Így verhetnek át az interneten, ha albérletet bérelnél.

Az internet és a technológia rendkívüli segítség nem csak az ember mindennapi életében, de a lakáskeresésben is. Az elmúlt évtized kifejezetten előnyös volt az albérlet keresők számára, hiszen az online hirdetőoldalak megjelenésével sokkal gyorsabb, hatékonyabb és interperszonálisabbá vált a lakáskeresés.

Továbbá, a választék is egyre csak gyarapodni kezdett. Napjainkban rengeteg kiadó albérlet hirdetését tekintheti meg az a személy, aki bérelni szeretne. Mindez pedig hozzásegít ahhoz is, hogy online elintézd az albérletkeresést.

Manapság már személyes megjelenésre sincs szükséged ahhoz, hogy kibérelj egy lakást, csupán internetre és megbízható, jól felkészült bérbeadóra, aki minden fontos részlettel képes ellátni téged, méghozzá mindezt hitelesen téve.

Ha te ugyanis elfoglalt vagy, esetleg valamilyen okból kifolyólag nem tudsz megjelenni a lakás megtekintésére megbeszélt időponton, de sürgősen kellene egy lakás, amelyet bérelhetsz, akkor elegendő hiteles képekkel és a bérbeadó által megadott méretekkel, online is lebonyolítható papírmunkával, illetve részletes információkkal megismerkedned.

Természetesen, ahhoz, hogy beköltözhess, a bérleti szerződést személyesen is alá kell írni, de a foglalót gyakran online is le lehet bonyolítani. Mindezek hozzásegíthet téged az új albérletedhez.

Sajnos azonban az internetnek két arca is létezik. Az ember nagyon könnyen albérlet-csalók áldozatává válhat, amely roppantul kellemetlen lehet, hiszen hamis képekkel, hibás címekkel, vagy pedig bérleti szerződés hiányában csalogathatnak téged csapdába. Hogyan lehetsz csalók áldozata az interneten? Az alábbiakban ezt feszegetjük.

Közösségi oldalalak

Ha a közösségi oldalon keresnél albérletet, már sok olyan csoport létezik, amely kiszűri a csalókat, azonban mégis léteznek olyan személyek, akik hamis profilt létrehozva igyekeznek olyan albérletet kiadni, ami nem is létezik, vagy radikálisan eltér a negatív irányba a valóságostól.

Ezt kiszúrhatod a profilképről. Ha nincs profilkép, vagy elmosódott képről van szó, esetleg egy filmből vett képkockát használ fel, egyértelmű, hogy hatalmas csalás áll a dolgok mögött. Jobb, ha azokban az embereknek hiszel az online világban, akik vagy egy átlag, összeszedett, hétköznapi ember képét sugallják, vagy pedig professzionális, öltönyös, semleges háttér mögött található képet állít profiljához.

A hirdetőoldalak sötét oldala.

Bár ennél jobbak lehetnek a hirdető oldalalak, mégis előfordul ezeken a felületeken is egy-két probléma. Amikor a lakás helyiségeiről készült képek nem is a lakás helyiségeiről készültek, az nagyon árulkodó jel lehet. Mindig kérdezz rá, valóságot tükröz –e a kép. Ha a válasz nem, vagy nem kapsz kérdésedre egyértelmű választ, az mindig rossz jel.

A legárulkodóbb előjele a kamunak.

Ha minden túl tökéletes, túl jó, túl álomszerű, akkor biztos, hogy valamilyen problémával fogsz szembesülni, amikor először átléped az albérlet küszöbét. Érdemes a realitás talaján maradni, hiszen az infláció, az elmúlt évek társadalmi problémái nem igazán teszik lehetővé, hogy álomvilágban éljünk.

Természetesen akad lehetőség megfizethető áron bérelni igényes albérletet, de a realitás határain belül. Az olyan albérlet, amelyik a város legelőkelőbb részén, roppantul, sőt gyanúsan barátai áron található, és ráadásul hihetetlenül magas minőségén, már a luxus határát feszegetve kerül meghirdetésre, nem biztos, hogy igazságot rejt az ajtaja mögött. Kerüld el a csalást, a csapdákat és bérelj megbízható féltől. Ügyfélszolgálatunk segít.