Hogyan lehet pénzt megtakarítani a közüzemi szolgáltatásokra nyáron

Ha meleg idő jön, akkor valószínűleg nem veszi észre, mennyi pénz költödik a hőség távol tartására. A segítségére néhány tippet állítottunk össze, amelyek segítenek csökkenteni a közüzemi számlákat, miközben otthona hűvös marad a nyárra. Kövesse ezt a kilenc tippet a közüzemi számlák csökkentéséhez a meleg évszakban.

 

  1. Húzza ki a készülékeket a hálózatból és kapcsolja le a lámpákat

Húzza ki a nem használt eszközöket a hálózatból. Ha ez túl nagy gondnak tűnik, fektessen be egy Smart Strip-be. Kapcsolja le az eszközök áramellátását, ha azokat nem használják. Ne felejtse el le kapcsolni a villanyt. A lámpák felmelegítik a helyet, és bekapcsolt állapotban további fokokat adnak, amelyeket aztán a hálózati rendszernek kell lehűteni.

 

  1. Forgassa a mennyezeti ventilátorokat az óramutató járásával ellentétes irányba

Meleg levegő emelkedik a mennyezet felé. Tartsa ott a ventilátorok óramutató járásának ellentétes forgatásával. Ez megakadályozza a meleg levegőt az útjában, és hűvös levegő hullámait engedi lefelé.

 

  1. Zárja be az ajtókat és a szellőzőnyílásokat

Zárja le a hideg levegő ellátást azokban a helyiségekben, amelyekben nem tölti az idejét. Nem kell hűtenie az alagsort vagy a tárolót, ha nem tölt ott időt. Takarítsa meg ezt az energiát, és irányítsa át olyan helyiségekbe, amelyekben ténylegesen tölti az idejét, például a nappaliba.

 

  1. Ellenőrizze az légkondit

Ne felejtse el elvégezni a légkondit és a szellőzőnyílások karbantartási ellenőrzését. A megfelelő funkcionalitás csökkenti az energiafogyasztást és kíméli a zsebét. Ellenőrizze a szűrőket, és győződjön meg arról, hogy tiszta és megfelelő szűrőket használ a rendszeréhez. Kérjen szakembert, hogy ajánlja, mi a legjobb az otthoni hűtőrendszeréhez.

 

  1. Használja okosan a termosztátját

Járjon körül a termosztáttal, hogy megtalálja az optimális hűvös hőmérsékletet, de mindenképpen kapcsolja ki a légkondit, amikor elhagyja a házat. Kedvező változást fog észrevenni a közüzemi számlájában.

 

  1. Engedje le a rolót

A váltakozó áramú használat érdekében történő megtakarítás és a hűvösség megőrzése érdekében engedje le a redőnyöket, hogy a napfény ne melegítse fel a szobáját, különösen akkor, ha kilép a házból. Így amikor visszatért, nem kell sok energiát fektetnie a légkondi bekapcsolásához..

 

  1. Kerülje meg készülékeit

A konyhai eszközök, például a sütő használata kétféle módon növeli a villanyszámlát. Az egyik nyilvánvaló: villamos energiára van szüksége az üzemeléshez. A második mód olyan, amire valószínűleg nem gondol gyakran, ha a sütőjét használja. Felmelegíti a helyet, és a légkondicionálójának keményebben kell dolgoznia a terület lehűléséért. Ugyanez az oka annak, hogy kerülje el a szárítógép használatát nyáron, és lehetőség szerint válasszon szárító állványt.

 

  1. Szigeteljen

Sporolja meg a hideg levegőt a lakásában. Ezt megteheti szigeteléssel. Ellenőrizze, hogy az ablak- és ajtókeretek mentén nincs-e szivárgó folt – nem akarja, hogy az értékes hideg levegő elszökjön. Ehelyett létre kell hoznia egy lezárt hűtő hatását, ezért próbálja meg megszüntetni a talált hézagokat.

 

  1. Éjjel végezze a házimunkát

Egyes villamosenergia-társaságok felszámíthatják a nappali villamosenergia-felhasználást annak érdekében, hogy alacsonyabb szinten tartsák az áramfogyasztási arányokat. Ezenkívül a készülékek nappali üzemeltetése felmelegíti a házat, és növeli a nap fűtését, aminek következtében a légkondi túlterheli magát. Csökkentse a légkondicionáló működését és a közüzemi számlája értékét azáltal, hogy a nap későbbi részében végez házimunkát.