Nyári albérlet mustra.

Gondoltál már arra, hogy nyáron bérelj albérletet vagy eddig csak évközben, más évszakok során béreltél, váltottál albérletet? Légy akár munkavállaló, akár egyetemista, a nyári lakásbérlés vagy éppen költözés mindenképpen egy különleges lehetőség, amely sajátos opciókat biztosít a lakáskeresők számára. Ügyfélszolgálatunk jelenleg is várja a hívásod, ha kérdésed van, ajánlatra van szükséged.

A nyár az év legizgalmasabb évszaka, amikor az ember számára nezebb egy helyben maradni. Ennek oka túlnyomó részt a kellemes, napos időjárás, a hosszú nappalok és rövid éjszakák, illetve a gyerekként belénk nevelt szabadság vágy.

Nyáron ugyanis minden gyerek a nyári szünetet élvezheti, ez pedig a későbbiekben munkavállaló felnőttként tovább él az emberben. Ha egyetemista vagy, akkor talán még van esélyed nyári szünetet megélni.

Nem utolsó az sem, hogy a nyár eleje és a nyár vége között elég nagy különbséget észlelhetnek az albérlet vadász, jövőbeli bérlők. A nyár végén jellemző, nagy érdeklődés és alacsony ár egy sokat emlegetett téma, egyik informatív cikkünket a témában itt olvashatod.

Kérdés azonban, hogy csupán ekkor, nyár végén éri-e meg albérletet bérelni, vagy a nyár többi részén is fortuna kedvezettje lehetsz-e. Ebből a cikkből kiderül az is, hogy milyen meglepetéseket tartogathat számodra a nyár közepe. Az alábbiakban továbbá néhány, igen hasznos információt találsz a nyári albérlet mustra legfontosabb tudnivalóiról.

Egyszerűbb lakás nézés

Tegyük fel, hogy kiszemelted a számodra ideális albérletet és időpontot egyeztettél a bérbeadóval, esetleg a jövőbeli lakótárssal, hogy megtekinthesd az albérletet. Sokkal könnyebb ennek a megvalósítása nyáron, amikor is később sötétedik, és az emberek egyébként is sokáig kint tartózkodnak.

Sokszor pedig a hőség ellenére is szívesebben intézi a dolgát az ember, mint a téli hidegben, ennek pedig mind fizikai adottságok, mind a hangulatra történő hatások az okai. Arra is nagyobb az esély, hogy egy napon több albérletet is meg tekints, ha úgy kalkulálsz az idővel.

Mi történik a nyár eleji kiköltözések során?

Nyár eleje vagy nyár vége. Az évszaknak ezt a két, jelentős szakaszát érdemes észben tartanod, ha nyáron bérelnél. A két szakaszban az a közös, hogy mindkettő meglepetéseket tartogat számodra. Nyár elején sok albérlet foglalt, az utolsó heteken töltik benne a bérlők, azonban bármikor szabadulhat fel egy kiváló albérlet, esetleg kiadó szoba.

Ahogy az évszak tellik, egyre több albérlet szabadul fel, hiszen sok végzős egyetemista a diploma után úgy dönt, hogy hazaköltözik, tovább áll. Ha hamar talál munkát, akkor megeshet hogy egy új környékre költözne, távol az egyetemtől, közel az új munkahelyhez.

Ebből kifolyólag már júliusban megkezdődhetnek az első, igen olcsó ajánlatok hirdetése. Nyár közepén, amikor mindenki nyaral, bulizik, utazgat, sokaknak eszükbe sem jut a hirdető oldalakat böngészni.

Ez nagy hiba, amíg lefoglal az átmeneti jólét és ünneplés, megtörténhet, hogy valaki épp álmaid lakását hirdeti meg, sokkolóan olcsó áron. Olyan áron találhatsz kiadó lakásra, amilyenre már nem biztos, hogy lehetőséged adódik az év többi részében. Így hát érdemes éberen és tudatosan tervezni. Napi fél óra böngészés napozás közben senki vakációján nem fogja tönkre tenni.

Nyár vége és költözés hullám az új évszak küszöbén

A napbarnítottság mellé meglehet, hogy egy költözést is megcélzol a nyári bakancslistádban. Ha ez augusztusban kerül megvalósításra, akkor elég valószínű, hogy több versenytársad is akad majd.

Az árak éppen alacsonyak lesznek, rengeteg üres lakás és szoba vár majd új bérlőkre, miután sok egyetemista elköltözött júniusban. Emiatt azonban még az is elgondolkodik a költözésen, akinek eddig nem állt szándékában, az új szemeszter kezdete miatt az egyetemisták is visszatérnek a fővárosba, sőt, friss diákok, azaz gólyák is érkeznek. Emiatt pedig bármelyik percben lecsaphatnak a kezedről egy ajánlatot, ha nem lépsz gyorsan. Érdemes szemfülesnek lenni és óránként frissíteni a hirdető oldalakat.