Külváros és belváros? Mi éri meg és miért?

Bár a trendek jönnek és mennek, egy kérdés mégsem megy ki a divatból a budapesti albérletek világában. Ez pedig a külváros és a belváros dilemmája. Melyiket válaszd? Teljesen jogos kérdés ez, azonban egyik sem jobb a másiknál. Míg mindkettő többnyire kedvező árú, addig meg van azok előnye és hátránya is A kérdés, hogy hol bérelj pedig sokkal szubjektívabb, mint hinnéd.

Míg régen kissé megosztóbb és duálisabb szemszöget alakítottak ki az emberek a külvárosi és a belvárosi életmódról a budapesti albérletek tekintetében, manapság sokkal komplexebb értelmezést nyert a témakör.

Mindkét városrész sok egyedi kerülettel rendelkezik, amelyek saját maguk birodalmába repíthetnek, addig sokan, különösen az ország vidékiesebb részéről, kis városokból és falvakból a fővárosba érkező, bérelni szándékozó fiatalok még mindig rendelkeznek valamelyest duális nézetekkel a budapesti albérletek tekintetében.

A duális nézetek egy régi világ tükörképét jelentik, amelyeket szüleiktől, esetleg a nagyszülőktől tanultak ezek a fiatalok. Az általuk ismert, egykori, mára teljesen elavult nézetek alapján ugyanis a világ fekete és fehér, amely a jó és rossz közötti harc által határozódik meg. Ezt tovább gondolva pedig különbséget tennének a külváros és a belváros között is.

Az, hogy melyiket tartják jobbnak, attól függ, hogy hol nőttek fel. A belvárost mindig átmeneti megoldásnak szánják gondolataikban az említett nézeteket valló egyének, míg a külváros a cél. Egy kertvárosi ház, zöld pázsittal, kutyával és mosolygós szomszédokkal.

Amikor a fővárosba érkezel, akkor tapasztalod meg, hogy a belváros sokak számára jelent célállomást, és telis-tele van lehetőségekkel, szépségekkel és rengeteg szórakozással. A külváros is tartogathatja számodra az általad várt remények.

Azonban az, hogy hova költözöl túlnyomó mértékben meghatározódik azzal, hogy miért költözöl, miért keresed a budapesti albérletek világát. Az egyik legfontosabb szempont, amit figyelembe kell venni a költözés során, az nem más, mint a munkahely, esetleg oktatási intézmény közelsége, amely miatt a fővárosba költöznél.

Ha mondjuk a belvárosban tanulsz, de a külvárosban élsz, sok-sok korán kelés és kellemetlenül hosszú napi tömegközlekedés keserítheti meg az egyetemi éveidet. Ugyanez jellemző a munkahely közelségére is. Melyek a legfontosabb szempontok, amelyeket fontos figyelembe venni költözés előtt?

Belváros előnyei

A művészetek szerelmese vagy? Esetleg imádsz színházba és moziba járni? Netán szereted körülvenni magad történelmi értékekkel? A belváros minden attrakcióhoz közelebb visz téged, így te is része lehetsz a város szépségeinek, ha itt válogatsz a budapesti albérletek között.

Az éjszakai élet is mindig pezseg, könnyedén megtalálhatod törzshelyedet barátaiddal, hiszen rengeteg stílusos és egyedi bár, romkocsma, étterem, és egyéb szórakozó hely teszi lehetővé számodra, hogy élvezd az életet.

Ebben pedig az a legjobb, hogy minden elképesztő közelségben helyezkedik el. Ami pedig nem, ahhoz rengeteg belvárosi csomóponton található tömegközlekedési eszköz is eljuttathat. A tömegközlekedés igen gyakori, és több formája is található a belvárosban. Mindezt pedig igazán olcsón. A budapesti albérletek a belvárosban a legolcsóbbak! Albérletet keresel? Vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.

Belváros hátrányai

Mivel nem sok hátránnyal rendelkezik, ha a belvárosban választasz lakást a budapesti albérletek közül, ezért nem csoda, ha egyes előnyök hátránynak is számíthatnak. Elvégre az érmének két oldala létezik, és minden ember más preferenciákkal rendelkezik.

Az egyik hátrány így hát nem pontosan a pezsgő éjszakai élet. Lehet, hogy túl zajosnak találod azt, nem a te világod. Az is lehet, hogy a tömeg, vagy éppen a turisták zavarnak meg. De ez egy abszolút szubjektív téma, hiszen akadnak emberek, akik pontosan ezeket az okokat szem előtt tartva költöznek a belvárosba.

Külváros előnyei

A külváros gyönyörű! A külvárosban található, kiadó budapesti albérletek több részletre is oszthatók, hiszen többféle városrész, más-más esztétikummal és értékekkel van jelen a város palettáján. A külvárosi albérletek előnye, hogy a város legtisztább levegőjével rendelkező városrészei találhatók itt.

Ezentúl pedig megtalálhatod itt a nyugalmat, a kertvárosok szépségét, a vidéki romantikát és idillt, sőt, egyes helyek még a falusi csendéletet is tükrözik. Ha valami nagyvárosias jár a fejedben, akkor pedig a panel negyedek is rendelkezésedre állnak.

Külváros előnyei

Akadnak olyanok, akik túl csendesnek tartják a külvárosi kerületek egyes részeit. Sőt, mivel egy nagyvárosba költöztek, ezért valami városiasabb jellegűre fáj a foguk. Ebben az esetben jobban jársz egy belvároshoz közelebb elhelyezkedő külvárosi városrésszel, mint Zugló.