A leghatékonyabb módszere, hogy kiszűrd, melyik a neked való városrész

Egyáltalán nem könnyű megtalálni a nekünk való, legmegfelelőbb városrészt és albérletet költözéskör. Ha pedig első bérlő vagy, netalán nem sokszor béreltél még lakást, még valamennyire idegennek számítasz a kiadó albérletek világában.

Ez azt jelenti, hogy még neked kell megismerned önmagad, az általad preferált jellemzőket és stílusokat, illetve azt, hogy körülményeidhez mi a legközelebb eső opció, mind stílus, mind anyagiak, mind pedig városrész tekintetében.

Függetlenül attól, hogy vidékről költöznél Budapestre, vagy már a fővárosban laksz, alaposan meg kell fontolni, hogy melyik városrészbe költöznél, amikor kiadó albérletek keresésén ügyködsz, egy új albérlet bérlésének szándékával.

Először is, előnyben kell részesíteni azt a feltételt, hogy biztonságban légy a jövőben is. A saját testi és lelki épséged mindennél fontosabb, még az anyagiaknál is, ezért ez legyen első pontod a listádon.

Gyakran szem elől téveszti az ember, hogy miért olyan lényeges a minőségre is áldozni. Egy igénytelen lakás, vagy egy kellemetlen szomszédsággal rendelkező veszélyesebb környék lehet, hogy sokkal olcsóbb a biztonságos és nívósabb környékeknél, albérleteknél.

Azonban maradandó lelki sebeket, mentális problémákat okozhat az ottani életmód, rosszabb esetben pedig fizikailag is veszélynek lehetsz kitéve, vagy pedig értékesebb, személyes tárgyaid kobozhatják el tőled.

Testi biztonság: kerületben és lakásban is.

Először is, kiemelt fontosságú, hogy biztonságban légy. A veszélyes városrész senkinek sem való, biztosan ki lehet jelenteni, hogy ez nem a hozzád illő városrész. Ha ismeretlen vagy a fővárosban, akkor érdemes előzetes kutatómunkát végezni a kerületekről, és csak ezt követően a kiadó albérletek üldözésének szegődni.

Valamivel egyszerűbb dolgod lehet akkor, ha már éltél Budapesten, és egy kicsit is ismered a várost, annak szebb részeit, kevésbé tetszetős sarkait, kellemes környékeit, és veszélyesebb szomszédságait egyaránt. Mégsem árt újra és újra megbizonyosodni arról, hogy a felmerülő kiadó albérletek mely városrészen találhatók, és azok a jelenben milyen állapotban találhatók.

Minden nagyváros rendelkezik olyan részekkel, amelyekkel annak lakói nem szívesen dicsekednek, ez egy általánosan is elfogadott tény. Neked csak tudnod kell, hol találhatók, és hogyan kerüld azokat.

Lelki biztonság: lakótárs.

A fizikai biztonság mellett nélkülözhetetlen az érzelmi és mentális egészségre is fokozott figyelmet fordítani. Ebben az otthonod kiemelkedő szerepet játszik. Ha eddig olyan kiadó albérletek kerültek a bérlési radarodra, amelyek meglehetősen eltértek a te megszokott stílusodtól, vagy nagymértékben hiányosak voltak, rossz hatással lehet lelki világodra, ezzel együtt pedig minden

A másik lényeges szempont a lakótárs kérdése. Ritkán, de megesik, hogy két bérlő nem jön ki egymással, vagy szimplán túlzottan eltér a személyiségük, és nem szeretnek egymás környezetében tartózkodni. Nem árt odafigyelni arra, milyen lakótárssal bérelnél, vagy pedig hogyan dolgozhattok a kompromisszum felé.

Milyen stílusú az albérlet?

A kiadó albérletek stílusa meghatározó lesz abban, hogyan fogod élni az életed abban, amelyiket végül kibérled. Fontos, hogy személyiséged, a saját stílusod, és az albérlet stílusa valamennyire összepasszoljanak.

Továbbá, egyes stíluselemek a mai világban igazán hasznosak, hiszen azok időtlen eleganciát, igényességet és korszerűséget ábrázolnak. A modern, a minimalista lakások ide sorolhatók, ráadásul, azok könnyen formálhatók a saját ízlésedhez is. Ha igényes lakásra vágysz, amelyek rendelkeznek ezekkel a tulajdonságokkal, akkor mindenképpen vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.