Hogyan lehet rövid távra albérletet találni?

Az albérlet keresés önmagában is kihívás. Még nehezebb lehet, ha nagyobb rugalmasságra vágyik a bérleti idővel.

A legjobb megoldás? Rövid távú lakásbérlés.

A rövid távú bérleti szerződés egyik legnagyobb vonzata, hogy nem igényel hosszú távú elkötelezettséget. A rövid távú bérletnek azonban jelentős előnyei és hátrányai vannak. Ezért a végső döntés meghozatala előtt elengedhetetlen a rövid távú bérleti díjak rálátása. Nem tudja, hol kezdje? Ne aggódjon! Itt mindent meg tud a rövid távú bérlésről.

Mik azok a rövid távú kölcsönzések?

A rövid távú bérlet olyan lakás, amelynek bérleti ideje rövidebb, mint a tipikus 12 hónapos bérlet. Általában a rövid távú bérleti díjak másik megoldásként szolgálnak azoknak a bérlőknek, akik inkább nem vállalnak hosszú távú bérlést.

A rövid távú bérleti díjak közös bérleti ideje három vagy hat hónap. Vannak azonban még rövidebb bérleti feltételek is, például a havi lakások.

Bár a hosszú távú bérleti szerződések nagyobb stabilitást tesznek lehetővé, sok bérlő rugalmasabb szállást keres. A rugalmasságnak azonban ára van.

A rövid lejáratú lízingek általában drágábbak, mint egy 12 hónapos lízing. Gondoljon bele – a bérbeadó valószínűleg 12 hónapos, állandó bérleti díjat szeretne, szemben csupán három hónappal.

 

A rövid távú bérlés előnyei és hátrányai

A rövid távú bérletnek minden bizonnyal megvannak a maga előnyei. A végső döntés meghozatala előtt azonban fontos, hogy teljes képet kapjunk arról, hogy mit tudnak nyújtani Önnek.

Röviden, elengedhetetlen, hogy tájékozódjon a rövid távú bérleti szerződések előnyeiről és hátrányairól. Így elkerülheti, hogy instabil lakhatási helyzetbe kerüljön. Itt van a rövid távú bérlések előnyeinek és hátrányainak lebontása.

 

A rövid távú bérlet előnyei

Hozzáadott rugalmasság: Ha rövid távú bérlést keres, akkor valószínű, hogy rövidebb bérleti idő rugalmasságát szeretné. A rövid távú bérleti szerződések mentesítik a bérlőket az egy éves bérleti kötelezettség vállalása alól.

Fedezzen fel egy új területet: Ha új megyébe költözik, és meg akarja ismerni a környéket, mielőtt hosszú távon elkötelezi magát egy otthon iránt, akkor a rövid távú bérlet remek lehetőség. Remek lehetőséget kínál arra is, hogy munkát keressen a környéken. Az interjúkon személyesen is részt vehet.

Bútorozott apartmanok: A rövid távú apartmanok gyakran berendezettek. Ez megtakarítja a bútorok költöztetésének problémáját, amikor beköltözik, és ha lejár a bérleti ideje.

 

A rövid távú bérlések hátrányai

Drágább: A rövid távú bérleti díjak szinte mindig drágábbak lesznek a havi bérleti díjak, mint a 12 hónapos bérleti díjak. A bérbeadóknak ugyanis ellensúlyozniuk kell a teljes 12 hónapos bérleti díj elvesztését és azt az időt, amely egy másik bérlő megtalálásához szükséges, ha felmondják a bérleti díjat. Ennek eredményeként magasabb bérleti díjakra számíthat ezeknél a bérleményeknél

Nehezebben megtalálható: A rövid lejáratú bérleteket nem mindig ugyanazon okok miatt kínálják a fentiekben. Nem olyan jövedelmezőek, mint a hosszú távú bérleti díjak. A bérbeadóknak gyakrabban kell új bérlőket találniuk. 

Gyakrabban költözni: A rövidebb bérbeadások azt jelentik, hogy gyakrabban költöznek el. A költözési költségek gyorsan összeadódhatnak, a költözés általában stresszes élmény. Arról nem is beszélve, hogy újra el kell végeznie a lakásvadászatot.

 

A rövid távú bérlet megfelelő nekem?

A rövid távú bérletnek rengeteg értelme van bizonyos helyzetekben. Ha új városba költözik, és meg szeretné ismerni a helyet, a rövid távú bérlet lehetővé teszi, hogy ott éljen, anélkül, hogy hosszú távú elkötelezettséget vállalna.

Ezenkívül a szülővárosukon kívüli egyetemre járó hallgatók, akik az egyetem közelében akarnak maradni, rövid távú bérleteket keresnek, amelyek megfelelnek az iskolájuk ütemtervének. De még ha nem is tartozik ezekbe a kategóriákba, a rövid távú bérlet még mindig a legjobb megoldás lehet.

Az, hogy a rövid távú bérlet megfelel-e az Ön számára, a körülményeitől függ. Ha ideiglenes otthonra van szüksége, és van költségvetése a rövid távú bérlet magasabb árának fedezésére, akkor már túl van a legnagyobb akadályokon.

 

Hogyan lehet rövid távú albérletet találni?

Nehéz lehet rövid távú albérletet találni. Olyan kevés van belőlük, hogy valószínűleg versenyben lesz a keresése során.

Tapasztalatától függetlenül fontos tudni, hogy mire számíthat a hagyományos bérleti folyamat során. Itt van a lakásbérlés folyamatának lépésenkénti bontása.

  1. Jöjjön felkészülten

Ha talált egy remek lakást, és rövid távú bérlet útján tud bérelni, akkor nem szabad pazarolnia az esélyét! Felkészülten és készen kell állnia arra, hogy megállapódjon.

Rendelkezzen bérleti előzményekkel, fizetési feltételekkel és bankszámlakivonatokkal, amelyek készen állnak, amikor szükség van rájuk.

 

  1. Biztosítsa a jövedelem igazolását

A bérbeadók biztosítosan tudni akarják, hogy annyit keres, hogy fedezni tudja a bérleti díj költségeit, ezért megkérik, hogy nyújtsa be a jövedelem igazolását.

A bérbeadók általában a havi bérleti díj legalább háromszorosát keresik az adózás előtti keresettel.

A jövedelem igazolása sokféle formában létezik. Általában a bérbeadóknak a jövedelem igazolásához 3 legutóbbi fizetési igazolásra lehet szükségük.

Ha Ön szabadúszó, vagy nem hagyományos módon kapja meg a bevételeit, akkor képes lehet bankszámlakivonatokat benyújtani annak igazolására, hogy keresőtevékenységet folytat.

 

  1. Keressen egy kezest

Ha nem felel meg a bérbeadó jövedelem igényeinek, előfordulhat, hogy keresni kell egy kezest.

Általánosságban elmondható, hogy a kezes vagy a garanciavállaló közeli szeretett személy, aki vállalja, hogy fedezi a bérleti díjat abban az esetben, ha nem tudja fizetni. Általában nem Önnel laknak a lakásban.

Ez azt jelenti, hogy a bérleti szerződés aláírója lehet egy szobatárs, akivel megosztja a bérleti díjat, ami azt jelenti, hogy akkor a számonkérhető, ha nem tudnak fizetni, és fordítva, hacsak nem egyedül bérelte a szobáját.

  1. Adjon meg referenciákat

A bérleti referenciák lehetőséget adnak a bérbeadónak arra, hogy felmérje karakterét és megvizsgálja bérlői történetét.

Kérheti korábbi bérbeadóját vagy ingatlankezelőjét, hogy szolgáljon referenciaként. Értesíteni fogják leendő bérbeadóját szokásairól, fizetési megbízhatóságáról és egyebekről.

Ennek ellenére nem minden leendő bérlőnek lesz bérleti múltja.

  1. Fizessen be kauciót

A kaució általában két havi bérleti díjnak felel meg. Ez azonban megyéktől és a bérelni kívánt egységtől függően változhat.

Például Budapesten a bérbeadó legfeljebb két havi bérleti díjat számíthat fel egy bútorozatlan lakásért, és legfeljebb három havi bérleti díjat számíthat be egy berendezett lakásért.

Biztonsági kaucióját a javítások és a takarítás költségeinek fedezésére használják fel, amennyiben a költözés után problémák merülnek fel. Ellenkező esetben a kauciót a bérleti idő lejárta után visszatérítik.

 

Hogyan találhat rövid távú bérleteket a közelben?

Az albérlet hirdetések használatával egyszerű rövid távú bérleteket találni az Ön közelében. Megkönnyítik számára az álomlakás megtalálását, az igényektől függetlenül.

Amikor létrehozza az albérlet kereső profilját, lehetősége van megadni a keresett bérlet időtartamát. Hozzáadhatja azt a helyet is, ahová költözik.

Ezután lakásokat kereshet a bérleti idő és az Ön számára megfelelő város alapján!

Végső gondolatok

Sok minden történhet egy év alatt. Annyi változás lehet, hogy nehéz megjósolni azokat a változásokat, amelyeket mindössze 12 hónap alatt tapasztal. Ennek ellenére a szokásos hosszú távú bérleti szerződés vállalása nem mindig a legjobb megoldás.

A rövid lejáratú bérlet kínálhatja azt a rugalmas élethelyzetet, amelyet szeretne. Csak győződjön meg arról, hogy költségvetése képes fedezni a rövid távú bérlet költségeit. Készüljön fel a keresésre!