Hogyan lehet gyorsan megtalálni a megfelelő lakást?

Ha a lakáskeresés hagyományos ütemtervét követi, akkor úgy tervezze, hogy hónapokat tölthetnek egy lakás keresésével. A keresése néhány hónappal a megcélzott beköltözés dátuma előtt megkezdődhet, és rengeteg ideje van arra, hogy a környékeket kutassa a megfelelő lakást.

De mi van, ha rohansz? Mi van, ha az álmai munkájának kezdő dátuma határozott, és megoldást kell találnia egy lakásra?

Gyors lakáskeresés ijesztő, nagy tétű feladatnak tűnhet. Kövesse ezeket a tippeket a lakás gyors megtalálásához, hogy megbizonyosodjon arról, hogy gyors lehet, miközben megtalálja a tökéletes otthont.

 

Tegye rendbe az összes dokumentumot

 

Győződjön meg arról, hogy minden megvan a lakás biztosításához. A lakásigénylés folyamata számos dolgot igényel Öntől, ezért mindenképpen készítse el őket. Ha új munkahelyéről kérnek igazolást, illetve bankszámla kivonatot, győződjön meg arról, hogy ezek kinyomtatva állnak rendelkezésére.  Lehet, hogy kérdeznek a referenciákról is, ezért álljon készen a korábbi bérbeadói elérhetőségeivel.

 

Készítsen listát a lehetséges albérleményekről!

 

Lehet, hogy nincs ideje megnézni minden alkalmas lakást. Válasszon néhányat a kedvencek közül. Győződjön meg arról, hogy az árkategóriájába illenek, és megbizonyosodott arról, hogy az ingázás elfogadható lesz. Ezenkívül csak olyan bérleményeket kell néznie, amelyek jelenleg rendelkezésre állnak, mivel ilyen rövid idő intervallummal rendelkezik. Ha kíváncsi a forgalomra, nyissa meg reggel 8: 30-kor és 17: 30-kor a Google Térképet, és csatlakoztassa új munkahelyét a potenciális lakás címére. Ez jó képet ad arról, hogy milyen lehet a tipikus csúcsforgalom az Ön számára.

 

Telefonáljon

Miután elkészült egy listája néhány szimpatikus lakásról, hívja fel őket, és egyeztessen időpontokat. Az idő maximalizálása érdekében próbálja az összes időpontot ugyanazon napa ütemezni. Ha az összes bérlemény opció nyitva áll szombaton és vasárnap, szánjon rá hétvégi napot is.

 

Dokumentálja az időpontokat

Az időpontok után ne hagyjon mindent az emlékezetére. Hozzon magával tollat ​​és papírt, és jegyezze fel az bérlemények összes fontos részletét. Írja le az előnyöket, a hátrányokat és a válaszokat ezekre a fontos kérdésekre. Ne felejtsen el személyes okmányokat magával vinni, és a bérlemény kiadóinak elérhetőségeit rögzíteni. Ha a tökéletes lakás megtalálja, és az időpontok után szeretne jelentkezni, akkor erre legyen felkészült. Amikor hazamegy és átgondolja a lehetőségeket, nem akar elfelejteni egyetlen döntő információt sem, amely a döntését befolyásolja.

 

Legyen hajlandó kompromisszumra

Lehet, hogy nem tud felfedezni minden olyan lakást, amely jó megoldásnak tűnik. Lehet, hogy nem tudja felfedezni a város minden kínálatát a környéken. Ha ebben az idõszakban nem találja az álomotthont, legyen hajlandó kompromisszumokra. Ne feledje, hogy bármikor tovább költözhet abból a lakásból, amikor lejár a bérleti szerződése!

 

A lakáskeresés sok időt és kutatást igényel, így ilyen rövid idő alatt történő megtalálása nem biztos, hogy a legkellemesebb eredmény. Azonban gyorsan mozog, és ha beköltözött új otthonába, rájön, mindez megérte!