Alapvető információk a havi költségvetéshez

Ha Ön első bérlő, és nem biztos abban, hogy megfelelő pénzügyi helyzetben van, akkor a legjobb, ha havi költségvetést készít, hogy nyomon tudja tartani a pénz mozgásait. Azonban nem kell újnak lennie a bérlésben, hogy át lássa anyagi helyzetét. Ha jobban át akarja tekinteni a pénzügyeit és azt, hogy hova kerül a pénze, írjon ki egy egyszerű költségvetést. Itt van néhány dolog, amelyet meg kell említeni az induláshoz.

 

Jövedelem

Fizetés: A költségvetés kezdete. Vegye figyelembe, hogy mennyit ad ki a különböző kifizetéseire.

Nyugdíjas hozzájárulás: A karrierje elején a nyugdíjba történő befektetés nagyon előnyös, és hosszú távú pénzügyi egészségre képes. Kövesse nyomon, hogy miben járul hozzá itt.

Megtakarítás: Van további pénz, amelyet elkülönít a megtakarításokhoz? Jegyezze fel ide.

 

Bérlés

A legnagyobb havi kiadás valószínűleg az az ár lesz, amelyet a lakás bérléséért fizet. Ideális esetben ha havi jövedelmének kevesebb mint 30% -át fizeti bérleti díjaként. Ez az 50/30/20-ra nyúlik vissza, amely remek kiindulópont a költségvetés mérlegeléséhez. Nem tudja, mennyit kell fizetnie a bérleti díjért? Próbálja ki egy bérleti kalkulátort.

Közművek

A közművek kissé a radar alá kerülnek, de minden hónapban készüljenek fel arra, hogy ezek a számlák megjelennek. Tudja meg, mennyit költ az alábbiak mindegyikére.

  • Áram: Az otthoni áramellátás költsége
  • Gáz: Gáztűzhelyes főzőlap vagy más gázkészülék.
  • Víz / szennyvíz / szemét: Ezeket a költségeket általában a bérbeadók fedezik, és a bérleti díjba adják. Kérdezze meg tőlük, hogy Ön felelős-e ezek kifizetéséért, mielőtt beköltözik.
  • Internet / kábel: Mennyibe kerül az internet sebessége és a kábel TV?
  • Telefon / adat: Az ingyenes SMS-küldés, telefonálás és internetezés az okostelefonról nem ingyenes. Különösen, ha a telefon számláját nem fizetik ki.

 

Étel

Az élelmiszerboltok viszik el a nagy részét a jövedelmének, ezért kövesse nyomon, hogy mennyit költ itt. Az otthoni főzés szinte mindig olcsóbb, mint kimenni enni, de költséges lehet beszerezni a konyha működéséhez szükséges összes kisebb hozzávalót. Faktor az élelmiszerekkel, az étteremmel és az alkohollal kapcsolatos költségek itt.

 

Utazás

Minden nap munkába vezetni? Tömegközlekedésre támaszkodva eljuthat oda és vissza? Ezek a költségek elég konzisztensek maradnak, mivel követik az ütemtervet. A gáz, az autó fizetés, az autóbiztosítás, a parkolóóra, a megyei autópályadíj és a tömegközlekedés költségeinek tényezője.

 

Előfizetések és tagságok

Az Youtube, a Netflix, a Spotify, a HBO GO és az edzőtermi tagság…nagyon gyorsan össze adódhatnak. Vegye tudomásul ezeket az előfizetéseket és tagságokat, és végezzen gyors ellenőrzést, hogy kiderüljön, kihozza-e a legtöbbet ezekből. Azóta nem kapcsolták be a Netflixet, amióta a Szobalány meséje véget ért? Érdemes lehet lemondani.

 

Szórakozás

Mennyibe marad az összes alapvető dolog költségvetésbe vétele után? Költsön egy kicsit magára. Nézzen meg egy filmet, vegyen egy hétvégi kiruccanást…az élet rövid.

Bármely havi költségvetés ezekkel az alapvető kiadásokkal kezdődik, ezért először vegye figyelembe. Ha még jobban pontosabban szeretné nyomon követni pénzügyeit, keressen egy költségvetési alkalmazást, hogy jobban átlássa anyagi helyzetét.