Ezért kezdj el tavasszal diákalbérletet keresni az őszi szemeszterre

Minden korosztály számára nagy dilemmát okozhat a lakásbérlés, a megfelelő kiadó szoba bérlésének legcélravezetőbb időpontja. Nem egyszerű kérdés, hiszen rengeteg külső tényező közbe szólhat.

Ilyen tényező lehet az időjárás változása, a szezonok és főszezonok előnyei, azok hátrányai, szezonok közti, átmeneti időszakok, a növekvő és csökkenő igény, az anyagiak.  Ez különösen összezavarhat egy diákot költözéskor. Ha kezdő vagy az kiadó szoba, az albérlet és a költözés művészetében, akkor kissé elveszettnek érezheted magad.

Lehetséges, hogy már rutinos költöző vagy, de még így is elkövetheted az időzítés hibáját. A jó időzítés nem szerencse kérdése. Egy jól megtervezett költözési stratégia maximalizálhatja számodra, hogy a legjobb ajánlatot kapd, a legkifizetőbb áron, a legkönnyebb módszerrel, és a lehető legkevesebb stresszel. A szerencse megléte, esetleg annak hiánya csupán kiegészítő lehet a korona ékkövei között.

A legjobb döntés az lehet, ha egy alaposan megvizsgált időszakban költözöl egy jó stratégiával. Amikor a legtöbb kiadó szoba felszabadul, vagy éppen a bérleti szerződések végét járja, eljöhet a te időd.

A későn keresés időpontja

Az utolsó pillanat bár sok szépséget rejteget az életben, a lakáskeresés terén nem szerencsés döntés a végsőkig halogatni azt. Sajnos mégis gyakori hiba. A kiadó szoba és albérlet keresése során szinte minden bérlő elköveti ezt a hibát legalább egyszer életében.

A legtöbb bérlő, különösen a kezdő bérlők, sokáig várnak a lakásbérlés, a kiadó szoba bérlésének döntéseit övező lépések meglépésével. A legtöbbször előforduló gyakorlat, amikor egy-két héttel a szemeszter kezdete előtt kezdenek csupán keresgélni a diákalbérletet a diákok.

Ez sajnos rengeteg kapkodással, és folytonos albérlet látogatással járhat. Gyakran pedig nem is sikerül a megfelelő kiadó szoba, albérlet bérlése, hiszen valaki megelőz, és romokba döntheti terveid. Hogyan készülj fel megfelelően az albérletbérlésre, ha fogytán az időd?

Az ősz a rutinos bérlőknek kedvezhet

Az ősz a rutinos bérlők malmára hajthatja a vizet, hiszen ők már nem követik el az első bérlők hibáit. Ha kezdő bérlő vagy, és kikerülnéd a tapasztalatlanok hibáit, itt olvashatsz a témáról. Legkésőbb esetben is érdemes legalább a nyár közepéig kibérelni a kiadó szobát, vagy éppen albérletet.

Ahhoz, hogy elkerüld a versengést, és növekedjenek a lakásbérlős esélyeid, nem célszerű a szemeszter kezdetéig várni. Ez azért is lényeges lehet, mert ha esetleg elkövetsz egy-két hibát, az kiküszöbölhető még a szerződés aláírása előtt. Lehet, hogy találsz egy jobb ajánlatot, és lesz időd azt megtekinteni, és elköteleződni mellette, mert nem siettél, attól félve, hogy elkapkodják előled a lakást.

Miért lehet eredményes és kiváló döntés tavasszal bérelni?

Erre bár nem sokan gondolnak, azonban érdemes tavasszal elkezdeni keresgélni, vadászni, kiadó szoba, lakás után nézelődni. Ha tavasz végén kezdesz bérelni, akkor esélyed nyílhat arra is, hogy a következő tanév végéhez közeledve érjen véget a bérleti szerződésed, ha határozott idejű bérleti szerződéssel szerződsz.

Kezdő bérlőként, elsőéves gólyaként ez egy roppantul kifizetődő döntés lehet, hiszen lesz egy éved tapasztalatot gyűjteni, továbbá eldönteni, hogy hosszabbítasz-e a következő tanévig, vagy inkább egy másik városrészt, albérletet próbálnál ki.

Azt is előnyös észben tartani, hogy a költözés egy hatalmas változás az ember életében. A költözést követő első két hét magányosnak, stresszesnek, és akár félelmetesnek is tűnhet, amíg hozzászoksz a változásokhoz és az új körülményekhez.

 Ha hamarabb bérelsz, akkor lesz időd ismerkedni az új otthonoddal, barátkozni az új lakótársakkal, esetleg új barátokat szerezni, és ami az egyik legfontosabb, felderíteni a környéket.

Míg mások az utolsó pillanatig halogatják az albérletbérlést, te hátradőlhetsz és kapkodás, rossz döntések, illetve stressz nélkül kezdheted meg majd az új tanévet szeptemberben. Ajánlatokért keresd ügyfélszolgálatunkat.