Néhány jó tanács az első költözéshez

A felnövés legjobb része a felnőttkorhoz kapcsolódó összes csodálatos dolog elvégzése, beleértve a elköltözést is. Üdítő élmény lehet. Végre megszabadul a szülei szabályaitól, és esélye van arra, hogy saját magáévá tegye a teret.

Akár új városba helyezte álmai munkáját, akár az egyetemre költözik, fontos megértenie, hogy az első kiköltözés némi kihívással jár.

Honnan induljon? Ez az útmutató lebontja mindazt, amit tudnia kell az első költözésről, függetlenül attól, hogy munkahelyre költözik, főiskolára költözik, vagy egyszerűen csak változást keres a tájban. Merüljünk be!

 1. Számolja ki a költségvetését
 2. Készítsen tervet
 3. Kezdje meg a lakás keresést
 4. Hozzon létre egy mozgó ellenőrző listát
 5. Végezze el a költözést
 6. Rendezze be új otthonát
 7. Számolja ki a költségvetését

Az első dolog, amit az első költözésre való felkészüléskor meg kell tennie, hogy finoman fésűvel végig kell néznie a pénzügyeit. Ezzel meghatározhatja, hogy jelenlegi pénzügyi helyzete lehetővé teszi-e a kényelmes bérlést.

A legjobb módszer erre egy olyan költségvetés létrehozása, amely elszámolja a költözéshez szükséges pénzt. Így kezdheti meg a költözési költségkeret létrehozását.

Mennyi pénzre van szükséged a költözéshez?

A kutatásnak a kezdeti költözési költségekkel vagy az új lakásba költözés költségeivel kell kezdődnie. Íme néhány alapvető költözési költség.

 

 • Bérleti díj és kaució

 

Tekintse át jelenlegi és várható jövedelmét, hogy pontos bérleti költségkeretet állítson elő.

A bérleti díjakkal kapcsolatos aranyszabály azonban az, hogy havi jövedelmének legfeljebb 40% -át költhesse bérleti díjra. Azonban, ha előáll a bérleti díj összege, amelyet kényelmesen megengedhet magának, biztosíthatja, hogy a jövőben ne lehessen túlterhelt.

 

Ez különösen fontos, tekintve, hogy az első havi bérleti díjat és biztonsági kauciót kell fizetnie. Ez általában két havi bérleti díjat jelent.

Ha ezeket a költségeket előre figyelembe vesszük, akkor fontolja meg azonban:

 

 • Legyen-e szobatársa, ami drasztikusan csökkentheti a költségeket.
 • A nagyobb lakóházaknál alkalmazott karbantartási költségek.
 • A szükséges kényelmi költségek, mint például az utcán kívüli parkolás, amire egy nagyobb városban szüksége lehet.

Szállítási költségek

 

Hacsak nem tud igényt tartani egy barátjának teherautójára vagy kisteherautójára, valószínűleg egy költöztető társaságnak fizet azért, hogy holmiját új otthonába szállítsa. Mivel a költöztető cégek vállalják az áruk felelősségét, keményen dolgoznak azon, hogy azokat egy helyről másik helyre lehessen juttatni. Ezért lehet olyan költséges szolgáltatás a költöztető vállalatok felvétele.

Készülékek és háztartási bútorok

 

Néhány szoba esetében lesz mosógép és szárítógép, de a többit magának kell beszereznie. Ezenkívül, amikor először él egyedül, kezdi igazán értékelni annak értékét, hogy szükség esetén olyan cikkek vannak, mint egy vágódeszka vagy porszívó. Sajnos az otthon berendezése drága lehet. Készítsen listát mindenről, amire szüksége lesz, szobánként.

Élelmiszerek

 

Egy másik gyakran figyelmen kívül hagyott szolgáltatás a teljesen felszerelt konyha. Nem ismert kulináris fájdalmat, hacsak nem próbáltál vacsorára készíteni ételt, csak hogy rájöjjön, hogy hiányzik a kulcs fűszer.

Ez azt jelenti, hogy az első élelmiszerbolt-útja jelentősen drága lesz. Valószínűleg sokat fog költeni, hogy a szükséges alapanyagok, tisztítószerek és nagyjából minden összegyűjtésére, amire szüksége van ahhoz, hogy házat otthonnak lehessen nevezni.

Közművek és ismétlődő számlák

 

Kihívást jelenthet, hogy egy új területen mennyibe kerülnek a lakás szolgáltatók. Ezek a költségek nemcsak területenként változnak, hanem az Ön személyes preferenciái alapján is változhatnak. Ha tudja, hogy milyen lakótelephez költözik, próbálja meg megkérdezni a bérbeadótól vagy a jelenlegi lakótól, hogy néz ki egy tipikus közüzemi számla.

Jelenlegi költségei

 

A jelenlegi kiadásokat a költségvetési eljárás során gyakran figyelmen kívül hagyják. Ezek olyan kiadások, amelyek nem múlnak el csak azért, mert költözött.

Ilyenek például a diákhitelek, a heti kiadások, a benzin, az autó biztosítása és a telefonszámlája. Ha havi költségvetést készít magának, akkor ezekkel a kiadásokkal számolnia kell. Ha nem számolja be ezeket a kiadásokat, akkor előállhat egy olyan számmal, amely sokkal alacsonyabb, mint ami havonta kényelmesen tud fizetni.

 1. Készítsen tervet

Most jön a szórakoztató rész: tervezés! Nem komolyan, bár nem hangzik elbűvölően, a tervezés szórakoztató lehet. Ez lehetővé teszi, hogy elkezd gondolkodni azon, hogy mit szeretne egy álom lakásban, ideértve a költözni kívántakat, az álláslehetőségeket és az esetleges látogatások megtervezését a kívánt környékeken.

A döntés, hogy mikor akar költözni, a körülményeitől függ. Ha be kell költöznie az egyetem előtt, akkor meghatározott határideje van.

Ha azonban a költözés megtervezése előtt meg akarja várni a sorba állítást, akkor van egy kis mozgástere. Ez azt jelenti, hogy a lakásvadászat befejezése több hétig és a bérbeadókkal való találkozókig tarthat. Ezt tartsa szem előtt, amikor eldönti, mikor akarja elkezdeni a vadászatot. Biztosítsa magát, hogy megfelelő anyagi helyzetben van a költözéshez. 

 1. Kezdje meg a lakás keresést

Feltéve, hogy ebben a korban még nem áll készen arra, hogy házat vásároljon, el kell kezdenie a lakásvadászatot. Itt kezdődik az igazi szórakozás. Össze kell állítania az összes igényét, és remélhetőleg hozzá kell igazítania egy olyan lakáshoz, amely megfelel a költségvetésének.

A költségvetéséről szólva néha módosítania kell a bérleti szerződés alapján. Egyes bérlemények további díjakat követelhetnek például a karbantartásért, előfordulhat, hogy a közüzemi árak a bérleti díjba kerülnek, vagy ingyenes Wi-Fi-vel rendelkeznek. Tehát ne hozzon létre olyan költségvetést, amely kőbe vésett, amíg el nem kezdte keresni a lakásokat.

Ha egy olyan városban bérel, amely magas megélhetési költségeiről híres, akkor hajlamosabb lehet pénzt takarékos manővereket végezni a költségvetés maximalizálása érdekében. Érdemes lehet szobatársakkal bérelni. Ez azt eredményezheti, hogy a bérleti felelőssége több mint 50% -kal csökken.

Miután lerázta a lényeges részleteket, beleértve a lakótársakkal kapcsolatos nagy „akarja vagy sem” választ, megkezdheti a keresést. Ha minden jól megy, akkor készen áll a lépésre!

 1. Hozzon létre egy mozgó ellenőrző listát

Itt találhatók azok a lényegek, amelyeket le kell fednie, mielőtt új helyre költözik.

 • Ágy (beleértve lepedőt, keretet, matracot, párnákat és műveket)
 • Ruhatárolás (fogasok, komódok, szekrény stb.)
 • Nappali ülőgarnitúra (kanapé, kanapé, egyszemélyes fa szék – te csinálsz
 • Alapvető fürdőszobai felszerelések (tisztítószerek, WC-papír, törölközők, zuhanyfüggöny, dugattyú és kézi szappan)
 • Konyhai alapanyagok (főzőedények, ételek és tisztítószerek)
 • Mosószer
 • Ez a lista csak a minimumot tartalmazza!
 1. Végezze el a költözést

 

Amikor mindent össze kell csomagolni, fontos, hogy minden biztonságosan legyen csomagolva. Akár költöztető céget használ, akár barátaival dolgozik együtt, hogy holmiját a végső rendeltetési helyre vigye, annak biztosítása, hogy jól vannak csomagolva, elkerülheti azt a rettegett élményt, amikor egy doboz zúzott poharat és felvert növényeket kinyit.

Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy nem minden lépés barkácsolási feladat. Néha a legjobb, ha egy költöztető cég segítségét kéri, különösen, ha nagy mennyiségű cikket mozgat. Ügyeljen arra, hogy idő előtt ellenőrizze a vállalat hírnevét.

 1. Rendezze be új otthonát

Ideális esetben gondoskodnia kell új otthona felállításáról, mielőtt beköltözik. Ez segít elkerülni azt, hogy olyan lakásban üljön, ahol nincs hő, WiFi vagy áram (lényegében egy barlang).

A címváltoztatáson túl csak meg kell győződnie arról, hogy minden megvan-e ahhoz, hogy jól érezze magát új otthonában. A legfontosabb elemek a bútorok, a főzési kellékek és a tisztítószerek. Töltse fel a konyháját az alapvető dolgokkal: készítsen új élelmiszerboltlistát, és induljon el, élelmiszerbolt bevásárlási kedvével.

Ha mindent megkap, amire szüksége van, itt az ideje arra összpontosítania, hogy új helye legyen a sajátja.

Szokjon meg új bútorainak kényelmét. Határozza meg, milyen jól kezeli új sütője a sütiket, és természetesen aludjon be vasárnap reggel, hogy élvezhesse az ágy melegét.

Ha jól érzi magát a lakásában, akkor meg kell ismernie a környéket, és új barátokat kell szereznie. Ütemezzen egy egész napot a városban, beszéljen idegenekkel, étkezzen új éttermekben, és élvezze erőfeszítései előnyeit.

Végső gondolatok

Amikor először költözünk el, kulcsfontosságú a felkészülés. Döntő fontosságú annak biztosítása, hogy minden lényeges részletet belásson, mielőtt továbblépne a költözési terveivel. Ez azt jelenti, hogy a lakáskeresés nem minden része kell, hogy nehéz legyen.