Hogyan segíthetünk a leendő bérlőknek láthatatlanul bérelni

Sajnos a jelenlegi COVID-19 világjárvány miatt nem tudtunk az új normális helyzetet kitalálni, miközben saját és mások biztonságáért dolgozunk. Ezt társadalmi távolságtartással érhetjük el, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy maradjon otthon, és kerülje el a felesleges kirándulásokat, amelyek hat lábnyi távolságra lesznek másoktól.S

A bérleti ipar számára a társadalmi távolságtartás azt jelenti, hogy alkalmazkodni kell a bérléskor azokhoz a bérlőkhöz, akik láthatatlanul aláírják a bérleti szerződést. A COVID-19 járvány ellenére az emberek továbbra is költözni akarnak és szükségük van rá. Bérbeadóként az Ön feladata, hogy segítsen a leendő bérlőknek megismerni az ingatlant, anélkül, hogy bármikor is a közelébe menne.

Alapvető fontosságú, hogy a bérbeadók és az ingatlankezelők biztosítsák, hogy minden olyan bérlő, aki úgy dönt, hogy látatlanban bérel ingatlant, pontosan tudja, mire van szüksége. 

Íme, mit tehet annak érdekében, hogy a bérlők a lehető legtöbbet hozzák ki láthatatlan bérleti helyzetük!

 1. Légy őszinte és átlátható a kezdetektől
 2. Sok multimédiás elemet tartalmaz
 3. Legyen konkrét a mellékelt bútorokkal és készülékekkel kapcsolatban
 4. Rendezzen hívást vagy videocsevegést a leendő bérlőkkel
 5. Virtuális túra szervezése, vagy 3D körút feltöltése
 6. Legyen erőforrás a folyamat során

Légy őszinte és átlátható az induláskor

A bérelt lakással kapcsolatos információk átláthatósága mindig elengedhetetlen. A jelenlegi klímában azonban fontos, hogy ne csak átlátható, de részletes is legyen.

A járvány miatt sok ember ódzkodott attól, hogy kimehessen otthonából, még akkor is, ha muszáj. Ha ösztönözni szeretné a potenciális ügyfeleket a beköltözésre, akkor elegendő részletet kell megadnia ahhoz, hogy teljes képet kapjon az egységről és annak felszereltségéről.

Itt található a fontos részletek listája:

 • A bérlők védelme érdekében hozott intézkedések
 • Zárt vagy korlátozott létesítmények vagy közös területek
 • Wi-Fi képességek (ha tartozék)
 • Változások a karbantartási eljárásokban
 • Ha további szolgáltatásokat, például edzőtermet, közös területet vagy medencét bezártak a koronavírus terjedésének elkerülése érdekében, feltétlenül tájékoztassa a leendő bérlőket.

 

Sok multimédiás elemet tartalmaz

 

A leendő bérlők teljes képet szeretnének a lakásról, ahová költöznek, ezért fontos, hogy különböző médiaformákat jelenítsenek meg, amelyek segítenek ennek elérésében.

Biztosítania kell, hogy az Ön által használt média minőségi legyen, nincs értelme olyan homályos fotót hozzáadni, amely nem tesz igazságot az egységének. A média néhány formája, amelyet figyelembe kell venni:

 • Fotók (nagy felbontású!)
 • Videók
 • 3D túrák
 • Alaprajzok

Ez lehetővé teszi, hogy a bérlőknek alapos rálátást nyújtsanak a lakásra, ami különösen fontos a társadalmi távolságtartás és az otthon maradás esetén. Győződjön meg arról, hogy az adatlapon szereplő média vizuálisan bemutatja mindazt, amit az adatlapjában részletezett. Például, ha felsorol egy tetőtéri erkélyt, készítsen róla képeket!

 

Legyen konkrét a mellékelt bútorokkal és készülékekkel kapcsolatban

A bérleti hirdetésekkel kapcsolatban sok technikai szempont van. A bérlők nagyon tisztában vannak ezzel.

Igen, a lakását bútorozottként is felsorolhatja, még akkor is, ha csak egy kanapéval rendelkezik. Azonban elégedetlen kilátásokkal találkozhat, függetlenül attól, hogy a lakás technikailag „berendezett”. Ezért fontos, hogy részletes legyen, és tisztán látást nyújtson, amikor állításokat tesz a lakásával kapcsolatban. Minden listának tartalmaznia kell a lakásban található bútorok és készülékek részletezését.

Az összes fontosabb bútor mérete (gondoljon a kanapékra és az ágyakra) szintén fontos. Ez nemcsak segít a leendő ügyfeleknek szűkíteni választási lehetőségeiket, hanem lehetővé teszi számukra, hogy előre tervezzenek, mielőtt beköltöznek.

 

Rendezzen hívást vagy videocsevegést a leendő bérlőkkel

 

Amikor látnivalót bérelő bérlőkkel foglalkozik, elengedhetetlen a kommunikáció előtérbe helyezése. Érdemes megbeszélni velük a lakás főbb részleteit. A hívás vagy a videocsevegés ütemezése lehetővé teszi, hogy válaszoljon minden kérdésükre, és válaszoljon minden aggályra.

Ezenkívül további betekintést nyújthat nekik a környékbe. Ez tartalmazhat releváns információkat, például:

 • élelmiszerboltok a környéken,
 • tömegközlekedés,
 • éttermi ajánlások, és
 • költöztető cég ajánlásai.

A környezettel kapcsolatos eseményekkel (vagy azok hiányával) kapcsolatos szakértelme értékes eszköz lehet abban, hogy segítse a leendő ügyfeleket a végső döntés meghozatalában!

Virtuális túra szervezése, vagy 3D körút feltöltése

Ha teljes és interaktív képet szeretne adni a leendő bérlőknek a lakásáról, próbáljon virtuális túrát szervezni olyan platformokon keresztül, mint a Facetime, a Skype vagy a Zoom. Ez lehetővé teszi a bérlők számára, hogy megtapasztalják az egység virtuális áttekintését, miközben megválaszolják az esetleges kérdéseket vagy aggályokat.

Egy másik nagyszerű lehetőség a lakás 3D -s bemutatójának megszervezése. A 3D -s túrákat fejlett kamera és szoftver segítségével hozzák létre, amely panorámás kilátást nyújt a helyiségre, hogy virtuálisan újrateremtse azt.

A bérlők nyilakkal mozoghatnak a lakásban, akárcsak akkor, ha személyesen és saját idejükben látogatnának oda.

Mi a teendő, ha a bérlő nem fér hozzá intelligens eszközhöz?

Bizonyos esetekben a leendő bérlő nem fér hozzá okostelefonhoz. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem tud teljes virtuális megjelenítési élményt generálni számukra! Fontolja meg egy áttekintő videótúra vagy diavetítés forgatását. Ezt a turnét DVD-n keresztül terjesztheti bármely leendő bérlőnek.

Legyen erőforrás a folyamat során

A láthatatlan látnivaló kölcsönzése a legjobb időkben kihívást jelentő folyamat. A világjárvány idején ez szinte lehetetlennek tűnik.

Ezen folyamat nyomásának enyhítésén azonban egyszerűen segíthet, ha végig hasznos erőforrásként szolgál. Az első virtuális bemutatótól a bérleti szerződés aláírásáig szükség esetén rendelkezésre kell állnia. Próbáljon meg minél több forrást biztosítani.

Miközben a COVID-19 ellepi az országot, eláraszthatják Önt a leendő bérlők kérdései és kérései, akár pároktól, akik együtt akarják kivárni a hullámot, akár egyszerűen azoktól, akiknek el kell költözniük ez idő alatt.

Ennek ellenére, bár a helyszíni közösségi eseményeket és összejöveteleket átmenetileg elhalasztják, irányítsa a bérlőket olyan online forrásokra, mint a Facebook-csoportok, ahol megismerhetik új szomszédaikat!