Ismerkedj meg a jövőbeli lakótársaddal.

Több okból kifolyólag kényelmetlenül érinthet a lakótársakhoz való költözés. Lehet ez azért, mert az első találkozások, és az ismerkedés a kezdetekben mindig kényelmetlen és döcögős lehet.

 Azért is érezheted magad kellemetlenül, mert esetleg visszahúzódóbb, szégyenlősebb, vagy éppen introvertáltabb személyiségű ember vagy, így az új emberekkel való találkozás mindig nehezedre esik, egy kissé stresszesebb, mint mások számára. Kiadó szoba hiányában szenvedsz, de minden áron a fővárosba költöznél? Megéri felvenned a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.

A kiadó szoba bérlése Budapesten azonban manapság egy igen népszerű, és rendkívül olcsó megoldásnak számít a fiatal, bérelni vágyók körében. Éppen ezért számodra is hasznosak lesznek az alábbi tanácsok, amelyeknek köszönhetően hamarabb megismerkedhetsz a lakótársaiddal, akik a kiadó szoba bérlése során kerülhetnek életedbe. Miért népszerű a kiadó szoba bérlése manapság?

Alapkérdések, bemutatkozás.

Természetes, hogy az ember kicsit ideges, mielőtt először találkozik jövőbeli lakótársával. Még akkor is, ha esetleg már összefutottatok a lakás megtekintése során. Egy idegenről beszélünk ugyanis, akit nem láthattál tovább perceknél tovább, így pedig teljesen tiszta lap a személy számodra.

Az ismeretlen sokat ígér azonban, lehet, hogy csupán pozitívumokat, de lehet, hogy kisebb, bár ritkábban, de néha nagyobb csalódásokat. Ezért fontos, hogy felkészült légy és már ismerkedésnél szögezzétek le az alapokat mindketten. Egyenlően.

A bemutatkozás és az ismerkedés gyakran egy elég kínos alkalom az emberek számára, hiszen akarva-akaratlanul sablonos, átlagos dolgokat közlünk a másikkal. A kínosság oka az, hogy meg kell nyílni és személyeskedni egy másik embernél, bár ez a legtöbb társadalmi színtéren sablonosan történik.

Ebben az esetben azonban kerüld az általános tényezőket, és nyílj meg, hiszen ezzel az emberrel tervezel együtt élni. Milyen lakótárs típusokhoz lehet szerencséd egy kiadó szoba bérlése közben?

Légy őszinte az első találkozásnál, de az ízlések határán belül.

Maradj tapintatos, és a negatívabb tényezőket, tulajdonságokat és körülményeket is csupán finoman ismertesd. Nem az a célod, hogy elriaszd az illetőt, hanem az, hogy őszinte légy a jövőbeli lakótársaddal, így elkerülheted a későbbi nézeteltéréseket, csalódásokat, és könnyebben kialakulhat egy közös kapocs köztetek.

Ha kellő odafigyeléssel, óvatossággal, kedvességgel és ízlésességgel ismerteted a valós helyzetet, hidd el, hogy a lakótárs-jelölt értékelni fogja az őszinteségedet, ahogyan azt is, hogy mindezt a tapintatosság határain belül tálaltad.

Nem különböző a helyzet a pozitív tényezők ismertetésénél sem. Legyen szó az albérletről, a te saját, személyes szokásaidról, ne fényezd túl a helyzetet. Azt inkább a maga valójában ismertesd, túlgondoltság, cukormáz nélkül.

Fontos tudnivalók a lakásban.

Vezesd körbe, mutasd meg az albérlet sajátosságait, azokat, amiket talán nem látott, nem figyelt meg, mielőtt szerződést írt alá. Ezzel segítheted, hogy minél hamarabb otthon érezhesse magát és megszokja az új környezetet.

Neked is jó, ha minél hamarabb beilleszkedik és megszokja új környezetét, új lakhelyét. Így kevesebb az esélye, hogy rossz helyre pakol dolgokat, hogy bátortalan legyen, vagy, hogy olyan dolgokat tegyen, amelyek radikálisan eltérnek a te megszokott életviteledtől.