Így különböznek a nívós és az átlagos albérletek.

Ha te is egy olyan albérletre vágysz, amely igazán magas színvonalú és jó minőségű, netalán újszerű és korszerű, minden körülménynek megfelelően felszerelve, akkor nem árt megbizonyosodni arról, hogy napjainkban mi számít elavultnak, és mi számít nívósnak.

Sajnos manapság könnyen kerülhetsz olyan helyzetbe, amikor hirdetés alapján egy színvonalas és korszerű albérletre számítasz, azonban a lakás megtekintésekor nem ezzel szembesülsz. Máskor pedig, ha nem nézel szét alaposan a lakás megtekintésekor, csak később láthatod meg az árulkodó jeleket.

Gyakran hirdetnek jó minőségű albérletek a hirdetők olyan módon, hogy korszerűséget és újnak titulálható darabokkal berendezett albérlet ötletét sugallják, hiszen előfordul, hogy bár kezd elavulni egy darab, mégis ők maguk is azt hiszik, hogy még belefér a korszerű kategóriába, ám egy sokszor mégsem így van.  Az alábbiakban összegyűjtöttük a nívós albérletek három legfontosabb alappillérét.

Magasabb minőségű bútorzat, padlózat

Egy nívós albérletben nem találsz majd ütött-kopott darabokat, bútorokat és nyikorgó padlózatot sem. Az pedig nem linóleum vagy megkopott csempe, hanem új csempe, márvány, esetleg fára hasonlító alapanyagok. Szintén fontos megfigyelni a bútorzat felszínét is.

Nem mindegy, hogy milyen bútorokkal, berendezéssel, és elektronikai eszközökkel lett kialakítva az albérlet. Szintén lényeges, hogy korszerűek és modernek legyenek az elektromos használati tárgyak, eszközök, mint a hűtő, a mikró, a mosógép, és ahogyan a tévé is.

Egy nívós albérletben a festés sem pereg lefelé. Továbbá, az ilyen színvonalasabb albérletek legtöbb esetben semleges színekkel rendelkeznek, fehér, vajszínű, szürke, ezek mind-mind a világosabb kategóriába tartoznak és tökéletesen illeszkednek a fához, a metálosabb bútorokhoz, az arany és ezüst színekhez, amelyek alapvetően is az anyagi felemelkedés és a jó minőség ötletét ültették az emberiség fejébe évszázadokon át.

Javíttatás

Bizony rengeteget sugall az albérlet minőségéről az is, hogyan viselkedik a bérbeadó. Ezt persze nehéz ismeretlenként leszűrni csupán egy-két beszélgetés, találkozás alapján, de ha hatékonyan kommunikálsz, akkor ez is megoldható. Kérdezd rá, hogyan zajlik a javíttatás meghibásodás esetén, a karbantartás.

Ha meghibásodás történik, azt mindig jelenteni szükséges a bérbeadónak, hiszen az ő tulajdonáról van szó. A legjobb esetben, ha nívós albérletről beszélünk, akkor a bérbeadó is egy becsületes ember, aki nem hanyagolná el az albérletet.

Persze a későbbiekben előfordulhat, hogy rutinos leszel, és saját magad intézkedsz az ügyben, de még ebben az esetben is kötelességed szólni a bérbeadónak arról, hogy probléma adódott, amelyet orvosolni fogsz. Miért is fontos ez?

Abból tudhatod, hogy mennyire fontos egy bérbeadónak a minőség, és mennyire tartja tiszteletben mind az albérletet, mind a bérlőt, ha tartja a kapcsolatot. Elvégre, elég nyugtalanító példákat hallani arról, hogyan szívódnak fel a bérbeadók más albérletek esetében, mikor kérdése adódik a bérlőnek.

Így pedig ha a bérbeadó az albérlet becsben tartásán és a bérlő tisztelettartásán igyekszik, abból tudhatod, hogy nívós albérlet került kezeid közé. De ezt könnyedén és egyszerűen kiderítheted nyílt egyenes kommunikációval már az első megkereséskor is, amelyről az albérlet megtekintésekor személyesen meg is bizonyosodhatsz.

Környék

A nívós albérlethez tartozik a környék is, amelyen elhelyezkedik, hiszen nem fogsz egy kiemelkedően minőségi albérletet találni a híresen veszélyes, rosszabb minőségű, lepusztultabb városrészein Budapestnek.

A nívós albérlet presztízsnek is számít, tehát az albérlet minden tekintetben meg kell, hogy állja a helyét. A városrészek fontosságáról egy albérlet tekintetében bővebben is olvashatsz itt. Ha pedig jó minőségű, igazán nívós albérletet keresel, ügyfélszolgálatunk örömmel segít.