Mennyibe kerül a rezsi egy lakásban?

Mennyibe kerül a rezsi? Mik azok közművek?

A közüzemi költségek olyan lakhatási költségeket jelentenek, amelyek magukban foglalják az áramot, a gázt, a vizet, a szemétszállítást és az újrahasznosítást. Mára a közművek meghatározása kibővült az internetes szolgáltatással (WiFi), a kábeles / streaming szolgáltatásokkal és a mobiltelefon szolgáltatással. Függetlenül attól, hogy bérli vagy birtokolja otthonát, valószínűleg fizetnie kell a rezsit.

Mennyibe kerülnek a közművek?

Magyarországon az alapvető közművek átlagos költsége, beleértve az áramot, a gázt és a vizet, havi 40.000 forint. Ez évi 480.000 forint.

Így számolhat havi fizetéssel az egyes alapvető közműveknél:

 

    Gáz: 15–25.000 forint

    Áram: 8–15.000 forint

    Víz: 10–15.000 forint

 

Ez azt jelenti, hogy a közüzemi költségek helyenként és szolgáltatónként változnak. Tehát magasabb vagy alacsonyabb arányokat tapasztalhat.

Mennyibe kerül az átlagos villanyszámla?

A villanyszámlája valószínűleg a teljes közüzemi számla egyik legnagyobb része lesz. Két fő tényező befolyásolja a villanyszámla mértékét.

  1. A lakás mérete: Minél nagyobb az otthon, annál több helyet kell fűtenie vagy hűtenie, ha ezek a készülékek elektromosak. Vegye figyelembe mind az alapterületét, mind a mennyezet magasságát. Mindkettő hatással lehet a villanyszámlájára.
  2. A szobatársak száma: Ez eléggé magától értetődő. Ha több szobatársa van, ez azt jelenti, hogy több lámpát és készüléket használ, és több telefont tölt. Készüljön fel arra, hogy a szobatársaival együtt lényegesen magasabb lesz a villanyszámla. Egy tipikus egy hálószobás lakáshoz, ahol nincs légkondicionáló vagy fűtőberendezés, a villanyszámla valószínűleg 8.000 forint körül lesz.

Hogyan lehet pénzt megtakarítani a villanyszámlán?

A legjobb módja annak, hogy pénzt takarítson meg a villanyszámláján, ha megcélozza a költségeket növelő szokásokat és készülékeket. Szerencsére könnyű meghatározni a főbb áram fogyasztókat, mint például a légkondicionálás és a folyamatos fényhasználat.

Mennyibe kerül az átlagos gázszámla?

A gázszámla kissé trükkös lehet. Feltétlenül nézze meg készülékeit, hogy megtudja, mi befolyásolhatja a gázszámlát.

Abban az esetben, ha a sütője / kályhája az elektromos helyett gáz tartományt használ, akkor a földgáz használatáért fizetnie kell. Szerencsére a gázkészülékek általában olcsóbbak, mint elektromos társaik. Még akkor is, ha minden este főz, a főzési gáz költsége nem haladhatja meg a havi 2.500 forint.

Hogyan lehet pénzt megtakarítani a gázszámlán?

Ami a gázfogyasztást illeti, a fűtés és a hűtés lesz a magas gázszámla elsődleges tettese. A jó hír az, hogy viszonylag könnyű csökkenteni a gázfogyasztást azáltal, hogy foglalkozik otthoni fűtési és hűtési szokásaival.

Mennyibe kerül az átlagos vízszámla?

Az átlagos havi vízszámla 30.000 forint egy családi háztartásban.

A víz felhasználását és költségét köbméterenként mérik. Az 1 köbméter víz költsége 218,95 forint. Ezenkívül az átlagos magyar becslések szerint napi 93 liter vizet használ otthon. Ezek az adatok együttesen azt sugallják, hogy az átlagosan egyetlen magyar napi 2300 forintos vízfelhasználási adósságot halmoz fel.

Hogyan lehet pénzt megtakarítani a vízszámlán?

A gondatlan vízhasználat nemcsak a vízszámláját befolyásolhatja, hanem káros hatással lehet a környezetre, a talajvízszintek csökkenését okozhatja, és csökkentheti a víz hozzáférhetőségét az élővilág számára.

Ahhoz, hogy állást foglaljon a környezet (és a pénztárca!) Mellett, elengedhetetlen, hogy tudatosabban vegye figyelembe víz használatát. Így csökkentheti vízfelhasználását!

Mennyibe kerül az átlagos internet számla?

Egy másik alapvető szolgáltatás az internet, amely elengedhetetlen a mai világban. Mielőtt kiválasztaná az internet szolgáltatást, gondoljon az internet használatára.

Fontolja meg, hogy hány eszköz fogja használni az internetet, és mit fog rajtuk csinálni. Ha csak böngészi az internetet vagy a közösségi médiát, megteheti egy olcsóbb csomagot választ. A körülbelül 6-10 Mbps sebességnek megfelelőnek kell lennie.

Azokhoz az internetes tevékenységekhez, amelyek több adatot igényelnek, például videó streaminghez vagy online játékhoz, nagyobb sebességre lesz szükség. Keressen egy másik csomagot, amelynek sebessége legalább 20+ Mbps.

Mennyibe kerül az átlagos kábelszámla?

A kábel nem annyira szükséges, mint korábban, mivel minden eddiginél több streaming alternatíva áll rendelkezésre. Ez teljesen opcionális költség. Ha nem tud kábel nélkül élni, fontolja meg, mit néz. Az alacsonyabb szintű csomagok megfelelhetnek az igényeinek, és olcsóbbak lehetnek, mint 3500 forint.

A legtöbb ember több prémium csomag választása mellett dönt. Az átlagos kábel havonta 4000 forint körül mozog, és az extrák hozzáadásával a 5.200 forintos tartományba kerülhet. A legfelsőbb szintű csomagok havi 6500 forintot is meghaladhatják.

Milyen közműveket tartalmaz a bérleti szerződése?

Először alaposan vizsgálja felül a bérleti szerződését. Nézze meg milyen közüzemi szolgáltatásokat fog fizetni. Győződjön meg róla, hogy ezt figyelembe vette a költségvetés elkészítésekor.

Bár bérbeadónként változó, a bérlőknél gyakran előfordul, hogy a szemetet és a vízszámlát a bérbeadó fedezi. Ezután a bérlő felel az elektromos és gáz számláért. Annak ellenére, hogy gyakori, hogy ezeket a közműveket fizetik, egyáltalán nem garantált.