Így légy biztonságban, ha albérletet bérelsz nőként.

Rengeteg fiatal, szingli nő álma, hogy egyedül élhessen. A saját tered birtoklása, még akkor is, ha csak bérled, rendkívül felemelő érzés, hiszen egy térről van szó, ahol saját személyiséged bontakozhat ki. Ez minden ember számára esszenciális tényező.

Önállóan és függetlenül élhetsz. Sajnos azonban a mai világ továbbra sem nevezhető a legbiztonságosabbnak. Családok, barátok, esetleg a párod hiányában, egyedül pedig időnként ijesztő lehet az élet, különösen a nagyvárosokban.

A kezdetekben mindig nehéz elkezdeni a nagyvárosi életet. Egy fiatal lány számára, aki a családi fészket még csak most hagyná el, ez roppantul ijesztő is lehet. Először egyedül élni egy idegen környezetben soha nem egyszerű. Ha egyetemistaként, ha pedig munkavállalóként kerülsz fel, mindkét esetben érezheted az egyedüllét súlyát a kezdetekben.

Rendkívül fontos, hogy az albérletek, amelyeket megtekintesz, ahogyan az is, melyet majd végül kibérelsz, biztonságot nyújtsanak számodra. Ehhez persze szükséges, hogy előzetes óvintézkedéseket tégy meg.

Győződj meg arról, hogy az albérletek, amelyeket kiszemeltél biztonságos környezetben helyezkedjenek el. Milyen a kerület hírneve? Milyen a kiszemelt albérletek állapota? Ezekről elsősorban nagyon fontos megbizonyosodni.

Ezen túl pedig az sem utolsó, hogy kikkel fogsz együtt élni. Lehet, hogy lakótársakhoz költöznél, ezért fontos, hogy beköltözés előtt beszélgess velük, és biztos légy abban, hogy kultúrált, intelligens, megbízható emberek.

A bérbeadó becsületessége

Bizonyosodj meg róla, hogy a bérbeadó becsületes legyen. Könnyedén kihasználhatja helyzetedet és átverés áldozatává válhatsz, ha nem bizonyosodsz meg előzetesen mindezekről. Kérdezd meg, tud-e számlát adni, ez sokat elárulhat róla.

Fizikai biztonságodról is érdemes előzetesen meggyőződni. Ha már lakásnézésnél bármi gyanúsat észlelsz, akkor gondold át, biztosan belemész-e a bérlés ötletébe. Érdemes már lakásnézéskor biztonsággal kapcsolatos kérdéseket feltenni, hogy meggyőződhess arról, a bérbeadót érdekli-e a biztonságot.

Amennyiben pozitív válaszokat kapsz, nagyobb esélyed van a fizikai biztonságra, ha látod, a bérbeadó számára is fontos az. Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy leteszteld, a bérbeadó megbízható személye-e vagy sem. Megbízható bérbeadótól bérelnél? Vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.

A lakótárssal való kapcsolat

Ebben az esetben szintén fontos előzetesen meggyőződni arról, hogy tisztelettudó emberekkel költözöl össze. Sokbérlős albérletek esetében ez egyszerűbb lehet, hiszen többen vagytok, tudtok vigyázni egymásra.

Ha csupán egy lakótársad lesz, beszélgess vele sokat, mielőtt beköltöznél. Ha pedig a beköltözést követően bármi gyanúsat észlelsz a feléd mutatott viselkedésében, jelentsd a bérbeadónak. Hogyan szokd meg a lakótársaid minél hamarabb?

Ismerd meg a szomszédaid

A szomszédokkal való beszélgetés nem csupán azt sugallja rólad, hogy barátságos és megbízható személy vagy, de te magad is megnyugvást lelhetsz, ha ismered a szomszédaid, és nem tartod őket gyanúsnak.

Továbbá, hasznos lehet, ha tudsz hozzájuk fordulni, ha bajt észlelsz. A bérbeadó értesítése mellett a barátok és szomszédok segítsége is opcióként szolgálhat számodra. Minél több opcióval rendelkezel, annál nagyobb az esélyed arra, hogy