Mely városrészért rajonganak majd 2022-ben a diákok?

A kiadó lakások Budapesten minden évben eljutnak egy csúcspontra, amikor is a megszokottnál jóval több lakás kiadó, a megnövekedő kínálat mögött pedig az arra való igény növekedése áll.

A diákok nagy befolyással bírnak az albérletpiac fölött, hiszen ebben az időszakban költözik a legtöbb diák Budapestre a kezdődő szemeszter és tanév miatt. Idén sem lesz ez másik, a tradíció ugyanaz, a preferált városrészek változnak. Mely részei a fővárosnak lesznek idén közkedveltek a diákok körében? Tarts velünk, olvass tovább.

Nem újdonság a diákhullám, amelyről már írtunk egy korábbi cikkünkben is, ahogyan az sem szokatlan jelenség, hogy augusztus és szeptember csúcsszezonnak számítanak az albérletpiac számára. Ilyenkor az új szemeszter mellett új pozíciók is üresednek meg a munkahelyeken, aminek következtében a diákok mellett munkavállalók, sőt, friss diplomás, pályakezdők céljai között is szerepelnek kiadó lakások Budapesten.

A diákok pedig saját kultúrát, szokásokat és trendeket hoznak magukkal. Ezek minden újabb generációval módosulhatnak, és módosulnak is. Az elmúlt évek felgyorsult internet használatának azonban az életbe is a sebesen változó körülmények törtek be, így mind a szokások, mind a trendek rohamosan változnak.

Amikor a diákok által preferált fővárosi városrészekről és kerületekről teszünk említést, akkor azt is figyelembe kell venni, hogy egy diák számára mennyire kivitelezhető anyagilag az adott városrész, ahogyan a kiadó lakások Budapesten való bérlése.

Ha az albérlet megfizethető a rezsivel együtt, akkor is előfordulhat, hogy a városrészben való élet drága lesz számára. Ebből kifolyólag pedig érdemes spórolni az albérleten is, tehát olcsón bérelni. Napjaink gazdaságának, és a mára már fogcsikorgatva emlegetett inflációnak köszönhetően a kiadó lakások Budapesten nehezen tartozhatnak az olcsó kategóriába. Mégsem szabad feladni, okos stratégiával diákként is találhatsz jó minőségű, biztonságos környezetben elhelyezkedő, viszonylag olcsó budapesti albérletet. Az ehhez kapcsolódó tanácsainkat ide kattintva / koppintva olvashatod.

Melyek azok a városrészek, amelyek 2022-ben meglehetősen népszerűek lehetnek a diákok körében, és miért éri meg neked is odaköltözni, ha diák vagy, de akár akkor is, ha már nem tanulsz, hanem dolgozol?

A trendek és a kultúra központja

Az egykor felső-középosztály és tehetősebb nép lakta Terézváros mai is magában hordozza a kulturális szépséget. Míg Buda első kerületei történelmi lenyomatai miatt lehetnek különlegesen jelentősek, addig Terézváros a központisága és kulturális lenyomata a múltnak.

A híres Andrássy utca, a Deák tér közelsége, az Oktogon kávézó és étkező sorakozata, Színház, Operaház, Parlament közelség pár percnyi séta távolságára. A 4,6 villamos a város ütőereként végigszeli a központi részét a városnak, megkönnyítve ezzel a közlekedést számodra. A WestEnd és a Nyugati Pályaudvar akár gyalog is közel helyezkedik el az albérletekhez. Egyszóval, itt szinte mindent megtalálhatsz, amit egy nagyváros nyújthat.

Ha egy valami egyedire és bohémra vágysz

Igazi budapesti bohémia a 7. kerület. Hangulatában és stílusában megmutatkozik a művészet és kicsapongás, a központiasság, mégis egyedülálló kisugárzás. Party-negyedként is elhíresült a környék, hiszen rengeteg fiatal szereti ezt a kerületet.

Telis-tele egyedi, gyakran extravagáns hangulatú bárokkal, éttermekkel. Már évek óta a fiatalok, és a diákok egyik legkedveltebb kerületének számít, ahová szívesen költöznek az egyetemisták.

Ahol a múlt és a jelen egybefolyik

A folyó túloldalán, az első két kerületben igazán különleges kincsekre akadhatsz, ha olyan helyen bérelnél, amelynek macskaköves, emelkedős utcáin sétálva a múlt részévé válthatsz. A Halászbástya és a Várkert mellett, múzeumok, kávézók és cukrászdák színesítik a kerületet.

A Vízivároshoz hasonló stílussal büszkélkedhet a második kerület is. Egy másik vonzereje a városrésznek a kiváló tömegközlekedés, rengeteg opcióból válogathatsz ugyanis, de a 11. kerület is kedvező ajánlatokkal várja a diákokat. Ha kiadó lakások Budapesten, akkor mindenképpen érdemes szétnézni Budán is. Keresd ügyfélszolgálatunkat ajánlatokért.