Bebútorozva

Dilemma manapság, hogy üres vagy bútorozott kiadó lakásba éri-e meg beköltözni. A vélemények erről megoszlanak. Alaposan érdemes vizsgálni a kérdést. Ha két csoportra osztjuk a kettőt, akkor egyszerűen tudunk dűlőre jutni az ügyben.

Miért is éri meg bútorozott lakásba költözni? Amennyiben mihamarabb be szeretnénk költözni a kiszemelt lakásba, vagy esetleg csak idő szűkében vagyunk, akkor nem szeretnénk tovább várni és még bútorokat vásárolni. Továbbá nem mindenki születik lakberendező tehetséggel, sokunk egyszerűen csak nem akar energiát fektetni a bútorok vásárlására és a berendezésre. Mások pedig csupán rövidtávra terveznek a kibérlendő lakásban, ezért a leggyorsabb és legkézenfekvőbb megoldás egy, már bútorozott lakást választani.

Ilyenkor mindössze a személyes dolgainkról kell gondoskodni, amint pedig tovább állnánk, elég mindössze egy bőröndöt és néhány dobozt megpakolni. Előfordul tehát, hogy időhiány okán vagy éppen személyesen preferált indokból nem bútorozunk és inkább már teljesen berendezett otthonba költözünk. Olyan is akad azonban, aki csak átmentileg tartózkodna egy általa bérelt ingatlanban, ezért nem akar bútorokkal költözködni.

A teljesen üres kiadó lakások csoportjába tartozóknak is említésre méltóak az érveik. Ők tulajdonképpen az előző csoport indokaival ellentéteseket vallanak. Sokan ezek közül az emberek közül életük azon szakaszához értek, amikor már – az első csoporttól eltérően – nem szeretnének lakásból lakásba, adott esetben városból városba vándorolni. Hosszútávú terveik között szerepel a letelepedés, a saját otthon gondolatának valóra váltása, ennek a státusznak a véglegesítése, sok esetben pedig a megállapodás és családalapítás is.

Ezek az emberek szeretnék egyéni ízlésük szerint kialakítani a kuckójukat, méghozzá „az én házam, az én váram” alapon, még akkor is, ha nem saját tulajdonról, hanem kiadó lakásról beszélünk. A saját bútorok és dekoráció lehetővé teszik, hogy a lakás egy kicsit az „ő várukká” váljon. Ezáltal teljes mértékben irányításban lehetnek életük minden területén.