19 kis nappali ötlet – ami maximalizálja a terét

Van-e új albérletének szuper kicsi nappali? A tér maximalizálásának módját keresi? Talán csak néhány könnyen megvalósítható kis nappali ötletet keres. Összegyűjtöttük a legjobb tippek és trükkök gyűjteményét, amelyek segítségével gyönyörűen és hatékonyan maximalizálhatja a helyet egy kis nappaliban.

Mielőtt megoldaná a négyzetméteres kihívásokkal teli nappaliját, javasoljuk, hogy szánjon egy percet a hely leltározására. Fontos meghatározni, hogy jelenleg a kicsi helynek minden centiméterét kihasználja-e a lehető legnagyobb mértékben.

A bútor elrendezése lehetővé teszi a lehető legtöbb tevékenységet és funkciót? Az alábbi kis nappali ötletek közül melyiket tudja megvalósítani, hogy a legtöbbet hozza ki apró területeiből? Ezeket a kérdéseket kell feltennie magának. Íme néhány kedvenc kis nappali ötlet.

 

 1. Többfunkciós bútorok

A beépített tárolóval ellátott dohányzóasztaloktól kezdve a tágas kanapékig, a hely többfunkciós bútorokkal történő berendezése adja a legnagyobb megtérülést. Megnövekedett népszerűségükkel a mai kislakások és tágas albérletek olyan sok multifunkcionális berendezést inspiráltak. Rengeteg lehetőséget kínálnak az  olyan webhelyek, mint a Jysk és az Ikea.

 

 1. Szerezzen be egy kabriót

Ezek a kis lakások kialakítása az apró vagy mikroméret felé hajlanak, mint egy stúdióban vagy egy hatékony elrendezésű lakásban, akkor a nappalija valószínűleg egyben hálószobája is. 

 

 1. Fektessen be egy kedvenc helyet

Ha van külön hálószobája és nappalija, akkor mondjon le az átalakítható kanapéról, és válasszon inkább egy kedvenc ülést. Kétszemélyes ülőhelyet kínál, és kinyitható, ha van rá helye.

 

 1. Használja ki szobája minden centiméterét

A tágas sarokkal rendelkező kis nappali helyiségeknél az L alakú keresztmetszet behúzása rengeteg ülőhelyet kínál, miközben minden centimétert hatékonyan használ. Csukja össze a kanapét, hogy ne akadályozza a forgalmat a kanapé környékén.

 

 1. Szervezzen

A rendezett térben, a rendetlenség mindig nagyobbnak és hívogatóbbnak tűnik. Okosan takarja el a rendetlenséget a dekorációs kosaraktól a tároló bútorokig. Győződjön meg róla, hogy minden darabja jól elhelyezett, hogy élénkítse és növelje lakóterét.

 

 1. Puff

Fa vagy fém dohányzóasztal használata helyett inkább puha, teljesen kárpitozott bútort használjon. Ez további kényelmi réteget ad a helyiségnek, és vizuális érdeklődést kölcsönöz. Helyezzen egy fa vagy fém tálcát a tetejére, hogy stabilan tartsa az italokat és a tányérokat. Ez lehetővé teszi a dohányzóasztal funkcionalitásának megőrzését a kényelem feláldozása nélkül.

 

 1. Határozza meg a tevékenységi területeket

Ha a kis lakás kialakítása egy nyitott közös helyiség az étkezővel vagy a bejárattal, akkor a tevékenységi területek meghatározásához mintás szőnyegeket használjon. A törzsi vagy marokkói motívumú, kézzel szövött szőnyeg pompás színt és mintát ad előteréhez.

 

 1. Emelje a magasság méretét polcokkal

A padlótól a mennyezetig érő polcok vagy a függesztett fali polcok felszerelése más módszerekkel is felhívhatja a figyelmet, miközben növeli a tárhelyet. Így helyet kap az összes áhított kollekció, kedvenc könyv és egyéb szeretett tárgy.

 

 1. Tárolja a cuccait

A mai raktárbútorok számtalan remek módot kínálnak a szükséges dolgok elrejtésére, de nem használják naponta. Gondoljon a dohányzóasztalokra és a tartó dobozokra, valamint takarók és fotóalbumok rejtett tárolójára. A fiókkal ellátott asztallapok egy másik szintű tárhelyet kínálnak, ha lakásszobai ötleteket használnak kis helyiségéhez.

 

 1. Magas bútorokkal

Egy másik kis lakásötletünk kétféle megközelítést kínál. A magas és karcsú lábakkal ellátott bútorok engedik a fény áramlását a kis térben, így tágasabbnak és nagyobbnak tűnik. A magas székek és az emelt kanapéval ellátott lábak további rejtett helyet kínálnak a holmijának. Tömjön meg egy díszdobozt vagy kosarat, és tegye be a lábak közé.

 

 1. Sarokba

Gondolkodjon másképp, amikor megközelíti a bútorok elrendezését. Több helyet tud biztosítani a mozgásra, ha egy sarokba rak egy karosszéket, asztalt és állólámpát, akkor hajrá. Ellenkező esetben vegye figyelembe a bútorok szögeit, hogy a legtöbbet hozza ki alapterületéből.

 

 1. Egyszerűsítse le!

A fehér, bézs, világosszürke és pirosító semlegesek színek képesek megnyitni egy szobát. Az egyik legfontosabb kis nappali ötlet egyszerűen a fehér falak és a semleges bútorok felhasználása. Hagyjon fel a színes festett falakkal és tapétákkal, és válasszon fehér falakat a tónusú tónusú kárpit által létrehozott légies illúzió mellett. Friss és vizuálisan nyitott.

 

 1. Játssz a színekkel

Természetesen a fehér falakhoz és a semleges tónusú bútorokhoz vadító színre lesz szükség. A vizuális izgalom és a szem vezetése érdekében van néhány ötletünk. Használjon élénk árnyalatokban tökéletesen kidobott párnákat, színes dobást a szék háttámlájára, átgondoltan elhelyezett műalkotásokat a szoba túlsó végén és világos mintás szőnyeget. Ezek a színes elemek további tágasság érzetet keltenek.

 

 1. Játsszon a mintákkal

Ne féljen nagyot játszani olyan látványelemekkel, mint a minta. A szoba vizuális bővítéséhez játszhat a szíve ízlése szerinti mintákkal a padlón. Gondoljon nagy geometriákra, túlméretezett virágokra és csíkokra.

 

 1. Világítson rá

A világítás nagyszerű lehetőség lehet egy kis nappali bővítésére. Tökéletesen elhelyezett, felfelé világító állólámpák a mennyezetre hívják fel a figyelmet. A beszélgetési terület fölé helyezett nagy csillár feltűnő látványt hozhat létre.

 

 1. Legyen okos a világítással

Az intelligens világítási funkciók lehetővé teszik a lámpák és a lámpatestek automatikus bekapcsolását anélkül, hogy megbotolnának a bútorok apró részletein. Vannak egyszerűen telepíthetők intelligens világítási készletek, amelyeket telefonjával vezérelhet.

 

 1. Légy tiszta

Az átlátszó bútorok csodálatos módjai annak, hogy a fény áramoljon át a téren. Gondoljon akril dohányzóasztalokra, kárpitozott székekre vagy átlátszó akril fotelekre.

 

 1. Ugrálj a fényre

Bármi, amik tükröznek, fényt dobnak, és a visszaverődés révén növelik a tér illúzióját. Gondoljunk csak a falat átfogó nagy tükrökre és a tükrözött kanapé asztalokra vagy a asztalok végegre. A tükrözött felület a legjobb barátod, amikor teredet vizuálisan bővíted.

 

 1. Merítsen ihletet

A fenti kis nappali ötletek mellett biztosan előáll néhány saját is. Számos forrása lehet a kis helyiségek díszítésére, mint például a Pinterest, de mindenképpen látogasson vissza ide további cikkekért.