Üdv Budapest Bohémiájában: a 7. kerület.

Ha jellemeznünk kellene Erzsébetvárost, akkor azt így tennénk: soha véget nem érő bulik, romkocsmák, zsidónegyed, Csikágó, vintage, gasztró. A közel 20 éve bulinegyeddé avanzsálódott fővárosi kerület sok fiatal álma.

Akad minden, amire egy kalandvágyó fiatal vágyhat. Az éjszakai élettől kezdve a reggeli piacokig és különc vintage, illetve second hand boltoktig bámi fellelhető. Mindezt pedig koránt sem hétköznapi módon teszi. Soha ne hidd azt, hogy az megszokottnak tűnő dolgok megszokott módszerrel is valósulnak meg egy igazán bohém környéken.

A 7. kerületet ugyanis körbelengi egyfajta fiatalos varázs, amely mindig valamilyen móka vagy kaland lehetőségét sugallja. Bár az egyik legkisebb kerület, mégis igen nagy népszerűségnek örvend a fiatalok és a turisták körében is.

Sok különlegessége mellett az egyedisége is meghódítja az ide vágyók szívét. Meglehetősen szokatlan stílusa révén egy nem hétköznapi, bohém városnegyeddé fejlődött. A bulinegyed megnevezés mellett szinte védjegyének számít a múlt és  jelen, a vintage és a modern ötvözése. A kettő nem csupán békésen létezik együtt a városban, de profitál is. A negyed erősségének számít mind esztétikai, mind szórakozóipari szemszögből.

Modern és mégis vintage.

Ez megjelenik az épületeken is. Építészeti szempontból a 19. század stílusának nyomait viselik magukon az épületek, ám számos butik és trendi kávézó is beköltözött földszinti helyiségeibe. Az itt kialakult és extrém módon híressé vált romkocsmák is hasonló stílust képviselnek.

Ezek lényege, hogy régi, romos területen vendéglátó helyiséggé alakították azokat. Élő zenés koncertek, bárok, piacok, étel felszolgálás és vízipipázó helyiségekként is funkcionálnak ezek a romkocsmák.

A romok újra funkcionálásával pedig új értelmet és jelentést kaptak azok.  A koncepció egy nem mindennapi, bohém hangulatot eredményezett a kerület utcáin, melynek köszönhetően igazi Bohémiává vált Erzsébetváros.

Mennyire élhető a 7. kerület?

Két részből, Belső-, és Külső-Erzsébetvárosból áll Budapest 7. kerülete. Míg Belső-Erzsébetváros nagyobb részt az éjszakai élet szerelmeseinek kedvez, addig a Külső-Erzsébetváros, az egykor Csikágóként is becézett környék, jóval nyugodtabbnak számít.

Szóval attól függően, hogy melyiket preferálod jobban, ki tudod választani a számodra megfelelő városrészt. Mindkét résznek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Ha neked fontos, hogy szünetet tartva a bulizástól, visszavonulj az albérletbe, akkor érdemes Külső-Erzsébetvárost szemügyre venni. Akkor, ha élénkebb, bulizósabb környékre mennél lakni, a kerület szíve ezt megadja számodra.

Milyen a közlekedés?

A bulinegyed hírnév egyik előnye, hogy a tömegközlekedés kifejezetten egyszerű itt. A kerület méretéből fakadóan, akár gyalog is közlekedhetsz kerületen belül, sőt, akár az egész kerületet is be tudod sétálni.

A 73-as, 74-es, 76-os troli buszok közlekednek a kerület egyes részein. Ha gyorsabb és egyszerűbb megoldásra vágysz, akkor a körúton közlekedő 4-es, 6-os villamos kitűnő választás lehet, és a város sok részére eljuthatsz ezekkel a villamosokkal.

Ennél is gyorsabban jutnál el a célállomásodig? Szerencsére, a 2-es metró is rendelkezésedre áll, ha a 7. kerületből közlednél. A közlekedés így igazán hatékony a kerületben, hiszen egy központi része Budapestnek.

Albérlet árak és magas színvonal

A 7. kerület albérletei változó árkategóriákban mozognak, azonban található itt sok, baráti áron bérelhető lakás és kiadó szoba is. Nem véletlenül imádják a fiatalok annyira ezt a környéket!

Az albérletek a fiatalos, lendületes és bohókás stílust viszik tovább, aminek következtében több modern, de mégis egészen egyedi stílusvilágú kinézetű albérletekre lelhetsz Erzsébetvárosban. Mi is jelen vagyunk számos albérlet kínálatunkkal, melyeket csak ajánlani tudunk diákok, pároknak és egyedülállóknak is. Bátran keresd az ügyben az ügyfélszolgálatunkat.