Ezért fázol télen az albérletben! Hogyan válassz jól albérletet.

Megesik, hogy az év leghidegebb időszakában kell költöznöd, de az is lehetséges, hogy egy másik évszakban költözöl egy új albérletbe. Az albérlettel bár meg vagy elégedve az év többi részében, azonban a tél közeledtével minden megváltozik. Ebben a cikkben feltárjuk, hogy mi történik az albérlettel télen, hogy miért emelkedhet a rezsi ára, hogy milyen hibákat követhetsz el, és hogyan lehet azokat elkerülni.

A télen történő költözésnek számtalan előnye akad, ilyen például a budapesti olcsó lakások, a vetélytársak hiánya, és az újévvel történő, új élet és lehetőségek kezdetének összehangolása is. A sok-sok pozitívum és haszon mellett természetesen ott az érme másik oldala is, a kevésbé hasznos, negatívum, ami bizony megkeserítheti a teledet.

Ez is elkerülhető, ha alaposan felkészülsz. Légy jártas a téli albérletbérlésben, minél többet tudsz arról, annál kevesebb az esélye annak, hogy negatívumokkal találkozz.

Az elhelyezkedés

Az, hogy a bérlők által kiszemelt budapesti olcsó lakások hol helyezkednek el egy épületen belül sokkal nagyobb szerepet játszik a teled végkimenetelében, mint hinnéd. Míg az sem mindegy, hogy melyik kerületben, melyik városrészen élsz, az inkább a személyes preferenciáiddal  függ össze.

Az épületen belül nem érdemes, sőt, mindig roppantul előnytelen döntés, ha a legfelső emelet sarkon helyezkedő lakását veszed ki. Ez egy olyan sajátossága az albérletbérlésnek, amelyet nem sok bérlő tud, csupán azok, akik ebbe a csapdába esve igazán hideg telet kellett, hogy tapasztaljanak.

Az ugyanis az egész épület leghidegebb része, amelyet nem lehetséges megfelelően felfűteni. Pontosan ezért akkor, ha egyéni fogyasztás alapján fizetsz majd rezsit, akkor bizony rengeteget emelkedhet a rezsi összege. Ezt pedig te is meglepődve szemléled majd, hiszen nem lesz kellemesebb hőmérséklet a lakásban, a fogyasztás azonban nő, a rezsi árával együtt.

Felújítatlan lakások.

Azok a budapesti olcsó lakások, amelyek soha, vagy éppen nagyon régen lettek felújítva, sok-sok borsot törhetnek az orrod alá. Folytonos meghibásodások, omlás veszély, és nem megfelelő szigetelés, illetve fűtöttség.

Ezért előnyt élveznek a felújított budapesti olcsó lakások. Bár megijeszthet a felújított szó, az ugyanis gyakran azt a tévhitet kelti az emberekben, hogy a felújítás aktualitása miatt az valószínűleg drágán bérelhető csupán.

Ez nem teljesen igaz, hiszen bőven akad kedvező áron bérelhető, felújított albérlet Budapesten. Abban az esetben, ha többet olvasnál a felújított albérletek témájáról, itt informálódhatsz.

Hogyan válassz tehát jól albérletet?

Ahhoz, hogy az év bármelyik évszakában elégedett légy az albérletben, és soha ne kelljen a fagyoskodás gondolatával és érzésével küszködnöd, mindig figyelj oda az árakra. Azok a budapesti olcsó albérletek, amelyek túlságosan is olcsón kerülnek meghirdetésre, általában csak több problémát okoznak, mint szerencsés pillanatot.

Míg sok karbantartásra lehet szükség egész évben, ezeknél az albérleteknél télen találkozhatsz még egyedi problémákkal. Ilyen lehet a fűtés problémája is. Lehet, hogy pontosan azért hirdették meg télen nevetségesen olcsón az albérletet, mert annak silány az átfűtöttsége.

Ha olyan albérletre vágysz, amely mind árában, aktualitásban, minőségben megfelelnek az alapvető elvárásoknak, amelyek nem csupán élhetővé, de élvezhetővé is teszik az életet, akkor érdemes felvenned a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.