Hogyan lehet átjelenteni a szolgáltatókat új lakásába

A lakásában lévő közművek azok a ki nem mondott hősök, akik életet indítanak. Ha a közüzemi szolgáltatásokat új címre kívánja áthelyezni, akkor néhány lépést meg kell tennie annak biztosítása érdekében, hogy a közművek rendezve legyenek, miután beköltözött az új otthonába.

Átjelenteni vagy megváltoztatni a szolgáltatókat?

Könnyű összekeverni ezt a kettőt. Ha ugyanazon a területen tartózkodik, és ugyanazokat a szolgáltatókat tartja fenn, akkor a közművek áthelyezése az új lakásba nem lehet túl nehéz. Ha nagy távolságra költözik új megyébe vagy országba, új szolgáltatókat kell keresnie. Szolgáltatóváltás esetén ne felejtsen el nyilvántartást vezetni a fizetésekről és a korábbi szolgáltatók elérhetőségéről.

A szolgáltatások egyik címről a másikra történő átviteléhez kövesse az alábbi lépéseket.

Hogyan váltsunk szolgáltatásokat 4 lépésben?

  1. Készítsen listát

Írjon ki egy listát mindazokról, amelyekért fizet a jelenlegi lakásában. Nyilvántartást vezet a szolgáltató nevéről, elérhetőségéről és számlaszámairól. Az is jó gyakorlat, hogy figyelembe veszi, hogy mennyit fizet az egyes közüzemi szolgáltatásokért, és ez segít az új lakás költségvetésének tervezésében. Ez a tökéletes alkalom arra is, hogy visszalépjen és megnézze, mire fizet. Tényleg megkapja a szolgáltatást a prémium kábelcsomag fizetéséért? Értékelje, hogy a költségek megtérülnek-e az egyes közművek számára.

Előfordulhat olyan közüzemi szolgáltatás is, amelynek kifizetéséért nem Ön felelős a jelenlegi lakásában, amelynek rendezéséért Ön lesz a felelős az új lakásban. Gyakran előfordul, hogy a bérbeadók olyan dolgokat fednek le, mint a víz és a szennyvíz. Ha személyesen felelős azért, hogy a víz és a szennyvíz szolgáltatás az új otthonában is működjön, akkor ahhoz az adott város illetékesével kell kommunikálnia.

Feltétlenül kérdezze meg új bérbeadóját, és ellenőrizze bérleti adatait, hogy megtudja, mit fog személyesen fizetni és mit tartalmaz a bérleti díja. Bérbeadójának képesnek kell lennie arra is, hogy jó becslést adjon arról, hogy mennyi lesz a teljes közüzemi számlája. 

  1. Értesítsen

Mielőtt elköltözne, lépjen kapcsolatba szolgáltatóival idő előtt. A közüzemek átvitelének legfontosabb lépése a gyors telefonhívás. Legyen tehát proaktív és hajtsa végre a lehető leghamarabb. Ez megkönnyíti a folyamatot mindkét fél számára, ezért próbáljon meg leghamarabb a költözéstől számított két héten belül kapcsolatba lépni velük. Mondja meg nekik a kiköltözés dátumát, és fizesse ki a fennmaradó tartozását. Amikor értesíti a szolgáltatót, adja meg nekik az új címét és a költözése dátumát. Kérje meg őket, hogy a régi lakások kiköltözése után egy nappal kapcsolják ki a jelenlegi közmű szolgáltatásokat, és egy nappal előtte kapcsolják be, mielőtt új lakásába költözne.

  1. Fizetni a számlákat

Mielőtt kiköltözne, mindenképpen fizesse ki a régi lakásában esedékes számlák végső egyenlegét. Hívja, és kérdezze meg szolgáltatóját, hogy van-e fennmaradó tartozását. Ügyeljen arra, hogy a közüzemi vállalatok rendelkezzenek ideiglenes címmel, ha bármi más felmerülne akkor is elérhető legyen.

  1. Végezze el a mérő leolvasásait

Kiköltözés előtt győződjön meg arról, hogy elvégezte a mérő végső leolvasását (ha van ilyen). Ez hasznos lehet személyes nyilvántartásaiban is, ha viták vagy számlázási problémák merülnek fel. Helyezze vissza a kábel- vagy internet szolgáltatáshoz szükséges összes kiegészítő felszerelést, és távozás előtt kapcsoljon ki mindent, ha erre utasítást kap.

Miután beköltözött, és a közműszolgáltatások aktiválódtak, végezzen gyors vizsgálatot. Győződjön meg róla, hogy minden jól működik, és nincsenek problémák egyik készülékével sem. A lehető leghamarabb tudja le az ezzel kapcsolatos teendőket, hogy élvezhesse új otthonát. Nálunk a mérőórák bediktálása is egyszerűbb.