Ezért nélkülözhetetlen az esztétika a lakásválasztásban 2023-ban

Az elmúlt években az esztétika és annak szépségei felértékelődtek. Ez megfigyelhető az élet több területén, de igen komolyan utat tört az albérletpiacon is. Bizonyára te is megfigyelted, hogy ma már nem ugyanazok a prioritások övezik egy albérlet kibérlését, mint régen. Ennek okairól, és a 2023-as albérletkereséshez való kapcsolatáról olvashatsz többet ebben a cikkben.

Hogyan is nézett ki az albérletkeresés régen? Évtizedekig két fővonal vezényelte az albérletet kereső fiatal bérlőket, amikor az albérletek világba vetették magukat. Egyrészt elsőszámú prioritást élvezett a biztonság, éppen ezért az albérletkeresők olyan albérletek és városrészek felé orientálódtak, amelyek jó hírrel büszkélkedhettek.

A biztonságos környéken elhelyezkedő albérletek népszerűsége megelőzte a második fontos szempontot az albérletkeresésben, amely a pénz volt. A pénz mindig is az egyik, ha nem a legjelentősebb tényező volt egy potenciális bérlő életében.

 „Minél olcsóbb, annál jobb” alapgondolattal vágtak neki a bérlésnek, eltekintve az adott, szemkerekítően olcsó albérletek állapotától. A minőséget ugyanis meg kellene fizetni. Így hát az olcsó, de rossz állapotú albérletekre esett a választás, ez csak abban az esetben nem így történt, ha azokat a bizonyos, olcsó albérletek veszélyes városrészen, nem a biztonságos kerületben helyezkedtek el.

Mi hozta a változást?

A 2010-es évek közepétől egyre inkább felértékelődni kezdett az esztétikai érték is, nem csupán a felsőbb körökben, hanem a társadalom alsóbb rétegeiben egyaránt. A kreatív fiatal úgy tartották, ha nem tudják megfizetni a stílusos albérleteket, akkor majd megalkotják sajátjukat.

Látva az igényt pedig egyre több megfizethető, de színvonalas és esztétikus albérlet jelent meg a piacon. Annak tekintetében, hogy mentális egészség ápolása is egyszerűbb legyen a bérlők számára, egyre népszerűbbek az esztétikusan berendezett, korszerű albérletek.

Az áttörés, és ami mögötte rejlik.

Az elmúlt években bár a pandémia hozta meg az esztétikai áttörést az albérletek terén, már az azt megelőző évek során is egyre több környezetbeli kondíció sarkallta a bérlőket az esztétika, az élet szépségének keresésére.

Valljuk be, az élet nem minden területe illik bele egy közösségi média posztba. Az emberek hosszú percek, gyakran pedig órákat töltenek koszos, túlzsúfolt tömegközlekedéseket, szmogon, zajon és stresszen keresztül vezet az út hazáig vagy éppen a munkahelyig. A karrierbeli környezeti tényezők pedig mindenkinél változók lehetnek.

Emiatt az ember ösztönösen keresi a szépséget, a romantikát, a technikai fejlődést és a modernséget maga körül, valamint ezekkel szeretné magát körülvenni. Fejlődik, pénzt áldoz a szépségért, romantizálja a környezetet.

A fent említett kényelmetlenséget redukálni szeretné, míg a vizuális szépséget és a haladást növelné, állandósítaná az életben. Ezek ugyanis megnyugtatják az embert, egy kedvezőbb világba repítik őt.

Az igényes bérlők számára manapság csupán ezek a vizuálisan is kedvező albérletek jöhetnek számításba, az elmúlt évek bezártsága pedig bizonyítékként szolgált mindenki számára, hogy az igénytelen, silány minőségű, túlzottan olcsó albérletek nem minden esetben jelentenek megoldást a problémákra, gyakran inkább megsokszorozzák azokat.

A mentális egészség romlásának megelőzése érdekében, illetve a régi elektronikai eszközök meghibásodásából keletkezett anyagi károk elkerüléséért hosszútávon a te pénztárcádnak is kedvezőbb lehet egy megfizethető, de nem gyanúsan olcsó albérletet bérelni. Ha egy színvonalas, modern, és esztétikailag meglehetősen kellemes albérletet keresel, amely diák-barát, párkapcsolat-barát, lakótársakkal való bérlést tesz lehetővé, de akár szóló lakásbérlést is, akkor ajánljuk figyelmedbe az ügyfélszolgálatunk elérhetőségét.