A fürdőszoba tisztítása 13 egyszerű lépésben

Csukja be a fürdőszoba ajtaját, és könnyen megfeledkezhet a csúnya piszokról, penészről. A fürdőszobai baktériumok azonban mindenütt megtalálhatók. Ezek közé tartoznak az enterális kórokozók, a gyomor -bélrendszeri vírusok, a gombák és minden, amire soha többé nem akar gondolni.

Készen áll arra, hogy megtanulja a fürdőszoba alapos tisztítását? Ideje kinyitni az ablakokat, szellőztetni a fürdőszobát, és komoly súrolással neki látni a munkának.

 • A fürdőszoba tisztítása: kellékek
 • Milyen gyakran kell tisztítani a fürdőszobát?
 • 13 lépés a fürdőszoba tisztításához
 • Végső gondolatok

A fürdőszoba tisztítása: kellékek

 • Szivacsok és súrolók
 • Papírtörlő vagy rongy
 • Szemeteszsákok
 • Mop
 • Fuga tisztító
 • WC -kefe és WC -csésze tisztítószer
 • WC-csészébe dobható tisztító tabletta
 • Légfrissítő

Milyen gyakran kell tisztítani a fürdőszobát?

A fürdőszoba tisztításának kezelése ütemtervet is igényel. A legtöbb területet, például a zuhanyzót és a mosdót hetente egyszer kell tisztítani. Mindazonáltal törölje le a WC -t, amelyet több ember használ néhány vagy több naponként. Készítsen takarítási ütemtervet szobatársával. Tegye a tisztítási rutinjába a fürdőszobai kellékek és a kötelező darabok kidobását is. Íme, milyen gyakran érdemes cserélni a fürdőszobai alapvető elemeket, például a zuhanyfüggönyöket és a szőnyegeket.

13 lépés a fürdőszoba tisztításához

 1. Súrolja meg a zuhanyt

Szereti a tusfürdőket, a divatos szappanokat és a borotválkozási termékeket, amelyek a polcokat feltöltik? Távolítson el minden tárgyat a zuhany környékéről, hogy elérje az összes felületet.

Használjon penész elleni tusoló spray-t. Ezután kezdje el a súrolást a penésszel, a szennyeződéssel. A zuhanyfüggöny tele van penésszel? Ha nem tudja tisztára súrolni, dobja ki, és néhány havonta szerezzen be újat.

 1. Tisztítsa meg a falakat

Keverjen ki egy rész fehérítőt és kétszer annyi vizet. Ezután dörzsölje be a csempébe, és hagyja állni 30 percig. Ha a fürdőszobában színes fuga van, hagyja ki a fehérítő oldatot. Ehelyett penész elleni fürdőszobai tisztítószerrel dörzsölje.

 1. Tisztítsa meg a mennyezetet

Távolítsa el a pókhálót és minden mást, amely a mennyezet sarkában húzódik. A makacs fekete penészről szólnia kell a tulajt, hogy elkerülje terjedését és egészségügyi problémáit. A fekete penész légzési problémákat okozhat Önnek, szobatársainak és vendégeinek.

 1. Mop vagy felmosó 

Fogja meg felmosó rongyát vagy mopját, és bosszúból támadja meg emeleteit. Dörzsölje le a sarkokat, keressen penészgombát, és dobja a fürdő szőnyeget a mosógépbe. 

Szánjon egy kis időt arra, hogy észrevegye a lyukakat vagy sérüléseket az aljzat körül. A háztartási kártevők bejáratként használhatják őket, és átterjedhetnek a lakás többi részére. Jelezze őket a bérbeadónak, hogy gyorsan kezelje a problémát.

 1. Tisztítsa meg a mosogató és mosdó területet

Baktériumok és szennyeződések halmozódhatnak fel a mosdókagylóban, és egészségkárosodást okozhatnak. Súrolja át a mosogatógépet szivaccsal, hogy elkerülje a porcelán vagy finom felület karcolását.

Használjon fürdőszobai tisztítószert, hogy letörölje a kosz többi részét. Törölje ki az összes fiókot és szekrényt a mosdó körül. Mi történik a mosdó fölött? Törölje le a tükröt, és figyeljen a széleire.

 1. Tisztítsa meg a WC -t

Ez az a pillanat, amitől rettegett! Kezdjen el dolgozni a WC fertőtlenítésével WC -kefével és WC -csésze tisztítószerrel. Dolgozzon az összes olyan részen, amelyet remélhetőleg soha többé nem kell megérintenie.

Adjon hozzá egy eldobható WC-csésze tisztítószert, ha az tiszta. Csak megfelelő tisztítószert használjon. Kerülje a fehérítő vagy más vegyi anyagok öblítését a WC -ben. Tisztítsa meg a WC minden részét, beleértve a tetejét, alját és külsejét is. Ha keserű ez a munka, mindig viselhet kesztyűt.

 1. Mosson ki minden törölközőt – és kéztörlőt

Gyűjtse össze a törölközöket és a kéztörlőket, és dobja a mosógépbe. Hagyja őket alaposan mosni és szárítsa meg, ha lehetséges, hogy elpusztítsa a kórokozókat.

Vannak régi törölközők lyukakkal vagy más sérülésekkel? Fontolja meg régi törölközők adományozását vagy kidobását, és kezdje újra.

 1. Poros felületek és a padlók söprése vagy porszívózása

A fürdőszobákban meglepően sok por gyűlik össze. Porolja le a vászonszekrény polcait, fiókjait vagy más felületeit.

 1. Mossa le az ablakokat

Fogjon egy üveg tisztítót, és mossa le az ablakokat. A legjobb eredmény érdekében használjon csíkmentes tisztítószert. Törölje le a port és a szennyeződést az ablakpárkányról és a keretről.

 1. Fertőtlenítse az ajtókilincseket

Gondolkozott már azon, hogy mi nő az ajtókilincseken? Fertőtlenítse őket megfelelő tisztítószerrel. A baktériumok eltávolításához ecet és víz oldatát használhatja.

 1. Dobja ki a régi orvostudományt

Mi lóg a gyógyszeres szekrényben? Ki kell dobnia a régi, lejárt gyógyszert. A gyógyszerek biztonságos ártalmatlanítási módszert igényelnek. 

 1. Vigye ki a fürdőszobai szemetet

Gyűjtse össze a fürdőszobai szemetet, és dobja ki. Tisztítsa meg a fürdőszobai szemetest vagy cserélje ki egy újra. Tegyen hozzá tiszta szemeteszsákot, amibe a gyűjtést folytathatja.

 1. Szagtalanítsa a fürdőszobát spray -vel

Már majdnem kész! Szagtalanítsa csillogóan tiszta fürdőszobáját háztartási eltávolító spray -vel. Tartsa nyitva az ajtót és az ablakokat egy ideig, hogy elősegítse az illat és a maradék tisztító szag keringését.

Végső gondolatok

Gratulálunk a fürdőszoba tisztításának elsajátításához! Rendszeresen végezzen alapos súrolást. És ne essen zavarba, ha a csikorgó tiszta fürdőszobája most a kedvenc szobája a házban.