Így juthatsz a leggyorsabban albérlethez!

Sürgősen albérletre van szükséged? Vége a lakásbérlés főszezonjának, és attól tartasz, a kiadó lakások Budapesten egyre kevésbé lesznek elérhetők, fellelhetők, bérelhetők? Van egy kifejezetten hatékony módja annak, hogy a lehető leggyorsabban juthass albérlethez a szezontól függetlenül is.

A kiadó lakások Budapesten mindig szép számú kínálattal vannak jelen az albérletpiacon, azonban akadnak olyan időszakok, amikor valamennyivel kevesebb albérlet tűnhet kiadónak, vagy csupán nehezebb fellelni az ínyedre való ajánlatokat. Az alábbiakban segítünk számodra, hogy mihamarabb lakáshoz juthass. Ha pedig kiadó lakások Budapesten érdekelnek, akkor bátran vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.

Részletes terv előzetesen

Minden dolgozz ki a legapróbb részletekig, még mielőtt belekezdesz a lakáskeresésbe: írj egy átfogó részletességű listát, győződj meg arról, hogy milyen erőforrásaid vannak, határozd meg, hogy hová költöznél, mit vihetsz magaddal, mi fér be, milyen albérlet jöhet szóba stílusát illetően, illetve, hogy lakótársakkal vagy nélkülük költöznél-e.

Továbbá, hogy fog kinézni a lakás a beköltözésed követően, és természetesen, hogy mikor költöznél a leghamarabb. Ha igazán jövőbelátóan gondolkodsz, akkor azt is megtervezheted, hogy mennyi havi kiadással számolnál egy adott környéken, városrészen.

Online keresgélés

Ha már céltudatosan tisztában vagy azzal, hogy mit szeretnél és mire van lehetőséged, leszűkítheted a keresést egy bizonyos környékre, egyes kerületekre, albérlet típusokra, árkategóriákra, amely komolyan meggyorsítja a folyamatot, hiszen szortírozódik a kínálat, és háttérbe szorul az, amire nincs szükséged. Közösségi oldalakon is közöld költözési szándékaid az általad szabott preferenciákkal, illetve nem árt szétnézni cégek weboldalas kínálatai között sem. Hogyan segíthet a technológia és az internet a lakáskeresésben?

Vedd igénybe barátaid segítségét

Beszélj költözési szándékodról barátaidnak, családtagoknak, kollégáknak, ismerősöknek. Akárkivel találkozz is, említsd meg, hogy lakást keresel, közöld preferenciáid, és kérd, hogy járjanak nyitott szemmel, majd pedig gondoljanak rád, ha véletlenül rábukkannak egy albérletre.

A szóról szóra terjedő hírek láncreakciója mindig gyors eredményhez vezethet, ezért érdemes ennek a módszernek is esélyt adni az általad, önállóan folytatott keresgélés mellett, amely élvezzen mindeközben elsődleges preferenciát.

Papírjaid előkészítése

Hivatalos okirataid, papírjaid legyenek előkészítve, egy helyen összekészítve, sorba rendezve, becsben tartva. A hivatalos okirataid a te személyes ujjlenyomatiad az életben, akárhová költözz is, mindig ezek a dokumentumok igazolják majd létezésed. Így pedig roppantul fontos, hogy meglegyen költözésnél is, és ne hátráltassanak.

Légy flexibilis

Tudj változtatni, alkalmazkodni, ha a helyzet azt kívánja. Nem találsz csak lakótársakkal kiadó albérletet a környéken, de te mindenáron szeretnél arra a környékre költözni? Fontold meg az ajánlatot.

Ha megfelelően kommunikálsz a lakótársakkal, akkor zökkenőmentesen élhettek együtt, neked pedig valóra válhat az álmod, és azon a környéken bérelhetsz, amelyiket kiszemelted. Akkor, ha csupán apróságok változnak az általad eltervezetthez mérten, szintén megéri rugalmasnak lenni, hiszen nem sokat áldozol fel a cél érdekében.