7 tipp, hogy egy kis fürdőszoba nagyobb legyen

Valljuk be, ha lakásban él, akkor valószínűleg nincs meg az álmai fürdőszobája, ahol jakuzzi és zuhanykabin található. Valószínűleg szűkös a térben, és nincs lehetőség nagy változtatásokra. Van azonban néhány dolog, amellyel optimalizálhatja a helyet, és a fürdőszoba nagyobbnak tűnik, mint amilyen valójában. Nem kell belsőépítésznek lennie, vagy nagy fürdőszoba átalakításon átesnie, hogy a lehető legtöbbet hozza ki kis helyiségéből. Ezeknek a kis fürdőszoba ötleteknek meg kell tenniük a hatást.

  1. Gyarapítsa a tárolóhelyeket.

A tárhely optimalizálása kulcsfontosságú egy kis fürdőszobában. Ha olyan, mint a legtöbb ember, a fürdőszobája valószínűleg rengeteg piperecikket rejt. Ha mindenhol fekszenek, ügyetlenül fog kinézni, és minden kis fürdőszoba rendetlennek érzi majd magát. Fektessen be olyan termékekbe, amelyek javítják a rendszerezést, csökkentik a rendetlenséget és szabad teret teremtenek. Gondoljon polcegységek hozzáadására, a mosdók alatti terjeszkedésre és a vászon szekrények tömörítésére. A tükrös fürdőszobai szekrény nagyszerű kiegészítői, mivel tárolót és egy extra tükröt adnak hozzá, amelyek mind a kis fürdőszobák nagyobb megjelenését segítik.

  1. Távolítsa el a rendetlenséget.

Apropó a rendetlenség csökkenése, szabaduljon meg azoktól a dolgoktól, amelyek nem oda tartoznak. A falfestményei és a növények szépek lehetnek, de ettől még nem lesz nagyobb a fürdőszoba. Szabaduljon meg az extra kiegészítőktől, hogy rendezett helyet teremtsen, hogy a fürdőszoba tisztítása is könnyebbé váljon.

  1. Világosítsa a teret.

A fénynek óriási szerepe van abban, hogy a tér nagyobbnak tűnjön. Ha ablakai vannak a fürdőszobájában, használjon függönyt, amely megőrzi a magánéletét, ugyanakkor lehetővé teszi a természetes fény bejutását. A világítás javítása és hozzáadása remek módszer a szoba élénkítésére. Cserélje ki ezeket a sárga izzókat élénk LED-es lámpákra.

  1. Újrafestés és újradefiniálás.

Ha fel akarja emelni a fürdőszoba fényerejét, vizsgálja meg a falak festését. Nyilvánvaló, hogy ezt először a tulajjal kell megbeszélnie. Miután megkapta az engedélyt, fesse a falakat és a mennyezetet ugyanolyan színnel, hogy nagyobb tér érzetét keltse. A cél az, hogy azt a puha, világos színvilágot alkalmazzuk a helyiségben, amelyet választott, ezért ez egy olyan szín legyen, amely összhangban marad a padlóval.

  1. Sokszorozza meg a tükreit.

A fürdőszoba tükörének (és általában a tükröknek) óriási szerepe lehet a terek összérzetében. Ennek oka a tükörből visszaverődő további fény, amely egy nagy tér illúzióját kelti. A fürdőszobában valószínűleg már van egy nagy tükör, de további kisebb tükrök beszerzése is segíthet.

  1. Emelje fel a zuhanyfüggő tartó rudat.

A tér bővítésének általános trükkje, hogy a zuhany sávot a mennyezet tetejére emeli. A magas zuhanyfüggöny általában felfelé húzza a szemét, így a szoba tágabbnak tűnik. A világos színek témájának fenntartásához átlátszó zuhanyfüggönyök is ajánlottak. Ha ki akar menni, akkor teljesen szabadulj meg a függönytől, és válassza az üveg zuhanyajtókat. Sok bérbeadó ezt megengedi, mivel növeli a lakás értékét, de van amit az ár miatt nem fognak megtenni. Ha ezt az utat választja, akkor átlátszó üveg után járjon matt üveg helyett, mivel az átlátszóság hozzájárul a könnyed, zökkenőmentes megjelenéshez.

  1. Több, mint egy ajtó.

Ha a fürdőszobája ajtaja csuklós, próbálja meg kicserélni egy tolóajtóra. Egy kis fürdőszoba esetében, ha csak kinyitja az ajtót, többet is fel vesz az értékes négyzetméterből. Ha ragaszkodni akar a csuklós ajtóhoz, használja az ajtót előnyére. Szereljen be törölközőtartókat vagy akasztókat az ajtajára az extra tárolás érdekében.

Ezekkel a fürdőszoba kialakítási tippekkel a kis szobája teljesen más megjelenést és hangulatot kap. Még akkor is, ha nincs rengeteg négyzetmétere, amivel dolgozhat, akkor is kihozhatja a legtöbbet egy kisebb helyiségből. Ha elégedetlen mostani fürdőjével és szeretne olyan lakásba költözni, ahol nagyobb fürdő van, nézzen szét kiadó szobáink között.