A legtöbb és legkevésbé tisztított tárgy az otthona körül

A COVID-19 válság közepette létfontosságú, hogy jól kezelje lakásának tisztítását és fertőtlenítését. Tudom, tudom, mindannyian elvégezzük az alapokat: kimossuk a lepedőinket, kivisszük a szemetet és a WC-t súroljuk. De mit felejtenek el a legtöbben? Milyen tárgyakat nem tisztítottak otthonukban évek óta?

Egy neves felmérés alkalmával, több mint 500 embert kérdeztek meg, hogy kiderüljön, mely háztartási cikkeket hagyják figyelmen kívül a rutinszerű takarítások során. 

Fürdőszoba

Összességében (és talán szerencsére) a válaszadók arról számoltak be, hogy a fürdőszoba otthonuk legtisztább szobája. Ha a fürdőszobában a legtöbbet tisztított tárgyakról van szó, akkor a fürdőszőnyeg vezeti a listát. A válaszadók 89% -a a fürdő szőnyeget „legtisztább” termékként említette. A fürdőszőnyeget a fogkefetartó és a hajfésű követi, a válaszadók 85% -a, illetve 84% -a számolt be arról, hogy ezek a cikkek „leginkább megtisztítottak”.

 

A felmérés másik oldalán a fürdőszobában a legkevésbé tisztított elem a mérleg. Valójában az emberek 28% -a nem tisztította a mérlegét az elmúlt évben. Feltételezve, hogy a mérleg a legtöbbünk számára gyakran használt termék, fontos, hogy jól tisztán tartsuk azt. 

Ami a „legérintettebb” felületeket illeti, a fürdőszoba ajtó fogantyúja volt a 3. „legkevésbé tisztított” elem a bérlők számára. Valójában a válaszadók 17% -a számolt be arról, hogy az elmúlt években nem, vagy soha nem tisztította.

A „legérintettebb” felületek, például a kilincsek tisztítása és fertőtlenítése elengedhetetlen a COVID-19 vírus terjedésének megakadályozásához. Tehát ne felejtse el hozzáadni a fürdőszoba ajtaját a megszokotthoz, és talán az aktuális események fényében a napi takarításhoz.

Konyha

Menjünk a konyhába, ahol a főzőlap viszi a „legtisztább” tárgy koronáját. A válaszadók 95% -a utalt arra, hogy az elmúlt hónapokban vagy néhány hónappal ezelőtt megtisztította a főzőlapját. A főzőlapot a tűzhely gombjai és a hűtőszekrény fogantyúi követik a válaszadók 87, illetve 85% -ával, arra hivatkozva, hogy legalább az elmúlt hónapokban megtisztították ezeket az elemeket.

Ha a konyhában a legkevésbé tisztított termékekről van szó, a jégkészítő vezeti a listát. A megkérdezettek 28% -a azt állítja, hogy soha nem tisztította meg jégkészítőjét. A hűtőszekrény jégadagolója az egyik legkiválóbb dolog a konyhában, ezért mindenképpen tisztítsa meg. 

Ha nem tisztítják megfelelően, a jégkészítők szennyeződhetnek penészekkel, szalmonellával, stb.

Annak elkerülése érdekében, hogy Ön vagy családja megbetegedjen, ügyeljen arra, hogy rutinszerűen alaposan tisztítsa meg jégkészítőjének belsejét és külsejét.

 

Nappali

Vigyünk egy adag fertőtlenítőt a nappaliba, arra a helyre, amelyet időnk nagy részében a kanapén töltünk, barátaink és családunk társaságában. Nos, itt van egy jó hír, a nappaliban a „kanapék alatt” van a legtisztább árucikk. Valójában a válaszadók 79% -a idézte fel, hogy az elmúlt hónapban vagy néhány hónappal ezelőtt takarítottak a kanapék alatt.

Sajnos sokan elhanyagolják a nappali takarítást. A válaszadók 26% -a nem tisztította nemrég tévé távirányítóját, jaj! A TV távirányítója egy másik „legérintettebb” felület, és gyakori tisztítást igényel.

A legkevésbé tisztított tárgyak esetében a TV hátlapját hanyagolják el leginkább. A válaszadók 28% -a említette, hogy nem tisztította a TV hátlapját a közelmúltban, vagy soha nem. Ezt határozottan figyelmen kívül hagyják, de csendesen gyűjthet baktériumokat. Tisztítsa meg!

 

Hálószoba

Mindez a takarításról szóló beszéd, hogy kissé álmosnak érezze magát? Érthető … de először vizsgáljuk meg kedvenc helyünk: a hálószoba takarítási szokásait.

Az ágynemű az első helyet foglalja el a „leginkább tisztított” terméknél, a válaszadók 98% -a arra hivatkozott, hogy az elmúlt hónapokban vagy néhány hónappal ezelőtt megtisztította lepedőjét. Biztos vagyok benne, hogy jelentős másikuk örömmel hallja ezt!

A hálószobában a legkevésbé tisztított cikkek a szennyestartó és a matrac, a válaszadók körülbelül 30% -a (32%, illetve 30%) arra hivatkozva, hogy ritkán vagy soha nem tisztítja ezeket az elemeket. 

 

Háziállatok

Vau vau! Ne feledkezzünk meg szőrös barátainkról. 

A kisállat tál a „legtisztább” elem, a válaszadók 90% -a arra hivatkozott, hogy az elmúlt hónapban megtisztította háziállatának tálját. Mivel a kedvtelésből tartott tál az, ahol a kedvence elfogyasztja a legtöbb ételt (hé, nem ítéljük meg ezeket az alkalmi vacsora darabokat), a gyakori tisztítás elengedhetetlen.

Sajnos úgy tűnik, hogy az állattartók nem olyan szorgalmasak, amikor a kisállat-játékokról van szó. A válaszadók 31% -a azt állítja, hogy soha nem tisztította háziállata játékszereit. A kedvtelésből tartott játékok folyamatosan a háziállat szájában vannak, vagy a ház körül dobálják őket, ezért mindenképpen tartsa be a gyakori tisztításokat, hogy Ön vagy kedvence ne betegedhessen meg!

 

Általános háztartási cikkek

Ha különféle háztartási cikkekről van szó, a mennyezeti ventilátor a „legtisztább” elem. A válaszadók 71% -a említette, hogy legalább néhány havonta tisztítják a mennyezeti ventilátort. A villanykapcsolókat és a mosógépeket is gyakran tisztítják.

A felmérés szerint az izzók a „legkevésbé tisztított” különféle háztartási cikkek. A válaszadók 35% -a azt mondta, hogy soha nem tisztítja az izzókat. Az izzók tisztítása unalmasnak tűnhet, de javítja az izzó élettartamát. Valójában a piszkos izzók 30% -kal kevésbé fényesek, mint a tiszta izzók. Tehát álljon meg a felesleges cserékkel és takarítson!

Végső gondolatok

Mivel mindannyian megpróbálunk mindent megtenni a COVID-19 járvány megértésében és leküzdésében, fontos egy lépést hátrálni és átgondolni napi szokásainkat. Az alapos, gyakori tisztítási és fertőtlenítési rutin kidolgozása megakadályozhatja a vírus bejutását a bejárati ajtón.

Lehet, hogy a takarítást új játékká változtatja szobatársaival, miközben otthon dolgozik, vagy a gyerekekkel, miközben otthonról tanulnak Ők is. Mindenekelőtt fontos, hogy biztonságban legyünk. De szórakozzunk közben! Boldog takarítást!