Így hat rád az albérlet állapota.

Bár mindenkinek saját, egyedi elvárásai vannak egy albérlet vagy éppen szoba állapotával szemben, gyakran abban nem gondolnak bele, hogy azok hatalmas gondot is róhatnak a nyakukba. Az albérlet állapota szignifikáns befolyással bír az emberek lelkiállapotára, mentális egészségére, sőt, akár fizikai egészségére is bizonyos esetekben.

Gyakran mindez pedig nem is azon múlik, hogyan becsüli meg a személyes terét az ember, hanem azon, hogy milyen állapotú az albérlet, amelyet bérel. Te ugyanis szinten tartod azt, amit már előzetesen valaki bérelt, és utánad is bérelni fognak.

Ha jártál már úgy, hogy az előtted lévő bérlő lelakta az albérletet, te pedig kényelmetlenül érezted magad a lakásban emiatt, akkor tudhatod, hogy milyen albérleteket érdemes elkerülni, és melyeknek lehet esélyt adni.

Azok ugyanis nagyban meghatározzák, hogy milyen élményekben lesz részed bérlőként, illetve, milyen lesz az életminőséged és a közérzeted abban a periódusban, amíg az albérletet bérled. Ha olyan albérletet keresel, amely vagy teljesen új, vagy pedig minősége egyáltalán nem romlott az előtted való bérlők keze alatt, keresd ügyfélszolgálatunkat.

Előfordul, hogy az albérletben borzasztó állapotok uralkodnak, de olyan olcsón bérelhető, hogy a bérlő hajlandó eltűrni a kellemetlen helyzetet, hogy spórolhasson. Ezt az esetek túlnyomó részében meg szokták bánni az emberek, a kellemetlen környezet ugyanis hosszú távú kedvetlenséget okozhat, a motivációd elveheti.

Hogyan befolyásol?

Függetlenül attól, hogy romos állapotú albérletben laksz-e, vagy csupán te vagy rumlis típus, elég valószínű, hogy depresszió üti fel a fejét, lelkiállapotot komorabbá válik, kedvetlenebb leszel. Gyakori, hogy az ember nem szívesen tölt sok időt otthon, ha az otthona leharcolt állapotú. Ilyenkor kerüli, mindent megtesz, hogy a lehető legkevesebb időt kelljen az albérlet falai között tartózkodni.

 

Továbbá, könnyen szétszórttá válhatsz, kaotikusabb lehet az életed. Nehezen találod fontos, személyes holmid, és a gondolkodás is nehezebben mehet. Nem hiába mondják, hogy rendezetlen lakásban csak rendezetlen elmével rendelkező személy él, hiszen könnyen összezavarodhatsz és elködösödhet az elméd, ami miatt pedig nehezen teljesíthetővé válnak az egykor egyszerű, mindennapi feladatok is.

A környezeted tükrözi a belsődet, ami kölcsönös hatásúként úgy is definiálhatunk, hogy belsőd is alkalmazkodik a környezetedhez. Ez persze a túlélés törvénye is lehet pozitívabb környezetben, de sajnos a folyamatos hanyatlás nem vezet pozitív végkimenetelhez. Ezért pedig roppantul fontos odafigyelni mind arra, hogy kellemes lakást bérelj, ami koránt sincs elhanyagolva, illetve, te magad se hanyagold el idővel az albérlet belsejét.

Kontroll a maximalista hozzáállás felett.

Minden bizonnyal te is ismersz olyan embert, ha nem te vagy ez a típusú illető, aki nem csak természetében maximalista, de stílusában is. Az ilyen típusú emberek imádják halmozni a személyes holmikat, és azokat kincsekként, ereklyeként kezelve, egyfajta kiállításként tárják a vendégeik szeme elé a lakásban.

Ezzel csak az a baj, hogy az extrém stílusoknál nehéz behúzni a féket. A maximalista stílusú lakásokkal nincs semmi baj, ha rendszer van a halmozásban, és nem veszi át az uralmat. Tudni kell megállj-t parancsolni magadnak.

Úgy gondolhatod, hogy „ez csak egy albérlet”, nem számít, hogyan néz ki. Azonban, minden, ami körülveszi az embert, hat rá, formálja, változtatja, befolyásolja, és ez alól nem kivétel az otthonod, sőt, az a legintimebb része az életednek.

Ha túlságosan is halmozol, előfordulhat, hogy nehezebb lesz elengednek embereket, zátonyra futott kapcsolatokat, függőségeket, és egyéb már-már az egészséges és az egészségtelen határát súroló helyzeteket, tényezőket.

A stílus egyáltalán nem problémás, csupán meg kell tanulnod önuralmat gyakorolni ebben az esetben. Tanuld meg irányítani a maximalizmust, a halmozást és erősebb akaratú emberré válhatsz.