BUDAPEST 21. KERÜLETI KIADÓ
SZOBÁK ÉS LAKÁSOK

Budapest 21. kerület a válasz, ha változatos városrészen bérelnél.

Budapest 21. kerület tökéletes otthont nyújthat számodra, ha Budapest leghátsó számozású kerületeihez tartoznál, egy semleges fővárosi kerülethez, amely nem sorolható a történelmi Budához, azonban a belvárosról elhíresült Pesthez sem. Neked való környékről beszélhetünk a Budapest 21. kerület környezetét illetően, ha olyan egy igen változatos lakó környezetre vágysz. 

 

Budapest 21. kerület különleges fővárosi kerületnek számít, hiszen az egyetlen olyan kerület, amely szigeten, pontosabban a Csepel-szigeten helyezkedik el. Gyakran emlegetik a kerületet emiatt Csepelként is Budapest lakói. 

 

Budapest 21. kerület és életminőség.

Csepelen szinte bármit megtalálsz, ugyanis akad itt ipari és lakótelepes városrész, ahogyan falusias, sőt, kertvárosias részek is, a Duna közelségének köszönhetően pedig a vízpartias jelleg is észlelhető a kerület egy részében.

Így aztán Budapest 21. kerület a legváltozatosabb kerületnek számít, a határai is bizonyítják ezt. A Duna folyam, a 22. és 11. kerületek és a Ráckevei Duna szolgálnak a Budapest 21. kerület természetes határaiként. Ezentúl pedig a 20. , a 9 és 23. kerületek helyezkednek el. Továbbá, délről Szigetszentmiklós és az ahhoz tartozó Lakihegy határolja. Szigetszentmiklós Budapest közigazgatási határát is képezi. 

Csepel kertvárosban is bő a választék albérletek terén. Bukkanhatsz itt nagyobb, terebélyes házakra is, amelyek méretesebb kerttel rendelkeznek, de akadnak kisebb, falusias stílusú házak is. Árnak és személyes igényeknek megfelelően választhatod ki a számodra tökéletes, kiadó lakást. 

Ipar szempontjából Budapest. 21. kerület több, nagy cégnek ad otthont, illetve a Csepeli Szabadkikötő Magyarország legjelentősebb vízi teherszállítási központjaként szolgál napjainkban is. 

Budapest 21. kerület igen gazdag sport élettel büszkélkedhet, több sportág is jelen van a városrészen: atlétika, birkózás, evezés, kajak-kenu, kerékpár, kick-box, kosárlabda, labdarúgás, öttusa és triatlon, ritmikus gimnasztika, röpladba, és vívás is. 

 

Megközelíthetőség, közlekedés. 

A sziget nem csupán elhelyezkedés, de mind emiatt a közlekedés szempontjából is egyedi helyzetben van, a Budapest-szerte különösen elterjedt metró és villamos ebben az esetben kiesik, hiszen egy szigetről beszélünk. 

Dél- Budával és Dél-Pesttel a D14-es komp kapcsolja össze a 21. kerületet. Egy másik közlekedési módszer működhet akkor, ha Budapest belvárosába tartanál. A Kvassay  híd egy gyorsabb útvonalat jelenthet személygépkocsival, Dél – Budába pedig az M0-s autóút segíthet eljutni.

Amennyiben azon többséghez tartozol, akik nem rendelkeznek személygépkocsival sem érdemes csüggedni. Több, más közlekedési opció biztosít számodra hatékony utazást a 21. kerületen belül és abból kivezetően is. 

Budapest 21. kerület tömegközlekedési gerincét a H7-es HÉV, más néven csepeli gyorsvasút képezi, amely Budapest belvárosa és Csepel központja között biztosít gyors, effektív és kifejezetten nagy kapacitású kapcsolatot.  Ez az útvonal olyan gyors, hogy akár 14 perc alatt a belvárosba is érhetsz vele. Nem rossz teljesítmény, igaz? 

A busz közlekedést illetően is említésre méltó, nagyszámú buszjárat közlekedik mind a kerületen belül, ahogyan abból kivezetően, más városrészekkel összekötve is. Összesen 19 buszjárattal büszkélkedhet a kerület, beleértve a kerületen belül közlekedő járatokat is. Míg Dél – Budával a 138-as, addig Dél – Pesttel a 35-ös, 36-os, 148-as és 151-es buszok jelentik az összeköttetést.

 

Mennyire biztonságos Budapest 21. kerület?

Természetesen a közbiztonság az egyik nyomós oka annak, hogy melyik kerületet miért választja egy bérlő. Az ember számára mindig a saját, illetve szerettei biztonsága jelenti az elsődleges, legnagyobb értéket.

 Ezt követi csupán az anyagi érték (pénz, autó, esetleg luxus cikkek) és a társadalmi státusz által meghatározott érték (utóbbi azt takarja maga mögött, hogy milyen színvonalas házban, lakásban, albérletben és környezetben élsz).

Szerencsére, Budapest 21. kerület a főváros legbiztonságosabb kerületei közé sorolható továbbra is az évről évre kiadott statisztikák szerint is. Az Ady lakótelepet érdemes kerülni, ahogyan a HÉV állomásainak környékét is, főként éjszaka, a város többi részén emelkedettebb színvonal figyelhető meg.