A modern bérlő.

A modern bérlő tudatos. Tudja, hogy milyen albérletet akar, illetve amit akar harmóniában van azzal a lakástípussal, amire szüksége van. A vágyak és a szükségletek ugyanis nem mindig egyeznek. 

Régen ezt sok bérlő nem látta be, figyelmen kívül hagyták, vagy elhesegették a szükségleteket és a vágyakat helyezték előtérbe, aminek igen könnyedén újabb költözés lett vége. Ezzel szemben a mai bérlő, a modern bérlő már sokkal nagyobb kontrollal rendelkezik vágyai fölött. 

Ahhoz, hogy megállapítsuk, hogy milyen a modern bérlő és milyen szükségeletekkel rendelkeznek napjainkban a tudatos bérlők, vissza kell utaznunk az időben és megvizsgálnunk azt is, hogy milyen szokásokkal rendelkeztek régen a bérlők. Ez segíthet neked is megállapítani, hogy milyen szükségleteid vannak albérletek terén. 

Egykori trendek…

Talán az elmúlt évtized legnagyobb trendjének számított egy olyan albérlet bérlése, amely olcsó, de nem a legigényesebb. A bérlők ugyanis nem tartották fontosnak az igényességet. A spórolás volt a cél, olykor ezt bármi áron, akár a bérelt lakás minőségének kárán is. 

Az igénytelenség elviselésének és a sporolásnak az volt az oka, hogy a cél egy megvásárolt ház, ingatlan volt, hiszen a fiatalok azt látták felmenőiktől, hogy a legfontosabb prioritás a saját tulajdon, egy saját ház, lakás megvásárlása.

Az idők és a célok azonban változnak. A legtöbb húszas éveiben járó fiatal még mindig tanulmányai után fizet, a diploma után is, és sokan még egy autót sem engedhetnek meg maguknak húszas éveik végéig. 

A jelenlegi fiatalok egy nagyobb része, különösen azok, akik a fővárosban élnek és egy jóval urbanistább életre vágynak vidéki társaiknál, nem is vágyik saját tulajdonban lévő ingatlan vásárlására. Emögött pedig a változó munkahelyi szokások állnak. A home office-nak köszönhetően bárhonnan dolgozhatnak az emberek, és nagyobb lehetőség nyílik az utazásra is. Erről részletesen is írtunk egyik cikkünkben, amelyet itt találhatsz. 

A változó munkahelyi szokások egy újabb trend halványulását is eredményezték. A home office kultúra megszületésével gyengült a vágy arra, hogy olyan albérletet béreljenek a munkavállalók, amely közel található a munkahelyhez, az irodához. 

Mivel az iroda közelsége lényegtelenné vált, a munkavállaló bérlők az általuk kedvelt kerületbe költöznének, ahol kedvenc kikapcsolódási helyeik, vagy éppen természetközelibb albérletek találhatók. Az irodától sokan inkább messze költöznének manapság. Magadra ismersz?

Napjaink bérlői sokkal individualistább, én-központú beállítottsággal rendelkeznek és fontos számukra a szabadság érzet. Ezek az igények határozzák meg leginkább az albérlet piacot a karantén utáni időszaktól kezdve. 

Ez csupán annyit jelent, hogy kevesebb a munkahely felől érkező vfizikai korlátozottság, és nagyobb teret kap az otthoni munkavégzés, ezáltal a saját magad által alakítható munkatér, nő az albérlet hangulatának, stílusának, minőségének és tisztaságának jelentősége, és kifejezetten lényeges lesz a környék, a kerület és a szomszédság is a megnövekedett otthon töltött idő során. 

Szükségletek.

Régen, ahogyan most is, és valószínűleg az idők végezetéig a biztonság áll az ember értékrendjének központjában. A civilizált, modern bérlő ezzel tökéletesen egyetért. Míg többször is beszéltünk arról, hogy az ember az evolúció során mindig a túlélésre törekedett, ennek pedig a jelei napjainkban is megmutatkoznak döntéseinkben, a modern bérlő azonban arra vágyik, hogy a túlélés biztosított legyen, és ne kelljen folyton azon gondolkodni és aggódni. Elvégre nem hiába civilizálódtunk! 

Ennek értelmében kevésbé bátor a modern költöző, sokkal inkább megfontolt. Akármilyen kecsegtető ajánlatról is legyen szó, nem fog egy kerület veszélyes részére költözni csak azért, mert az olcsó és szuperül néz ki a belső tér. 

A természet megjelenése a lakásban vagy annak közelében alapvető igény lesz. Előfordulhat, hogy több növényt szerzel majd be, mint azelőtt, de a természeti elemek megjelenése is valószínűsíthető a lakásokban. 

Te is, ahogyan minden modern bérlő olyan albérleteket szemeltek ki, amelyek stílusukat illetően modern elemeket ötvöznek a természetével. Ez azt jelenti, hogy olyan albérletet szemelhetsz ki, amelyben a fa, mint anyag nagyobb teret kap a lakásban.

A modern bérlő tehát nem éri be kevesebbel, inkább adna az olcsónál valamivel többet egy lakás bérlésekor, hogy igényes albérletben élhessen, és sok esetben, dolgozhasson is. Az általunk kialakult felújított, modern, kiadó lakások egyetemisták és munkavállalók által is megfizethető albérletek és kiadó szobák követik a mai trendeket és a modern bérlő elvárásait figyelembe véve lettek kialakítva, mert fontos, hogy haladjunk a korral. Ajánlatokért érdemes felvenned a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal.