Albérlet választás után: hogyan turbózd fel az albérleted kevés pénzből is

Amikor beköltözöl egy albérletre, nos, szeretnéd, ha a tér, amelyben élsz, téged tükrözne. Nem egyedi eset, az emberek kreatív élőlények, akik számára az otthon áll a középpontban. Így hát nem meglepő, hogy az önkifejezés nem csupán az öltözködésedben nyílvánul meg, hanem az otthonod stílusán is. 

A stílus jelenléte emeli az albérleted színvonalát, státuszt ad, megkülönböztet, ezért elengedhetetlen, hogy ízlésesen nézzen ki egy lakás belülről. Erről többet tanulhatsz egyik előző cikkünkből, amely a stílus és annak jelentőségét tárgyalja az albérleti viszonyok szempontjából. A cikket itt olvashatod el.

A stílusos, de mégis megfizethető albérletek elvét vallja a mi cégünk is, és eltökélt célunk, hogy a lehető legigényesebb szolgáltatást nyújthassuk bérlőink számára, színvonalas albérleteket kínálva, meglehetősen baráti áron. Ajánlatainkkal kapcsolatban bátran keresd ügyfélszolgálatunk.

Viszont a kreatív bérlőket és a trendek szerelmeseit sem hagyjuk segítség nélkül. Míg cégünk igyekszik a trendek finoman történő jelenlétéről gondoskodni, azokat, akik egyéniségüket is belecsempésznék otthoni életükbe, pár hasznos tippel támogatjuk meg. A jó hírünk pedig az, hogy ezek a tippek igen olcsón kivitelezhetők, légy akár egyetemista, vagy spórolni vágyó munkavállaló. 

A növény dilemma. 

Két végletről beszélhetünk, mondhatni igazán ellentétes dekorációs módok ezek, amelyek közül a döntés nagy dilemmát okozhat. A kérdés, hogy minimalista vagy éppen maximalista vagy, ha az elrendezés kérdéséről van szó?

 Biztosan sok esztétikus képet és albumot találtál már te is a közösségi oldalon a konkrétan urbán dzsungel névre keresztelt növényimádó trendről. Ez egy belvárosi albérlet növényekkel zsúfolt dekorációs módszer. Ha te is nagy növény rajongó vagy, akkor vedd körül magad minél több zölddel és hangulatod hamar javulni fog. 

Ezzel ellentétben az is mutatós lehet, ha kevés növénnyel veszed körbe magad, a kevesebb ugyanis nagyon sok esetben több. Ha minden héten friss, vágott virágot teszel a konyhába, a folyosóra, a hálószobádba, már is megtanultad az apró trükkjét annak, hogyan varázsold a lakást egyszerűen is értékesebbnek külső szemmel is. A friss virágok mindig a rendről és az egzisztenciáról árulkodnak. 

 

Gondoskodj az illatokról.

Igen egyszerű megfeledkezni az illat hatásáról. Az pedig egyik legfontosabb érzékszervünkre hat. Sőt, az illatok is árulkodnak ám az emberről. Biztos, hogy te is jártál már úgy, hogy egy-egy illat egy személyre emlékeztetett, ezért azzal azonosítottad azt a személyt, és később akárhogyan is próbáltál másra asszociálni, már az illat és a személy össze voltak párosítva.

Ez a helyzet a lakással is. Hozzád kötődik majd az illata. Elsősorban arra kell ügyelned, hogy ne legyen kellemetlen illat a lakásban, mindennap szellőztess, engedj be friss levegőt. A a szervezetednek is szüksége van rá, különösen akkor, ha úgy, mint nagyon sokan mások manapság, otthonról dolgozol. 

Válassz illatosításra bármilyen eszközt, elektromosat, esszenciális olajat, vagy füstőt, érdemes figyelmet fordítani az illat erősségére. Ha az ugyanis túl erős, könnyen fejfájást okozhat. Még akkor is, ha te az erős illatokat szereted, a vendégeid lehet, hogy más véleményen vannak a témáról.

 

Apróságokkal emeled a pompát. 

Olyan hétköznapi tárgyakkal is egyéniséget adhatsz a lakásodnak, míg a trendeknek hódolsz, mint a könyvek. Szeretsz olvasni? Ne egy szekrényben, ütött-kopott ladikóban tárold a könyveket, ne rejtegesd őket. A könyvespolc mellett más dekorációs funkciót is találhatsz. 

Ugyanúgy, mint a növények esetében, itt is kétféle irányba mehetsz, a minimalista és a maximalista irányba. A könyveid a vágott virág mellett igazán romantikusan mutat a konyha asztalon, de ugyanezt a helyzet a magazinokkal is, ha azok a jobb minőségű típusba tartoznak. Ha bátrabb vagy, akkor oszlopokba gyűjtve mutathatod meg műveltségedet tanúsító könyveidet, ez mostanság pedig nagyon divatos megoldás is. 

 

Divat diktátor.

Nos, ez magáról árulkodik. Amennyiben te is azok közé a bérlők közé tartozol, akik imádnak divatosan öltözködni, akkor van egy nagyon olcsó tippünk a számodra. Napjaink egyik legnépszerűbb trendje a gurulós ruhafogas. 

A szobában tudatosan közszemlére tett fogason színek szerint elrendezett alapvető ruhadarabok egy divat magazin irodáján, egy stúdió berendezésének a hangulatát teremti meg a szobában.

 Az alsó polcokra pedig akár cipőt, akár extravagáns ajándok dobozokat is elhelyzhetsz. Utóbbinak tárolás szempontjából nem csupán dekoratív haszont jelenthet számodra. Divatos, hasznos, olcsó és megmutathatod kedvenc darabjaid? Más nem is kell!