Eljött az albérletkeresők aranykora!

Egyetemisták százai hagyják el a fővárost, ezáltal pedig hőn szeretett második otthonukat, az albérletüket is. Az egyetemek kapui jelenleg zárva, csupán digitális oktatást nyújtanak a hallgatóknak, akik épp emiatt, és a munkalehetőségek redukálódása miatt kénytelenek hazaköltözni vidékre. Emiatt egyre több albérlet üresedik meg. 

Amit azonban sokan észrevesznek, de mégsem cselekednek az, hogy az albérletek összege drasztikusan csökkent az elmúlt hónapban. Kiköltözés vagy sem, érdemes megfontolni egy olcsóbb albérlet kibérlését, hogy amint a jövőben újra kinyílnak az alma materek kapui, mi ne csupán gyorsan költözhessünk vissza, hanem egy nívósabb otthon várjon vissza bennünket. 

Az bérlések árának csökkenése okán ugyanis az eddig elérhetetlennek számító, felújított, modern, sokszor luxust tükröző albérletek is opcióvá válnak azok számára, akik eddig még álmodni sem mertek erről. A legolcsóbb, dohos, régimódi, omladozó lakások helyett most érkezett el az idő, hogy egy álomszép lakásba költözhessünk. 

Megfontolandó jelenleg, hogy hol van az ösztöndíj helye, hiszen nem sok lehetőség a költekezésre. Gondoljuk végig, megéri-e nekünk albérletre költeni most, vagy félretenni a következő szemeszterig, amikor talán újra megemelkednek a kiadó albérletek árai. 

Ha albérletet keresünk, érdemes külön figyelmet fordítani az ELTE környékére. Itt ugyanis számtalan felújított és modernizált lakást, illetve kiadó szobát találhatunk, nem csak hogy olcsón, de szinte „apró pénzért”. Olyan lakások ezek, amelyek eddig nem szerepeltek a listánkon, hiszen túl szépnek tűntek, ahhoz, hogy igazak legyenek, vagy éppen a pénztárcánk számára megengedhetők. 

Az igazság az, hogy a gazdaság újra startolásával jelentős áremelkedést fogunk az élet minden területén észlelni, ez nem titok. Nem valószínű, hogy az általunk eddig megszokott lehetőségekkel találkozunk majd. Az albérletkeresés ijesztően bajossá válhat majd. Mi azonban megkímélhetjük magunkat a fejtöréstől és az álmatlan éjszakáktól, ha még most cselekszünk, amikor a bérlő számára igencsak kedvező ajánlatokból válogathatunk. 

Itt pedig a „válogathatunk” a kulcsszó. Most ajánlatok tömkelege teszi levetővé, hogy kiválaszuk az igényeinket kielégítő lakást, ahelyett, hogy „kapunk” az első adandó alkalmon és beérjük a kevesebbel, a legkevésbé stabilabb ajánlattal, vagy éppen azzal „ami marad.”