Miért olyan nehéz az albérletkeresés manapság, és hogyan enyhíthetsz a terheken?

Feltűnt, hogy az évek múlásával egyre komplikáltabbnak érződhet az albérletbérlést megelőző procedúra? Albérletkeresés során temérdek albérlet hirdetésével találkozhatsz, amely kezdeti nyugalmas, izgatottságot és optimizmust idézhet elő, ám mindez hamar alábbhagy, amikor a megkeresés során szembesülsz azzal, már megelőztek.

Az ismétlődő visszautasítás stresszt, szorongást válthat ki, attól tarthatsz, ki futsz az időből, és akaratlanul is megfelelési kényszer léphet fel. Ezt követően pedig már az első ajánlatnál és lakásmegtekintésnél rábólinthatsz a bérlésre a rád nehezedő nyomás hatásának okán. Érezted már?

Hogyan boldogulj az albérlet keresésének bonyolult, kusza, és egyre stresszesebb labirintusában anélkül, hogy arra kényszerülj, be kell érned kevesebbel, a te színvonaladon alul, annál lejjebbi szinteken toporogva?

A nagyvárosok mindig a leggyakrabban preferált célpontnak számítanak a fiatalok számára, az új életet kezdeni vágyók számára, a kalandorok számára, a munkakeresők, illetve a világot látni kívánok számára, tehát a legtöbb ember számára.

Manapság mégis valószínű, hogy te is azt vetted észre, hiába a bő kínálat, egyre nehezebb albérletet találni. Ha pedig találsz is, lehetséges, hogy nagyon gyorsan lecsapja a kezed valaki más.

Te pedig csak ülsz a hirdetőoldalak előtt, és értetlenül szemléled, hogy minden felhívott bérbeadó a „kiadva” szóval pecsételni meg a sorsod, valamint zúzza darabokra nagyvárosi álmaidat, és csodálkozol, hogyan lehetsz ennyire ideges, amikor csupán egy lakást próbálsz kibérelni a fővárosban, nem pedig a világ másik végére költöznél.

Összegyűjtöttük azokat a tényezőket, amelyek valószínűsíthetően befolyással vannak az albérletpiac alakulása, ahogyan annak egyre nehezebb elérhetőségére. Ezek a sorok ne bátortalanítsanak el, hiszen csak a világ változott, az ember nem. Az ember ugyanis mindig talál megoldást. A cikk utolsó soraiban egy kis pozitívummal is szolgálhatunk.

Okok: Túlnépesedés és népszerűség.

Sajnos egyre nehezebb megfizethető albérlet fellelése a fővárosban. A nagyvárosok egyébként is mindig a túlnépesedéssel küzdöttek, amely egyszerre átok és áldás, és ami a fokozott népszerűség, valamint a több munkalehetőség miatt alakul így. Mit tehetsz, hogy kivédd ezt a problémát, esetleg hogyan alkalmazkodj?

Megoldás:

A lakótársakkal való bérlés megoldásként szolgálhat erre a problémára. Jóval olcsóbb így bérelni, hiszen megoszlanak az összege, és több olyan albérlet akad, ahol szükség lenne még egy-két lakóra. A lakótársas bérlés roppantul népszerű 2022-en, és túlnyomórészt csak előnyökkel jár együtt. Erről bővebben itt.

Okok: Diákok időszaka.

A nyár vége és az ősz eleje az iskolakezdés mellett az albérletbérlés főszezonja is. Ilyenkor hatalmas verseny alakul ki a bérelni szándékozó fiatalok között, ezért érdemes felkészültnek lenni, ha nem akarsz túl nagy stresszel bérelni.

Megoldás:

Mit tégy? Kezdd el hamarabb, bérelj nyár közepén, így elkerülheted a kellemetlenségeket és a nagy versenyt. Tekints erre az időszakra úgy, mint a főpróbára a nagy hajrá előtt. Mi a teendő akkor, ha mégis a főszezonban bérelnél? Aggodalomra semmi ok, ez egy nagyszerű időszak igazán színes választékkal.  Elkerülheted a versengést, megelőzheted azt, hogy valaki kibérelje a kiszemelt albérletet, ha foglalózol. Ezzel bebiztosítod azt, hogy az albérlet ne más kezébe kerüljön, és komoly szándékaid is jelzi a bérbeadó felé.

Jó minőségű albérletet bérelnél olcsón? Foglalóznál, vagy mindössze olyan bérbeadókkal tárgyalnál, akik tisztességesek és udvariasak? Ügyfélszolgálatunkra van szükséged ebben az esetben.