Felújított vagy felújítandó albérlet Budapesten? Feltárjuk a válaszokat az örökös dilemmával kapcsolatban.

Felújított vagy felújítandó albérlet Budapest városában? Ez egy gyakran feltett, igen fontos kérdés. Mi összegyűjtöttünk pár szignifikáns szempontot, amelyet érdemes figyelembe venned, akkor, ha költözni szeretnél és tanácstalan vagy, de akkor is hasznos sorok következhetnek számodra, ha úgy érzed, már hoztál egy döntést fejben. 

Napjainkban a fiatalok többsége mindenképpen a spórolásra törekszik, és arra, hogy minél olcsóbban jöjjön ki bármilyen elkötelezettség. A takarékosság pedig olyan szinten életük részévé vált, hogy emiatt ultimátumokat kötnek, feláldozzák akár a minőséget is a kevesebb kiadás érdekében. 

Teljesen érthető a spórolás szándéka, a felkészültségre törekvés, ahogyan a jövő tervezése is. Ez mindenképpen egy okos elhatározás, főként a mai gazdasági helyzetben. Az egyetlen hiba azoban az, hogy ilyenkor bizony megelégednek a fiatalok az igénytelenebb albérletekkel, illetve a hiányos vagy veszélyes fajtáikkal is. 

„Ez csupán átmeneti megoldás, majd lesz jobb is.” Gondolod magadban, amikor úgy döntesz, hogy beéred egy olyan albérlettel, amely nem csak olcsó, még minőségében sem jeleskedő. Összegyűjtöttünk pár fontos, de sokszor elfelejtett részletet arról, hogy egy miért nem ajánlott egy felújítandó albérlet Budapest környékén, illetve, ezzel együtt, hogy miért is előnyös egy felújított albérletet bérelni inkább. 

Már tettünk említést erről a témáról korábbi cikkünkben, amelyet itt olvashatsz el, most viszont bemutatjuk a dolgok miértjét és hogyanját. További kérdések esetén bátran keresd fel az ügyfélszolgálatunkat

Ár különbség.

Azt hiheted, ahogyan sokan mások is, hogy egy felújított albérlet költségesebb, jóval drágább elkötelezettség, akkor, ha bérelnéd. Nos, akármilyen meglepően hangzik is, ez nem teljesen így van. Természetesen szép számmal akadnak felújított, kiadó lakások a drágább kategórában is, azonban, ha szemfüles vagy, könnyedén rátalálhatsz egy olyan kiadó lakásra, amely felújított és nem vészes az ára sem. 

Ez azonban egy elavult tévhit, amely a múltban, egyszer réges-régen még igaznak bizonyulhatott, de már napjainkban ez nem így van, már évek óta elavultnak számító megítélés. 

Manapság jobban megéri a felújított albérlet, mint sem a felújítandó albérlet Budapest kerületiben. Miért? Olvass tovább és megmondjuk. Hol a legérdemesebb bérelni? Nos, ez a te igényeiden is múlik, azonban, ha az árakat nézzük, a belváros meglehetősen kedvező lehetőségeket kínál igazán baráti árakon. Ha többet szeretnél olvasni az olcsó belvárosi albérletekről, ide kattintva megteheted. 

Megoldás.

Érdemes mindig a középső útra törekedni két extrém helyzet során, ez pedig nincs másképp az árak esetében sem. Célszerű olyan albérletet bérelni, amely felújított, de olcsó ár kategóriában került meghirdetésre, ezzel elérve az említett, arany középutat, ahelyett, hogy vágyaid közzépontjárban – sajnos illúzióként –  egy felújítandó albérlet Budapest területén állna. 

Bár az olcsóbb igényességre tökekednél, és van is rá esély, ahogyan azt már említettük ebben a cikkben, de abban az esetben, ha az ár nem lenne olyan égetően fő prioritás, még mindig sokkal kedvezőbb választás az, ha középső ár kategóriában bérelsz, mint az, ha olcsó, de felújítandó a lakást választanál. 

Miért?

A legtöbb felújítandó lakás nevetségesen olcsón kerül meghirdetésre, és ha szerencséd van, te csaphatsz le elsőként az ígéretes ajánlatra, ekkor még sajnos nem sejtve azt, hogy a későbbiekben ez sokba fog kerülni.

Még akkor is, ha eltekintünk a mindennapos iszonyú kellemetlenségektől és a mentális kihívástól, amelyet egy lelakott, felújítandó albérletben élsz majd meg, roppantul kényelmetlen és fejfájós lesz az ott tartózkodásod. 

Miért? Mert szinte minden olyan felújítandó albérlet Budapest környékén előbb-utóbb sorozatos elektronikai meghibásodásokhoz, és egyéb javításra szoruló problémákhoz vezet majd, amelyet minden esetben a bérlőnek, azaz Neked kell kifizetni. A sok apró kiadás összeadódik, és amikor ezt megteszed, akkor rájössz, hogy bizony sokkal kevésbé lett volna költséges egy felújított albérlet.