6 tipp az állatbarát apartman kereséséhez

Ha van egy szőrös családtagja, nehéz lehet megtalálni a tökéletes lakást, ahol mindenki élhet. Ma segítünk megérteni, hogyan találhat állatbarát lakást.

 1. Olvassa el a háziállatokra vonatkozó korlátozásokat és a helyi szabályokat

Minden szállásadónak eltérő háziállat -házirendje van, de a legtöbbnek van egy vagy több alábbi szabálya a háziállatokkal történő tartásra. Az alábbiakban néhány gyakori korlátozást láthat.

A háziállatok számának korlátozása

A legtöbb lakóházban a lakók száma legfeljebb 1 vagy 2 háziállat.

Súlykorlátozások

Egyes albérletekbe nem engednek be (vagy további díjat számíthatnak fel) az 55 kg feletti kutyák esetében.

Agresszív kutyafajták

Sok bérbeadó nem engedi a lakosoknak, hogy „agresszívnak” tartott kutyafajtákat hozzanak magukkal. Nincs meghatározott lista, és a fajtákra vonatkozó korlátozások komplexenként változhatnak.

Az alábbiakban egy tipikus agresszív kutyafajták listája található az albérletek számára.

 • Pit Bull
 • Dobermannok
 • Rottweiller
 • Német juhászok
 • Nagy dánok
 • Alaszkai malamutok
 • Terrierek

Ez a lista változhat, de ez csak néhány az általánosan korlátozott fajták közül. Bár kedvence ártalmatlan lehet, a legtöbb bérbeadó (és biztosító társaság) kockázatos bérlőnek tartja ezeket a fajtákat!

 1. Ajánlat a kisállat díjainak és a illeték befizetésére

Tapasztalataink szerint szinte minden lakás megköveteli a bérlőktől, hogy felárat fizessenek kutyájuk vagy macska barátjuk elhozásáért. 

 1. Nézze meg, hogy jogosult -e szolgálati állatra

Vegye figyelembe, hogy a fogyatékkal élőknek joguk van szolgáltató vagy érzelmi támogatást biztosító háziállatokhoz, még akkor is, ha a bérletiszerződés kifejezetten tiltja a háziállatokat. Nem kell felfednie fogyatékosságát a bérbeadónak. 

 1. Írjon egy kisállat -önéletrajzot

A díjak és korlátozások listája ijesztő lehet. Sok tulaj és ingatlankezelő azonban rugalmasan alkalmazkodhat a házirendhez, ha be tudja mutatni, hogy Ön és kedvence felelősségteljes bérlők.

Ha állatbarát lakást szeretne találni, mindenképpen készítsen elő egy kisállat-önéletrajzot. Igen, tudjuk, hogy ez furcsán hangzik. Csak fontolja meg a kisállat önéletrajzát, hogy bemutassa kedvencét. Segíthet abban is, hogy a szűrési folyamat gyorsabban menjen.

Írja be a következő információkat a kisállat önéletrajzába:

 • Fénykép
 • A háziállat leírása, beleértve a nevét, fajtáját és súlyát.
 • Korábbi egészségügyi nyilvántartások, amelyek igazolják a védőoltásokat
 • Bármilyen képzési bizonyítvány.
 1. Hirdesse magát és kedvencét

Ha sikeresen szeretne kisállatbarát lakást találni, akkor hasonlítania kell a gyerekhez. Tájékoztassa a bérbeadóját, hogy hasonló aggodalmakat oszt a tisztasággal kapcsolatban. Fejezze ki, hogy kedvence szobatiszta, oltott, bolhavédett stb.

 1. Fontolja meg a bérbe adok nyugalmának megalapozását

Az állatbarát lakás megtalálása nem könnyű feladat. A felelősség a tulajdonosok legfőbb gondja, és az egyik fő oka annak, hogy a tulajdonosok a háziállatok ellen vannak.

A tulajok kényelmesebben engedik be a háziállatokat, ha biztosítottak – ez különösen hasznos lehet, ha agresszív fajtája van. 

Mint már említettük, sok lakóház korlátozza a háziállatok számát, amelyet a bérlő otthonában tarthat. A tulajok sokkal valószínűbb, hogy engedélyeznek egy ivartalanított állatot, mint egy olyat, amely potenciálisan utódokat hozhat a lakás összes háziállatának.