Beszéljünk a kiköltözésről.

Nem sok szó esik a kiköltözésről, pedig az is fontos eljárásokkal kísérve történik. Általában a beköltözés kap nagyobb szerepet a bérlők körében a budapesti albérlet esetében, ahogyan  a legtöbb tippet is azzal kapcsolatban találhatja az ember, hiszen az sok ismeretlennel jár együtt, illetve sokkal nagyobb kihívás is.

Mind felkészültség, mint lelki elszakadás terén elmulaszthatatlan munkálatokat kell végrehajtanod, ahhoz, hogy a kiköltözés megtörténjen. Az előkészületek sok aggodalomtól kímélhetnek meg, ahogyan előkészítik a stressztől mentes, békés kiköltözést, vagy éppen átköltözést is.

 

Azonban a kiköltözés is fontos, ugyanolyan becsben kell elhagynod a lakást, amilyenben átvetted a bérlésed kezdetedkor. Sokan nem is tudják, hogy a kiköltözés bizonyos aspektusai fokozott figyelemmel járnak, és akadnak olyan dolgok, tényezők, amelyekre nagyon vigyázni kell a budapesti albérlet estében. Az alábbiakban ezt is ismertetjük.

Minden tárgy meg legyen, ami beköltözéskor is meg volt.

Ha szerencsés vagy, akkor van egy listád. Igaz, a szerencse mellett, egy okosan választott, megbízható, jól felkészült bérbeadó is szükséges, aki listát vezet arról, hogy milyen tárgyak és eszközök találhatók az albérletben a beköltözésedkor.

Jó ugyanis észben tartani, hogy mi az, ami nem a te tulajdonod, és mi az, ami igen. Ebből kifolyólag, amikor a beköltözést követően te is vásárolsz holmikat, nem árt neked is listát vezetned azokról. Ez rengeteget segíthet abban, hogy könnyebben menjen a kiköltözés, hiszen nem fogod összekeverni azt, hogy mi tartozik hozzád, és mi az albérlethez, amelyet elhagyni készülsz.

Mindig jelentsd a meghibásodást, rongálódást, hogy ne a végén kelljen fizetned.

Nélkülözhetetlen, hogy odafigyelj a meghibásodásokra. Elsősorban az is lényeges, hogy bérlés során történő meghibásodásokat azonnal jelents, mivel ha nem teszed, a későbbiekben tovább romlanak a dolgok, és a kiköltözésed idejére akár nagyobb problémákkal is szembesülhetsz.

Akkor pedig már nem halaszthatod tovább a megoldást, a szőnyeg alá söpört problémák előkerülnek, ha szeretnéd, ha nem. Ez vonatkozik mind az elektronikai eszközökre, mind a karbantartáshoz vonatkoztatható, felmerülő gondokra, és egyéb, a budapesti albérlet állapotát érintő tényezőkre.

Miért is fontos ez? Elég valószínű, hogy a fent említett esetekben, te fizeted a javítást, vagy pedig a kártérítést. Ez igaz akkor is, ha te rongálsz és károsítasz tárgyakat a lakásban. Ha saját hibádon kívül történő káresetről van szó, az már más kérdés lehet, de ezek mindig szerepelnek a bérleti szerződésben is. Hogyan lakj úgy, hogy kármentesen megúszd?

Gyakran nem olvassák el azonban a bérlők ezeket a pontokat, és emiatt félreértések, sokszor felháborodás adódhat. Mindenképpen légy körültekintő, felkészült, és becsületes. A saját dolgod könnyíted meg ezáltal.

Takaríts ki.

Elég nagy tiszteletlenség egy rendetlen, poros, leharcolt helyiséget magad után hagyni a  bérbeadónak, vagy a következő bérlőnek. Akár lakásról beszélünk, akár kiadó szobáról. Sőt, már ezt megelőzően is illik takarítani, ha a következő bérlőjelölt érkezik megtekinteni a lakást, és te még bérled azt.

Ne hagyj személyes tárgyakat magad után.

Megkönnyíti a dolgod, ha nem hagysz személyes tárgyakat magad után, így nem marad hiányosságod. Továbbá, nem illik ételt, különösen már félig elfogyasztott maradékot hagyni a hűtőben.

Budapesti albérlet kellene? Olyan lakást bérelnél, amelyet meg tudsz fizetni, de mégiscsak minőségi? Sajnos nagyon sok ember feláldozza a minőséget a megfizethetőség oldalán. Mit szólnál hozzá, ha azt mondanánk, hogy van egy megoldás, ami ötvözi a kettőt? Az olcsón igényes budapesti albérlet nem csupán városi legenda. Ügyfélszolgálatunk segít megtalálni a hozzád leginkább illőt.