Szerelmes párok az albérletbe zárva. Megéri?

Sok szerelmes pár riad vissza az összeköltözés gondolatától. Emögött több ok is bújkál,  habár több előnye, mint hátránya származik az együttélésnek. Albérletek szempontjából például rendkívül gazdaságos lehet, személyes szempontból pedig rengeteg szép emléket, izgalmat és kalandot tartogat.

Manapság mégis rejlik valamennyi félelem a döntés meghozata, pontosabban annak halogatása mögött. Ebben a cikkben azoknak a pároknak igyekszünk segíteni, akik össze vannak zavarodva és nem tudják eldönteni, megéri-e közösen albérletet bérelni.

Az összeköltözés egy igen komoly döntés, amely megváltoztatja a jövőtöket. Pontosan ez az egyik döntő oka annak, hogy nem mindenki rajong az együttélés ötletéért. Minél idősebb az ember, annál nehezebben bírkózik meg a változásokkal, sőt, felnőttként már egyre kevésbé élvezi a változás ötletét. A változás ugyanis az ismeretlenbe navigál.

Az ember a gyerekkor elhagyását követően pedig folyamatosan az ismeretlen elkerülésén és a saját komfort zónájának kialakításán fáradozik, ahol nyugalomban, kényelemben, és a lehető legkevesebb stressz kíséretében töltheti a mindennapokat.

Ezzel szemben a párkapcsolat egy új, hatalmas lépés a párkapcsolatban, amelynek meglépése után már nincs visszaút. Ezzel az elhatározással szinte biztosra vehető az, hogy a változás útjára, ismeretlen terepre léptek, és még csak vissza sem fordulhattok.

Ne ijesszen meg a változás és az ismeretlen gondolata, hiszen az ember személy és lélektani fejlődése a komfort zónán kívül történik. A közös bérlésnek pedig számtalan szép pillanata és még annál is több előnye akad, amelyekért igazán megéri legalább ennyi kockázatot vállalni.

Tagadhatatlanul több előny származik abból, ha szerelmeddel költözöl össze, mint hátránya. Ezekről és hasonló témákról írunk szerelmeseknek szánt cikkünkben, amelyben feltárjuk, hogyan találhatnak olcsó albérletre a párok.

Az alábbiakban pedig szó esik arról is, hogy miért nem érdemes megijedni és negatív kihívásként tekinteni erre az elhatározásra, illetve arról is írunk, hogy miért nem fogod megbánni ezt az igazán jótékony döntést.

Gazdaságosság

Tény, hogy sok ember imád lakótársakkal élni, míg mások egyáltalán nem rajonganak az ötletért, hogy valakivel megosszák az életterüket, különösen azért, mert az esetek túlnyomó részében az illető lakótárs egy idegen. Ezek az emberek privátabb életre vágynak.

Gyakran azonban mégis arra kényszerül az ember, hogy az anyagiak miatt osztozni kelljen az albérleten. Ha ez a helyzet, akkor mégis kivel mással, ha nem a szerelmeddel osztozol? Sokkal kedvezőbb a számodra egyik legkedvesebb emberrel osztoznod, mint egy idegennel.

Nagyobb a szabadság, megmarad a privát szféra, hiszen kedvesed is része annak. Az egész lakás a tiétek, nem kell egy idegent kerülgetned. Ráadásul mindezt fele áron, hiszen a lakbér és rezsi másik felét Ő állja.

Ne felejtsd el azt sem, hogy szimpatikusabb lehet egy lakást bérelni közösen a pároddal, amelyben egy szoba található, mint egy két szobás lakást bérelni lakótárssal, aki akár magával hozza a barátait, tőled eltérő szokásokkal rendelkezik, és talán még nem is jöttök ki igazán jól.

Természetesen megeshet, hogy nem zavar a lakótárs jelenléte és anyagilag igazán kedvező lenne mindössze egy szobát bérelni a pároddal. Amennyiben ezzel mindenki rendben van, akkor egy kifejezetten ütős üzletet üthettek nyélbe, rengeteg pénzt megtakarítva.

Örökké?

Akadnak olyan párok, akik azért hezitálnak az összeköltözés ötletének gondolatára, mert az előítéletektől tartanak. Lehet ez mind a külvilág véleménye, mind a párkapcsolat másik tagjának a gondolkodásmódja. Ezek azonban hatékony, egyenes és célratölrő kommunikációval megsemmisíthetők.

Fontos leszögezni előre, hogy az együtt lakó párkapcsolatok csupán 40%-a végződik házasságával. Szóval, ha úgy érzed, még nem állsz készen a legkomolyabb elhatározásra sem kell aggódnod, hiszen a közös albérlet nem jelenti azt, hogy házasok vagytok.

Mások ennek az ellenkezőjétől tartanak. Attól, hogy a párkapcsolatban komoly terveik vannak, azonban az összeköltözés hatására az hanyatlani fog, netán véget is ér. Pedig ez nem teljesen így van. Nagyobb az esély arra, hogy az egy fedél alatt töltött idő sokkal inkább megerősíti, mint sem megtöri a kapcsolatot. Ha közös albérletet kerestek, és szívesen bérelnétek olcsón egy felújított, modern és kifinomult lakást, keressétek ügyfélszolgálatunkat.