Ez a különbség akkor, ha számlás, és akkor, ha számla nélkül bérelsz albérletet

A számlás albérletek és a számla nélkül bérelhető albérletek között bizony radikális különbségek figyelhetők meg. Előfordulhat persze az is, hogy nem tartod szükségesnek, hogy számlás albérletet bérelj, de az is lehet, hogy még meglehetősen tapasztalatlan bérlőként nem vagy tisztában a számlás albérlet jelentősségével és fogalmával sem.

Számlával vagy számla nélkül? Igazán számottevő különbségek figyelhetők meg a kettő között, és ez egy amúgy is gyakran tárgyalt téma a cikkeinkben, hiszen igyekszünk egy tiszta, átfogó képet adni a jelentésekről, annak érdekében, hogy te is könnyebbe kiigazodhass, és te se érezd úgy, hogy információt tartogatnak tőled, vagy éppen becsapnak.

Számlás albérletek

Ha a kiadó albérletek közül azokat veszed figyelembe, amelyekhez számlát is kapsz, akkor bizony megtaláltad az igazit. Már elsőre megvizsgálva is levonható, hogy az ilyen kiadó albérletek mondhatni tökéletesek.

A számlás albérletek mindig jó állapotban kerülnek meghirdetésre. Az ilyen kiadó albérletek azt jelzik, hogy a bérbeadó egy igazán igényes személy, aki becsületes és tisztelettudó, hiszen tiszteletben tartja a te jólétedet is.

Azt is jelenti, hogy maga az albérlet meg lett becsülve, az is előfordulhat, hogy nemrég került felújításra, amely sejteti, hogy a legújabb technológiával felszerelt, vagy éppen csak rendkívül modern stílussal rendelkezik.

 

Ami pedig talán a legfontosabb, hogy biztonságban érezheted magad minden szempontból. Ez a biztonság pedig nem csupán fizikai szempontból értendő. Azt is biztosra veheted, hogy nem vagy csalás áldozata. A bérbeadó bejelentette az albérletet, az pedig adószámmal is rendelkezik. Ebből tudhatod, hogy nem fizetsz többet annál, amennyit kellene.

Nem számlás albérlet

Az előző gondolatszálat folytatva meg kell említeni, hogy bár lehetséges, hogy a szóban forgó kiadó albérletek számla biztosítása nélkül is teljesen rendben vannak. Jó állapot, tisztaság és viszonylag modern, élhető körülményekkel jellemezhetők ezek a kiadó albérletek belülről is. Viszont az is lehet, hogy pont nem ez történik.

A kiadó albérletek közül azoknál, amelyekhez nem jár számla, mindig meg van az esélye annak, hogy valami nincs rendben az albérlettel, vagy éppen annak a bérbeadójával. A számla hiánya, és annak biztosítására egyáltalán nem hajlandó bérbeadó nem együttműködő attitűdje mind azt sugallhatják, hogy nem bejelentett albérletről, és ezzel együtt adócsalásról van szó.

Természetesen lehet, hogy pont nem ez történik, és a tulajdonos/bérbeadó abszolút tisztességes, de ha sokszor megkockáztatsz egy ilyen albérletek, akkor előbb-utóbb, és a tapasztalatok alapján ez gyakran történik előbb, mint utóbb, bajba kerülhetsz, te is csapdába eshetsz.

Melyiket válaszd hát.

Mi sosem ajánljuk a számla nélkül történő albérletbérlés. Sőt, ha tanácsot adhatunk, azt mondjuk, hogy azokat a kiadó albérletek, amelyekhez nem jár számla, az elkerülendő kategóriába esnek.

Bár, megeshet, hogy a számla nélküli albérlettel sincsenek problémák, azonban nem éri megkockáztatni egy ilyen esetet. Érdemes előre gondolkodni és ésszerűen, logikus, becsületes utakat célba véve aláírni egy bérleti szerződést. Ha számlás albérletet keresel, és még olcsó árakra is vágysz, akkor mindenképpen keresd fel ügyfélszolgálatunkat.