Az albérletbérlés nyújtotta szabadság, amely egyre vonzóbb lehet manapság.

Korunkban az egyik legfontosabb érték a szabadság. Valamilyen formában vágyik az ember arra, hogy a kötöttségei mellett egyfajta szabadságot is képes legyen megteremteni. Igaz ez azokra a fiatalokra is, akik még csak most teremtik meg a kötöttségeket, most tapossák azokhoz az utat.

Nem mindenki jön rá arra, hogy az albérlet lehet a megoldás arra, hogy szabadságot teremts az életedben. Egy albérlet ugyanis jóval több szabadságot nyújthat, mint ahogyan azt gondolnád. Olvasd el cikkünket, és garantáltan másképp látod majd a világot az utolsó mondatot követően.

Életed egy részén biztosan jelentkeznek kötöttségek, akkor is, ha azokat redukálni próbálod. Lehet, hogy túlzottan is leköt a munkahelyed, vagy éppen az egyetemi tanulmányaid foglalnak el, naponta értékes időd lecsípve az életedből.

Ha albérletet bérelsz, akkor bizony jóval több lehetőséged adódhat arra, hogy a munkahelyed, az egyetem, vagy éppen egyéb elkötelezettségek mellett egy kis kötetlenséget, rugalmasságot, szabadságot is élvezhetsz.

Nem hiába egyre gyakrabban felfelé ívelő tendencia a fiatalok ezredfordulósok körében, hogy eladni próbálják a már meglévő ingatlanukat, vagy éppen fiatalabb, z generációs sorstársaikhoz hasonlóan, meg sem próbálkoznak a vásárlással, egyből az albérletpiac felé veszik az irányt. Erről itt olvashatsz bővebben is.

A materiális javak bár nagyon értékesek, az ember eszmei értékekkel is rendelkezik, amelyekre egész élete során oda kell figyelnie. Ilyennek számít az egészség, de a szabadság is. Manapság mindkettő felértékelődni látszik.

Az emberek manapság belátják a mentális egészség fontosságát, de arra is ráeszméltek, hogy nem tengethetik az életüket láthatatlanul gúzsba kötve egy laptop előtt, egy bizonyos helyen, vagy éppen egy nem működő szituációban. Hogyan jön képbe az albérlet?

A szabadság, ami abban rejlik, hogy nem birtokolsz.

Az embert egész életében a birtoklásra nevelték a felmenői. Szimplán azért, mert ők is efféle módon nevelkedtek, és úgy látták, „ez a dolgok rendje”. Birtokolj egy könyvet, egy végzettséget, egy titulust, egy munkahelyet, egy kisállatot, egy házat stb.

Amire szintén megtanítanak, nem más, mint az, hogy a birtoklásnak ára van, ezt pedig nem csupán egyszer fizeted ki. Te azt hiheted, de mégsem ez a helyzet. Ha egy kisállatot vásárolsz birtoklás céljával, akkor folyamatosan etetned kell, gondoskodnod kell az oltásairól és a jólétéről.

Ha megszerzel egy diplomát, szakmán belül élesen kell tartanod az elméd, tudásod a pengéhez hasonlóan alkalmanként élezést igényel, hiszen az idővel megkophat. Ha pedig ingatlant vásárolsz, nagyon sok felelősséget kell magadra vállalnod, számlákat kell fizetned, karbantartást szervezned, vezényelned, és egyéb, nem várt, nagy mértékű kiadásokkal nézhetsz szembe. Ez sok stresszhez vezethet. Az albérlet lehet a kulcs, hogy rálelj a stressztől való szabadságra. 

Az albérlet azért is lehet hasznos, mert azt bár szintén állandóan fizeted, de egy meghatározott összegben teszed. Nem kell rettegned a váratlan kiadásoktól. Ha pedig meghibásodik valami, akkor sem a te értékes idődből veszítesz azzal, hogy karbantartót próbálsz találni, és egyeztetnél azzal. Elég, ha értesíted a bérbeadót, és telefonon értekeztek a mindkettőtök számára legkedvezőbb megoldásról.

Az érték kérdése.

Az eszmei értékekről több szó is esett a fentiekben, azonban a materiális értéket sem árt számításba venni, hiszen mindennek van értéke. Ha megvásárolsz egy ingatlant, egy házat, akkor fel kell készülnöd ara, hogy az egy napon veszít értékéből. Annak csökkenéséhez számtalan dolog vezethet még akkor is, ha te felkészült próbálsz maradni.

Erre jó példa a szomszédság, a környék, vagy éppen a városrész leépülése, elszegényedése, vagy éppen elhanyagolódása. Hiába van egy szép házad, ha az egy kellemetlen környéken található. A körülmények áldozatához vezethet ekkor az elköteleződés.

Ezzel szemben egy albérlet megadhatja számodra a mozgás szabadságát, annak ugyanis velejárója a költözés. A szerződés lejárását követően elköltözhetsz a környékről, új városrészt, új albérlet felfedezését célozhatod meg. Egy jó albérlet mindennél többet ér, hiszen mind eszmei, mind materiális érték lehet számodra, ami még akkor is nagy előny, ha az csupán átmenetileg otthonod. Keresd fel ügyfélszolgálatunkat, és segítünk megtalálni új otthonod.