12 tervezési tipp a stúdió lakások díszítéséhez

Megtalálta álmai szomszédságát és albérletét? Nagyszerű! A költségvetését azonban már amennyire lehet, kinullázta? Kitalálhatja, hogyan kell díszíteni egy garzonlakást, és mégis boldoguljon új otthonában?

Szerencsére a helyhiány nem jelenti azt, hogy kompromisszumokra van szüksége a stúdió lakberendezésében. Szándékos, helytakarékos stílus választással hozzon létre egy tetszetős megjelenést.

Ezek a tippek segítenek abban, hogy stúdió lakását otthonná alakítsa, itt van 13 ötlet.

 

 1. Kerülje a rendetlenséget és a túlzsúfoltságot

A stúdió lakás díszítésének kitalálása a rendetlenség megszüntetésével kezdődik. Kerülje el a rendetlenséget és a túlzsúfoltságot, ha megszabadul mindentől, ami nem szükséges. 

Ezek a cikkek a magazinok halmától a különféle üléseken át a régi ruhákig terjedhetnek. Használjon egy figyelemfelkeltő kosarat a levelek és a papírdarabok lerakásához. Ezután jelöljön ki egy dátumot, hogy végigcsinálja az egészet, és hetente egyszer dobja ki a felesleget.

 

 1. Maximalizálja a terét

Ahelyett, hogy a stúdió lakás dekorációjára a helyhiányra összpontosítana, koncentráljon arra, hogyan maximalizálja azt. Hozzon létre egy sarkot a bejárati ajtó melletti kuckóban vagy az ablakhoz.

Hozzáadhat egy padot vagy egy szeretett ülést az ágya elé. Ez külön ülősarkot hoz létre. Ne feledje, hogy hagyjon némi helyet az egyes területek között, hogy megakadályozza a klausztrofób érzést.

 

 1. Fektessen be a helytakarékos bútorokba

A stúdió lakások díszítése azt jelenti, hogy a lehető legtöbb centimétert kihasználjuk. Válasszon egy teljes ágyat a kis méretű matrac helyett. Meg fog lepődni, hogy mennyi hely nyílik meg!

Összecsukható kárpitozott székek hozzáadásával helyet is takaríthat meg, anélkül, hogy kompromisszumot kötne a kívánt ülősarokkal. Nézze meg az ágyakat és a kanapékat extra tárolási lehetőségekkel, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a helyéből.

 

 1. Próbálja ki a multifunkcionális bútorokat

Szüksége van olyan stúdió lakás ötletekre, amelyek több funkcionalitást adnak a terének? Próbáljon ki egy puffot, amely kettős feladatot lát el titkos tárhelyként és ülésként. Egy kis étkezőasztal íróasztalként szolgálhat. 

 1. Töltse fel a tálcákat

Tálcáknál nincs szükség étkező asztalra. Az összecsukható tálcás asztalok egy kezdésnek számítanak.

Ezeket a tálcákat készletben is tarthatod, melyeket egymásra helyezve is kis helyet foglalnak.

 

 1. Adjon további magasságot

A stúdió lakások megfelelő magasság nélkül kicsinek és szűknek érezhetik magukat. Teremtse meg a mélység és a magasság illúzióját a stúdió lakások díszítésekor.

Ezt magas függönyökkel érheti el, amelyeket az ablakai fölé rögzít. Használhatja a padlótól a mennyezetig lépcsőzetesen lógó művészeti és térelválasztót is. Azok elrejthetnek egy ágyat, amíg szükséged nincs rá.

 

 1. Hozzon létre külön lakótereket

Úgy érzi, hogy egész nap az ágyán lóg? A stúdió lakás egy különálló lakótér kialakításával hangulatos otthonná válhat.

Akasszon nehéz függönyöket, vagy használjon helyiség elválasztókat. Ez megteremtheti azt a dimenziót, amelyet keres, anélkül, hogy kompromisszumot kötne kedvenc stúdió lakás-dekorációjában.

 1. Adja hozzá a Pops of Color elemet

Intuitívnak tűnhet, ha a stúdiót semleges színben tartja, hogy elkerülje az érzelmek elárasztását. A színbombákat azonban nagyobb mélységet adhatnak a stúdió lakások dekorációjának.

 

 1. Gondolja át a fal területeket

Mi történik a falakkal a kedvenc művein túl? Adjon hozzá több funkcionalitást a falaihoz azáltal, hogy akasztókat ad hozzá az összecsukható székek felakasztásához. Lógós székeket vagy konyhai tárgyakat is felakaszthat. Ha a kerékpárja túl sok helyet foglal el, akkor őrüljön meg és akassza fel ezt is!

Az áhított kabátos szekrény is átalakulhat tárolóvá, ha kabátjai a falon lógnak a kampókon. A fali polcokra is szépen összehajthatja őket.

 

 1. Tervezzen galériát

Miért áldozzon értékes alapterületet az ágyakhoz és az ülősarokhoz, ha helyette tetőtérr teret hozhat létre? Tervezzen meg egy padlást az ágy, az ülősarok vagy a munkaterület tartására. Próbáljon létrehozni egy egyszerű létrát vagy lépcsőt, amely helyet foglal a kocka vagy kuka tárolására.

 

 1. Hozza be a szabadban

Készítse el a szabadban a stúdió lakás dekorációját, erkély vagy terasz nélkül. Próbáljon színes ablak dobozokkal vagy virágokkal díszíteni az ablakokat. Kinyithatja Júlia ajtaját is, és hagyja, hogy a természetes fény beáradjon. A zölddel párosított természetes fény életre kelti otthonát.

 1. Fokozza természetes fényét

A stúdió lakás díszítése sok fényt igényel. Ezzel a kis lakásban is nagyobbnak tűnhet a fénytől a tér.

Fokozza természetes fényét úgy, hogy tükröket ad hozzá közvetlenül az ablakaihoz, hogy megragadja a fényt. Néhány kristály felakasztása és üvegvázák hozzáadása a kandallójához szintén elősegítheti a fénytörést.

 

Végső gondolatok

Győződjön meg róla, hogy bérbeadója értesítve van, mielőtt bármilyen stúdió lakás-projektet megkezdene.

A megfelelő stratégia mellett a stúdió lakások díszítésének kitalálása nem feltétlenül okoz gondot. Összpontosítson egy helytakarékos stílusra, amelyben azt érzi, hogy otthona egy hangulatos menedékhely, amelyben valójában időt szeretne tölteni.