13 lakásbiztonsági tipp az ingatlankezelőknek

Ingatlankezelőként munkájának egyik legfontosabb szempontja annak biztosítása, hogy az ingatlan és bérlői biztonságban legyenek. A lakás biztonsági intézkedései a rutinszerű karbantartástól kezdve a holtpontok ajtókra szereléséig bármit jelenthetnek. Akár gyakorlott vagyonkezelő, akár csak most kezdi, a legjobb biztonsági gyakorlatok követése sok időt és csalódást takaríthat meg Önnek.

Olvassa el az albérletkezelők lakásbiztonságáról szóló részletes útmutatónkat. Ezek a tippek segíthetnek az ingatlan biztonságában.

Lakásbiztonsági és biztonsági tippek

Nem tudja, hol kezdje, ha a lakásbiztonságról van szó? Ne aggódjon, 13 alapvető biztonsági tippel láttjuk el.

 1. Telepítsen biztonsági rendszereket az egész közösségben

A betörés minden bérlő és háztulajdonos számára kockázatot jelent. Ez a helyzet függetlenül attól, hogy milyen típusú ingatlanban laknak. Fontos, hogy proaktívan lépjen fel a biztonság terén egy lakás biztonsági rendszerének telepítésével. Ezek a rendszerek elrettentőként működhetnek. Betörés esetén is segítik a lakosokat. Ezenkívül videofelvételek formájában bizonyítékokat szolgáltatnak a bűnüldöző szervek számára.

Az embereknek az egész ingatlanba biztonsági rendszereket kell telepíteniük. E területeknek tartalmazniuk kell a közös területeket és a belépési pontokat. A jó minőségű rendszer előzetes költsége jelentős lehet. Ez azonban jó befektetés.

Győződjön meg róla, hogy elvégzi a kellő gondosságot a termékek és specifikációik kutatásával. Beszéljen az értékesítési képviselőkkel, hogy szakemberek válaszolhassanak kérdéseire. Ne felejtse el megnézni a márka támogatásával kapcsolatos véleményeket. Gondoskodnia kell arról, hogy a jövőben minden szükséges segítséget megkapjon. Ha nem szeretné megvásárolni saját biztonsági rendszerét, fontolja meg annak engedélyezését és ösztönzését bérlőinek, hogy vásároljanak egyet maguknak.

 1. Gyakran ellenőrizze az egység füstjelzőit és a szén-monoxid-érzékelőket

Feltétlenül meg kell győződnie arról, hogy valamennyi egysége működő füstjelzővel és szén-monoxid-érzékelőkkel van felszerelve. Tízévente cserélje ki a tűzjelzőket és a füstérzékelőket. Néhány ember azonban azt javasolja, hogy sokkal gyakrabban ellenőrizze őket – legalább havonta egyszer. Ezek az ellenőrzések olyan egyszerűek lehetnek, mint a teszt gomb megnyomásával, hogy a riasztó működőképes legyen.

 1. Helyezzen a biztonsági zárakat az összes egység ajtajára

A biztonsági zár erősebb, mint a szokásos zár. Segíthet a betörések megelőzésében, mivel sokkal nehezebb feltörni. Az összes ajtóra, beleértve a hátsó ajtókat is, biztonsági zárak telepítése további biztonsági réteget adhat az egységeinek. Rendszeresen ellenőriznie kell a zárakat rutinellenőrzésekkel. A laza vagy hibás zár meghívást jelenthet a bűnözők számára.

 1. Biztonságos tolóajtók és ablakok

Ha a készülék rendelkezik tolóajtókkal, győződjön meg arról, hogy ezek az ajtók ugyanúgy védettek, mint bármely más. Bár lehet, hogy ezeket az ajtókat speciális reteszelő szerkezettel kell felszerelni, biztosítani kell őket. Különösen ez a helyzet, ha nyilvános területtel néznek szembe.

A ablakoknak képeseknek kell lenniük a teljes bezárására. Az üvegek legyenek betörhetetlenek és biztos reteszekkel kell rendelkezniük. Ha bármelyik ablakban hiányoznak ezek a funkciók, azonnal javítsa ki őket a biztonság frissítése érdekében.

 1. Biztonságos szabadtéri korlátok és emelt terek

 

Rendszeres karbantartást kell végeznie a korlátokon. Idővel romolhatnak. Ha korlátja sérti korlátjának szerkezeti integritását, akkor ki kell cserélnie. Évente kétszer ellenőrizze korlátja állapotát. A főszezon előtt végezzen ellenőrzéseket, amikor bérlői gyakrabban használják a kültéri teret, vagy a zord téli hónapokat követően.

 1. Végezzen biztonsági ellenőrzéseket a közösségi / egység lépcsőkön

A kültéri korlátokhoz hasonlóan rendszeresen ellenőriznie kell az ingatlan bármely lépcsőjét, hogy elhasználódott-e. A rossz állapotú lépcsők laza padlólappal, rossz korlátokkal vagy a dolgokat összefogó szegekkel jelentős sérülést okozhatnak a bérlőknek. Védje meg magát és bérlőit azáltal, hogy alaposan felméri a lépcső állapotát. Ez magában foglal mindent a tartószerkezetüktől az anyagukig.

 

 1. Győződjön meg arról, hogy a vészkijáratok ismertek és láthatóak

Ezeket a kijáratokat egyértelműen fel kell tüntetni az egész épületben, ha több egységgel és emelettel rendelkező ingatlan a tulajdonosa. Meg kell beszélnie ezeket a kijáratokat bérlőivel, amikor aláírják a bérleti szerződésüket. Ha bármilyen változtatást hajt végre a vészkijáratokon, haladéktalanul tájékoztatnia kell bérlőit.

 1. Gondoskodjon a közösségi készülékek karbantartásáról és színvonalának megfelelőjéről

 

A készülék minden alkatrészének működőképesnek és a hatályos biztonsági előírásoknak megfelelően kell lennie.A főbb készülékeket, például a vízmelegítőt, szakembernek évente értékelnie kell a tisztítás és a rutinszerű karbantartás szempontjából. A bérlőknek rendszeresen meg kell tisztítaniuk, nehogy tűzveszélyessé váljon. Sajnos a készülékek nem örökké tartanak. Kövesse nyomon egységei összes készülékének életkorát. Ez segíthet felkészülni arra, amikor nagyobb cserére vagy frissítésre van szükség.

 1. Biztosítsa a közös helyiségek biztonságát a bérlők számára

Biztosítsa a közös helyiségeket, például a medencéket, az edzőtermet, a tároló helyiségeket és a külső területeket zárakkal. A biztonsági rendszernek is figyelnie kell ezeket a területeket. Ez segíthet abban, hogy senki ne férjen hozzá engedély nélkül a kényelmi szolgáltatásokhoz.

Ha valami hiányzik egy közös helyiségből, például egy csomagból, a biztonsági rendszeréből származó megfigyelési felvételeket felhasználhatja a tettes felderítésére és a viták rendezésére. Ezek a rendszerek bizonyítékokkal szolgálhatnak a kiváltságaikkal visszaélő bérlőkkel szemben is. 

 1. Gyakran jelentkezzen be a bérlőkhöz, és ösztönözze a bevált gyakorlatokat

A legjobb biztonsági stratégia megelőző. Feltétlenül tájékoztassa az összes új bérlőt a közösség biztonsági eljárásairól, rendszereiről és a beköltözési protokollról.

Ellátja a bérlőket a követendő bevált gyakorlatok részletes listájával. Tippeket adhat a következőkre vonatkozóan:

 • karbantartás
 • elriasztja a duplikált kulcsokat
 • füstjelző tesztelése
 • a drága tárgyak biztonságos tárolása

Kulcs átadás

Ideális esetben a bérlők képesek lennének maguk gondoskodni a biztonságról. Vagyonkezelőként azonban Önön múlik, hogy megvédi-e magát és bérlőit. A fent felsorolt ​​bevált gyakorlatok követése segíthet a betörések, lopások és minden más veszélyes helyzet megelőzésében.

Akár gyakorlott vagyonkezelő, akár csak most kezdi, a legjobb biztonsági gyakorlatok követése sok időt és csalódást takaríthat meg Önnek.